[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 648
53 656
113
"Giorgia Meloni olasz miniszterelnök felvetette, hogy a NATO 5. cikkének védelmét Ukrajna esetében is alkalmazhatnák anélkül, hogy az ország teljes jogú tagja lenne a szövetségnek."
Meloni...

Ki védte itt nekem Melonit korábban, mikor leírtam hogy globalista ügynök, talán az egyik @SilvioD ?!

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
618
3 820
93
Szerintem itt arról van szó, hogy:
  1. Nehéz a választóknak eladni, hogy három évig döntötték a pénzt az ukrán projektbe, de nincs siker.
  2. Szeretnének valamit csinálni, de az USA részvétele nélkül nagyon nehéz.
  3. Amikor odamennek a saját hadseregükhöz, a katonák jó eséllyel elhajtják őket azzal, hogy nincs elég ember/felszerelés, össze kellene fogni.
Szóval az történik, hogy a politikusok szervezkednek és ötletelnek kínjukban.

Emlékezzünk arra, mennyi ideig tudta az EU önállóan Líbiát lődözni.

Ez a felvetés nettó hülyeség. Minek kell a NATO ahhoz, hogy segítsenek Ukrajnának???
Portfolios cikk az alapja ami hazugság.Meloni ilyen marhaságokat most már nem talál ki.

• Imádom
Reactions: Kim Philby

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 395
8 498
113
  1. Európa volt felelős az első világháborúért.
  2. Európa volt felelős a második világháborúért.
Lófaszt.
1. Oroszország-Szerbia és Franciaország-Nagy Britannia
2. Egyenes következménye a második az elsőnek. Ezt tudta Robert Lansing is amikor az Amerikai delegáció végre szabadult a Trianoni szarkavalkádból. Vecseklőy József A csillagsávos lobogó nyomában II. Lansing írt vagy három könyvet a tapasztalatiról.

Henri Pozzi Századunk bűnösei/A háború visszatér, Francesco Nitti A Béke , M.Ljuba Jovanovic Krv Slovenstva. Ezek itt Vecseklőy Józsefet leszámítva mind elsődleges források.

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
509
2 538
93
Donald Tusk épp az imént jelentte be, hogy:

• 200 ezerről 500ezer főre növelik a haderőt
  • Teljes mozgósításra készülnek
  • Minden felnőtt férfi kötelező katonai kiképzésben részesül
  • ATOMFEGYVERT fejleszt Lengyelország.

WW3.

“prepare large-scale military training for every adult male in Poland” as a result of the security situation in Europe, further stating that the Polish Army needs to increase in size from 200,000 to 500,000. Tusk also appeared to express support for Poland’s development of nuclear weapons, saying to Parliament, “Poland must pursue the most advanced capabilities, including nuclear and modern unconventional weapons.”

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 719
21 734
113
Lófaszt.
1. Oroszország-Szerbia és Franciaország-Nagy Britannia
2. Egyenes következménye a második az elsőnek. Ezt tudta Robert Lansing is amikor az Amerikai delegáció végre szabadult a Trianoni szarkavalkádból. Vecseklőy József A csillagsávos lobogó nyomában II. Lansing írt vagy három könyvet a tapasztalatiról.

Henri Pozzi Századunk bűnösei/A háború visszatér, Francesco Nitti A Béke , M.Ljuba Jovanovic Krv Slovenstva. Ezek itt Vecseklőy Józsefet leszámítva mind elsődleges források.
A politikus-oligarcha bohócok mind közös F.O.S médiás szinpadon, közös kottából fújják a talpalávalót, a polgárkábító dallamokat, mindegy hogy nemzetük a lövészárok melyik oldalán harcolnak - késöbb:

lVldyRn.jpg

Itt, az I. Vh előtti időkből láthatjuk hogy az orosz cár rángatta a madzagokat. Az I. Vh után a páholy függönye behúzva, a cárt családostúl kivégzik. Hogy most ki ül a helyén, kinek (kiknek) volt útban, csak sejteni lehet..

Ennek megfelelően, ezen "nemzetvezető" réteg közös politikus-bohóc fejtágító továbbképzésen vesz részt, ahol egy dörzsölt angol diplomata kérdezi a nebulókat, hogyha a búr háború Angliának 825 millió dollárába került, vajon mennyi lesz az I Vh költsége?
Az összes szereplőre ráismertek, Uncle Sam is ott fülel az első sorban..

gbsDIev.jpg

És mindez az I. Vh előtt , az amerikai valóban demokratikus Puck heti magazinban volt látható.

