Lehetséges az újraválasztása. Akikkel kommunikálok németek azok még most is Merkel pártiak. Szegény aleppói menekültek, hát igen bement a kamion sajnos, segíteni kell a menekülteknek, stb. Szerintem a német média totális agymosást végez, és a mutti ehhez betonbiztos hátteret ad a zeitungoknak. Mikor mondom hogy miket műveltek Aleppóban meg máshol a terroristák és hogy az ember órák alatt értesül dolgokról amik ott benn történnek és kiderülnek csak néznek. Az Origo-Index-RTL szintnél nem néznek utána jobban. Bár ez igaz a zömre nálunk is, mert a zöm megnézi az esti híradót, vagy a reggeli újságot és az alapján informálódik. Azok minősége meg objektivitása a béka segge alatt van a jelenlegi gyors információ szerzésének lehetőségéhez képest. Azt esznek amit kapnak, amit mondanak nekik azt hiszik el.Hol volt ez a Fabio meg a többi alkotmány jogász az elmúlt 3 évben? Mit csinált az alkotmány bíróság? Miért csak most lépett a CSU? Tényleg eddig kellett fajulnia (ártatlan civileknek kellett meghalnia, megsérülnie) a dolgoknak Németországban, hogy már hivatalosan is elővegyék Merkelt? Nem is értem...Jól működő demokráciákban ilyenkor már legalábbis fel kellene ajánlania a lemondását vagy bizalmatlanságit kér maga ellen.
Talán másképp alakulnak a dolgok, ha ez a tanulmány akkor készült volna amikor 2015 augusztus végén elhangzott az ominózus nyilatkozata miszerint „Németország minden szíriai migránst befogad”. Ezt követően ugyanis pl.a migránsok tömegével tagadták meg a regisztrációt Magyarországon. Majd ott volt a 2015 szept. 5-i nyilatkozata "a politikai menedékjogra jogosultak befogadásának nincs felső korlátja”. Ennek hatására még több migráns indult meg Magyarországon keresztül Németország felé, Băsescu volt román elnök pedig kijelentette, hogy Schengen és a Dublini Egyezmény összeomlott. Persze ezek után már persze, hogy propagálják a kvóta rendszert. Kérdem én hol volt akkor bármilyen alkotmány ellenességet megállapító jogi kezdeményezés? Végül a Time magazin az év emberének választotta ezt a nőszemélyt. Mi jöhet ezután...a Béke Nobel-díj?
Ide a rozsdás bökőt, hogy már nem fog lemondani magától. Viszont ha ezek után újra választják jövőre a németek... akkor menthetetlenül agymosottak.
Nem igaz, hogy nincs néhány gerinces ember abban az országban aki nyíltan kimondaná, hogy hazaárulást követett el, és tüntetéseket szervez, lejárató kampányt indít....