Ahogy vége az I. Vh-nak, úgy kivégzésre kerül az amerikai demokrácia is - a Puck igazmondó magazinnak egyetemben.
Ezután csak elvben létező demokráciáról, megfoghatatlan fogalomról, szinbólumról, népkábító eszközről beszélnek az egyes pártok ..

Amint látható, a világ uralma , irányítása egy kézben van, a "politikusok" a részükre kiosztott kottából alakítanak, határok között egyéni színeket is felmutató produkciókat.
Putyin is köztük van, csak annyi a lehetősége hogy mint egy brácsás időnként rákontráz a többiek játékára.
Ezért vannak az "anomáliák" is a játékokban, mert különben a Medve már rég agyoncsapta volna Ukrajnát, egyszerűen ráül - és az ott lévő külföldi befektetéseket is magáévá teszi - és emiatt lehet hogy már mi is alulról szagolnánk az ibolyát - egy atomcsörtét követően..

Tehát egy politikusnak sem lehet hinni - még ha kérdez is.. Ezek közé bekerülni világégés nélkül nem lehet hiszen az összes egy követ fúj, a csordaszellem jó működik, gerinces embert nem tűrnek maguk között, hiszen megszűnne a jövedelemszerző lehetőségük.

Mint látható, az elmúlt hónapokban maximális fordulaton üzemel ez a politikusi világszínpad, olyan produkciókat láthattunk - amire több mint 100 évre visszatekintve sincs példa - és épeszű magyarázat.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 648
53 656
113

WW3.

“prepare large-scale military training for every adult male in Poland” as a result of the security situation in Europe, further stating that the Polish Army needs to increase in size from 200,000 to 500,000. Tusk also appeared to express support for Poland’s development of nuclear weapons, saying to Parliament, “Poland must pursue the most advanced capabilities, including nuclear and modern unconventional weapons.”

Na az a helyzet, hogy ha ezt az oroszok nem várják meg, ki fog meglepődni?!

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 696
62 776
113

WW3.

Azért emlékszem sokan kiröhögtek, amikor tavaly elmondtam, hogy ez lesz.
Ez előre meg volt írva! Ukrajna időnyerés csak, utána neki hajtják a lengyeleket az oroszoknak.
Annyiban tévedtem, hogy a folyamatok lassabban haladnak mint gondoltam (meg mint ahogyan tervezték)
És azt is leírtam, hogy az oroszok bizony a németekig fognak menni megint.
Minket is bele hajtanak ebbe a szarba, mert el lett már döntve ez is. :(
Más kérdés, hogy OV kapálózik, hogy nem nem... De ha ő nem majd beültetnek helyette mást.
A Trump azért reménykeltő, mert egyelőre szembe megy a tradícionális háttér elittel, és az új tech elittel megpróbálja elkerülni a III. VH.t De szerintem nem jár sikerrel.
A WEF-en ez már eldőlt, a projekt le fog futni, csak annyi változik , hogy az új világrend késik kicsit, 2030-helyet lesz majd 2035 a céldátum azt kész.
Szomorú de ez van :(

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 648
53 656
113
Ez előre meg volt írva! Ukrajna időnyerés csak, utána neki hajtják a lengyeleket az oroszoknak.
Annyiban tévedtem, hogy a folyamatok lassabban haladnak mint gondoltam (meg mint ahogyan tervezték)
Más kérdés, hogy OV kapálózik, hogy nem nem... De ha ő nem majd beültetnek helyette mást.
A Trump azért reménykeltő, mert egyelőre szembe megy a tradícionális háttér elittel, és az új tech elittel megpróbálja elkerülni a III. VH.t De szerintem nem jár sikerrel.
A WEF-en ez már eldőlt, a projekt le fog futni, csak annyi változik , hogy az új világrend késik kicsit, 2030-helyet lesz majd 2035 a céldátum azt kész.
Ezt látom mostanra én is, csak szerintem nem lesz az 2035, nekihajtanak minket még 2030 előtt, ennyiben látom másként!!! Illetve tényleg azt sem tartom kizártnak, hogy az oroszok mikor látják hogy mifasz van, ránk nyitnak egyet de kajakra, azt nem SMO-nak fogják hívni ők sem, hanem all in-t mondanak kapásból.

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
509
2 538
93
Nemcsak a Lengyelek lesznek odadobva hanem a Románok is. Ez a minimumszint mert a Lengyelek önmagában 'kevés lenne' a Románoknál meg már ott van a cucc ami kell javarészt.
Eredetileg az volt a szándék, hogy mi is felvidékestül menjünk dehát csaknem akaródzik..

Talán a Lenygel<>Román szárnyakat összekötő logisztikába tudunk belezavarni, ennyire tellett a GeoStratégiai potenciálunkból.
A semminél többet ér. Mondjuk adott esetben a román utánpótlás blokkolásával potens lehet a történet ;)

Be lesz küldve az első százX ukrántámogató-koalíciós vadászgép a következő hetekben, az oroszok mindjá le is szednek párat.. na onnét felpörögnek majd az események!!!

Sajnos ez el van döntve, lehet tanulni annyit belőle hogy a következő életben majd ne korrupt áruló vezetőket válasszunk.

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 305
10 659
113
Szerintem Trump miatt mi kimaradunk.
Jóban vagyunk mindenkivel, kivéve EU.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 342
100 809
113
Meloni...

Ki védte itt nekem Melonit korábban, mikor leírtam hogy globalista ügynök, talán az egyik @SilvioD ?!
Igen, én és most is megvédem! Legalább megpróbálom, ha lehet.... és tényleg nem a NATO-t akarja a darálóba küldeni....
Amúgyis kezdelek nem bírni, mert mindig baxtatod Giorgiat ! ;)

Ez a vád!
Giorgia Meloni olasz miniszterelnök felvetette, hogy a NATO 5. cikkének védelmét Ukrajna esetében is alkalmazhatnák anélkül, hogy az ország teljes jogú tagja lenne a szövetségnek."

Súlyos!
Ki állítja?
A portfólió, a Kyiv Independent-re hivatkozva!

Itt már felcsillant a szemem, ez a vád gyenge lábakon állhat!
Ráadásul a Kyiv Independent hivatkozott cikke elég zavaros.....

Rágugliztam. Magyarul.
Elég érdekes. A telex pl. nem is ír erről, sőt azt sugallja, Meloni fúrja az európai közös fegyverkezési tervet, mert mindez hitelből megy.

A 150 milliárd eurós hitel ötleténél már nem tűnnek ennyire lelkesnek: „tudomásul veszik”, és a minisztereikkel sürgősen megvizsgáltatják. Az Euractiv szerint Giorgia Meloni olasz kormányfő az ülésről kifelé arra figyelmeztetett, hogy a kölcsön megemelheti néhány tagállam adósságát, ami gond lehet Olaszországnak (az egyik legeladósodottabb uniós országnak).

De a legérdekesebb a mandi, aki hozza a hírt és idézi is Melonit.

Az Európai Tanács csütörtöki ülése után Giorgia Meloni adott tájékoztatást újságíróknak a zárt ajtók mögött történtekről. Olaszország miniszterelnöke újságírói kérdésre válaszolva
világossá tette, hogy szerinte

nem hatékony módszer európai csapatokat küldeni Ukrajnába.
Meloni úgy fogalmazott: „Értetlenül állok a javaslat előtt. Már az elején hangsúlyoztam: nem tartom különösebben hatékony megoldásnak. Az ukrajnai béke nyilvánvalóan központi kérdés, ezért minden lehetséges erőfeszítést meg kell tennünk a békefolyamat elősegítése érdekében.

Azt is gondolom, hogy bizonyos biztonsági garanciákra szükség van, de ezek a határok az atlanti szövetség keretein belül vannak. Véleményem szerint az, hogy azonosítatlan csapatokat, európai csapatokat, franciákat, briteket küldjünk Ukrajnába, a legbonyolultabb és talán a legkevésbé hatékony megoldás. Ezt már elmondtam és most is megismétlem: kizárt, hogy olasz katonákat küldjünk Ukrajnába. Úgy gondolom, hogy tartósabb megoldásokon is el kell gondolkodnunk, mint amit ma a csapatok küldése jelenthet” – hangsúlyozta az olasz kormányfő, aki szerint sokkal hatékonyabb lenne a NATO 5. cikkelyének – a kollektív védelmi záradéknak, amely kötelezi a tagokat egymás védelmére – Ukrajnára való kiterjesztése.

A Bloomberg szerint ez az első alkalom, hogy Meloni ilyen egyértelműen támogatta az ötletet. Bár az olasz miniszterelnököt potenciális közvetítőnek tekintik Európa és Trump között, a javaslat valószínűleg nem nyeri el az USA támogatását.
Ez más dolog, mint a NATO-ba való belépés, de magában foglalja a NATO-országok által biztosított lefedettség kiterjesztését Ukrajnára is”
– mondta Meloni.

Szal egy sajtótájékoztatón mondta.
A téma alapvetően az volt, hogy nem támogatja a brit-francia tandem ötletét, hogy európai csapatok menjenek Ukrajnába és olasz katonákat ő sosem fog küldeni.
Viszont tényleg elhangzik, hogy csapatküldés helyett, a kollektív védelmi záradék kiterjesztése hatékonyabb lehet, NATO tagság nélkül.
Sajnos a tájékoztató leirata nincs meg, pedig sztem a kontextus is érdekes lenne, milyen kérdésre mondta pontosan.

Talán a híradó.hu tudósítása, ami bár az 5. cikkelyt (a telexhez hasonlóan ) nem említi, de, hogy mit akart ezzel mondani Meloni igen.

A fegyverkezés üzenete nem világos az európai polgárok számára, és aggodalmat kelt – nyilatkozta az olasz miniszterelnök az európai uniós csúcs keretében pénteken.
Giorgia Meloni olasz újságíróknak nyilatkozva úgy vélte, a „fegyverkezés” kifejezés nem megfelelő, és nem ad világos üzenetet az európai polgároknak. „Ha védelemről beszélünk, az nagyon sok területet érint a nyersanyagok felhasználásától a kiberbiztonságon át az infrastruktúrákig” – jegyezte meg a kormányfő.

Meloni hangsúlyozta, hogy a védelmi kérdés nem szoríthatja háttérbe a versenyképesség sokkal jelentősebb témáját, amihez – tette hozzá – Olaszország régóta a stabilitási és növekedési paktum felülvizsgálását szorgalmazza.

A miniszterelnök kifejtette, hogy Európa Kijevnek garanciákat csakis az Egyesült Államokkal és a NATO-val együttműködésben biztosíthat.

„A védelemre szánt források növelése nem vezethet szociális megszorításokhoz, az európai kohéziós alapokat Róma nem fogja fegyverbeszerzésre fordítani”

– jelentette ki.

Ez egy erős kritikája az EU-s fegyverkezésnek.
Ne hitelből, nem a versenyképességi, kohezios támogatások rovására
, ahogy az EU tervezi.
És nem vezethet szociális megszorításokhoz.
Európa nem önállóan adjon biztonsági garanciákat Ukrajnának, hanem csakis az USA-val közösen a NATO-vak ( ami itt egyértelműen az USA-t jelenti) közösen.

De rákereszem olaszul.
Itt már megvan a sajtójekoztato ami volt. Sajnos csak a válaszok a kérdések nem.

A NATO 5. cikkelye Ukrajnára vonatkozóan „Szerintem minden bizonnyal sokkal hatékonyabb lenne . Ez különbözik a NATO-hoz való csatlakozástól, de azt jelenti, hogy „ ugyanazt a lefedettséget kell kiterjeszteni, mint amilyen a NATO-országok rendelkeznek Ukrajnára is . Úgy gondolom, hogy ez a biztonság stabil, tartós és hatékony garanciája lenne , több, mint az általam látott javaslatok némelyike, tehát minden bizonnyal ez az egyik javaslat, amelyet le fogunk tenni.” Giorgia Meloni miniszterelnök ezt a csütörtöki brüsszeli rendkívüli tanácsülés margóján mondta . „Véleményem szerint az azonosítatlan csapatok , európai, francia, brit csapatok küldése a legbonyolultabb és talán a legkevésbé hatékony megoldás . Ezt megismételtem, és kizártam annak lehetőségét is, hogy olasz katonákat küldhessenek ezzel összefüggésben. Úgy gondolom, hogy tartósabb megoldásokon kell gondolkodnunk, mint amilyeneket ma a küldő csapatok képviselhetnek” – tette hozzá a miniszterelnök. „ A másik téma az ENSZ békefenntartó misszióinak kérdése, de ez egy teljesen más kérdés, mert ezek olyan missziók, amelyek akkor avatkoznak be, amikor a békefolyamat elkezdődött, és jelenleg nem ez a javaslat. Ismétlem: továbbra is nagyon zavarban vagyok ezzel a javaslattal kapcsolatban ” – fejezte be Meloni.

Ebből az rajzolódik ki, hogy ezt a NATO védelmi ernyőt kvázi annak kivédésére dobta be, ne kelljen most a háborús helyzetben olasz csapatokat küldenie Ukrajnába, amit a franciák, britek terveznek. Kitér az ENSZ misszió keretében a katonák küldésére, ami már a békefolyamat része lehetne, de ez már más mint a mostani javaslat, amikor háborús helyzetben akarnak az európaiak katonákat küldeni.

Nah és megtaláltam az olaszul zajló sajtótájékoztatót, ahol ez elhangzott.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Holnap kimentem a feliratot gépről, aztán leferdítem. Hülye volt, belevezették kérdéssel, vagy van egy kis ferdités a sztoriba,
Azért annyi kiderült nekem, nem csak egyszerűen arról volt szó, amit a portfólió és a Kyev Independent kiragadott fél mondatban bedobott.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 897
13 300
113
Azt remélem , hogy azért lesznek józan hangok Ukrajna ügyeben és nem lesz nyílt eu-oroszország háború Ukrajna miatt, teljesen tökmindegy ki kezdte és ki a hibás, nem a mi háborúnk, semmi közünk hozzá. Eleve ez hogy "UKRAJNA MIATT" ez ilyen síró/röhögő görcsöt okoz nálam, ki a faszt érdekel Ukrajna...Nem NATO még csak nem is EU tag, korrupt, rohadék náci banda.
Mindeközben európa túlnyomó részén még csak a migrikkel sem bírnak, minden egyre drágább, elég szar jövőkép rajzolódik ki, fáraszt azoknak a faszkalapoknak a háborús uszítása (ezen a fórumon is) akiknek fogalmuk nincs mit is jelentene ez, nincs kedvem odamenni meszesért , ladáért, idióta befizetett politikusokért. Semmi kurva közünk nincs ahhoz hogy mit művelnek ott. Ugyanúgy leszarom azt is ha Trump megtámadja Kanadát vagy Mexikót, nekem ez nem fáj, én élni szeretnék, biztonságban nevelni a kölykeimet egy jobb jövőkép reményében. Mi lesz ha mondjuk Kína betámadja Tajwant? Oda is beleüti az EU az orrát? Azt a háborút is meg kellene nyernünk? Eszement barmok.
Franciában már a pékségek csomagoló papírjára is adót vetnek ki annyira kell a pénz a migráncs vámpírok jóltartására , de háborúzni akarunk. Közben meg az utcáinkon ölnek le minket késes igazhitűek. Csak én látom úgy hogy hiba van a mátrixban?

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 648
53 656
113
Azt remélem , hogy azért lesznek józan hangok Ukrajna ügyeben és nem lesz nyílt eu-oroszország háború Ukrajna miatt, teljesen tökmindegy ki kezdte és ki a hibás, nem a mi háborúnk, semmi közünk hozzá. Eleve ez hogy "UKRAJNA MIATT" ez ilyen síró/röhögő görcsöt okoz nálam, ki a faszt érdekel Ukrajna...Nem NATO még csak nem is EU tag, korrupt, rohadék náci banda.
Mindeközben európa túlnyomó részén még csak a migrikkel sem bírnak, minden egyre drágább, elég szar jövőkép rajzolódik ki, fáraszt azoknak a faszkalapoknak a háborús uszítása (ezen a fórumon is) akiknek fogalmuk nincs mit is jelentene ez, nincs kedvem odamenni meszesért , ladáért, idióta befizetett politikusokért. Semmi kurva közünk nincs ahhoz hogy mit művelnek ott. Ugyanúgy leszarom azt is ha Trump megtámadja Kanadát vagy Mexikót, nekem ez nem fáj, én élni szeretnék, biztonságban nevelni a kölykeimet egy jobb jövőkép reményében. Mi lesz ha mondjuk Kína betámadja Tajwant? Oda is beleüti az EU az orrát? Azt a háborút is meg kellene nyernünk? Eszement barmok.
Franciában már a pékségek csomagoló papírjára is adót vetnek ki annyira kell a pénz a migráncs vámpírok jóltartására , de háborúzni akarunk. Közben meg az utcáinkon ölnek le minket késes igazhitűek. Csak én látom úgy hogy hiba van a mátrixban?
Nem, tökéletesen látod, kurvára ugyan ezt érzem bazzzeg amit leírtál szóról szóra!!!

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 648
53 656
113
Igen, én és most is megvédem! Legalább megpróbálom, ha lehet.... és tényleg nem a NATO-t akarja a darálóba küldeni....

Ez a vád!
Giorgia Meloni olasz miniszterelnök felvetette, hogy a NATO 5. cikkének védelmét Ukrajna esetében is alkalmazhatnák anélkül, hogy az ország teljes jogú tagja lenne a szövetségnek."

Súlyos!
Ki állítja?

Rágugliztam. Magyarul.
Elég érdekes. A telex pl. nem is ír erről, sőt azt sugallja, Meloni fúrja az európai közös fegyverkezési tervet, mert mindez hitelből megy.

A 150 milliárd eurós hitel ötleténél már nem tűnnek ennyire lelkesnek: „tudomásul veszik”, és a minisztereikkel sürgősen megvizsgáltatják. Az Euractiv szerint Giorgia Meloni olasz kormányfő az ülésről kifelé arra figyelmeztetett, hogy a kölcsön megemelheti néhány tagállam adósságát, ami gond lehet Olaszországnak (az egyik legeladósodottabb uniós országnak).

Az Európai Tanács csütörtöki ülése után Giorgia Meloni adott tájékoztatást újságíróknak a zárt ajtók mögött történtekről. Olaszország miniszterelnöke újságírói kérdésre válaszolva

Meloni úgy fogalmazott: „Értetlenül állok a javaslat előtt. Már az elején hangsúlyoztam: nem tartom különösebben hatékony megoldásnak. Az ukrajnai béke nyilvánvalóan központi kérdés, ezért minden lehetséges erőfeszítést meg kell tennünk a békefolyamat elősegítése érdekében.

Azt is gondolom, hogy bizonyos biztonsági garanciákra szükség van, de ezek a határok az atlanti szövetség keretein belül vannak. Véleményem szerint az, hogy azonosítatlan csapatokat, európai csapatokat, franciákat, briteket küldjünk Ukrajnába, a legbonyolultabb és talán a legkevésbé hatékony megoldás. Ezt már elmondtam és most is megismétlem: kizárt, hogy olasz katonákat küldjünk Ukrajnába. Úgy gondolom, hogy tartósabb megoldásokon is el kell gondolkodnunk, mint amit ma a csapatok küldése jelenthet” – hangsúlyozta az olasz kormányfő, aki szerint sokkal hatékonyabb lenne a NATO 5. cikkelyének – a kollektív védelmi záradéknak, amely kötelezi a tagokat egymás védelmére – Ukrajnára való kiterjesztése.

A Bloomberg szerint ez az első alkalom, hogy Meloni ilyen egyértelműen támogatta az ötletet. Bár az olasz miniszterelnököt potenciális közvetítőnek tekintik Európa és Trump között, a javaslat valószínűleg nem nyeri el az USA támogatását.
Ez más dolog, mint a NATO-ba való belépés, de magában foglalja a NATO-országok által biztosított lefedettség kiterjesztését Ukrajnára is”
– mondta Meloni.

A téma alapvetően az volt, hogy nem támogatja a brit-francia tandem ötletét, hogy európai csapatok menjenek Ukrajnába és olasz katonákat ő sosem fog küldeni.
Viszont tényleg elhangzik, hogy csapatküldés helyett, a kollektív védelmi záradék kiterjesztése hatékonyabb lehet, NATO tagság nélkül.
Sajnos a tájékoztató leirata nincs meg, pedig sztem a kontextus is érdekes lenne, milyen kérdésre mondta pontosan.

Talán a híradó.hu tudósítása, ami bár az 5. cikkelyt (a telexhez hasonlóan ) nem említi, de, hogy mit akart ezzel mondani Meloni igen.

A fegyverkezés üzenete nem világos az európai polgárok számára, és aggodalmat kelt – nyilatkozta az olasz miniszterelnök az európai uniós csúcs keretében pénteken.
Giorgia Meloni olasz újságíróknak nyilatkozva úgy vélte, a „fegyverkezés” kifejezés nem megfelelő, és nem ad világos üzenetet az európai polgároknak. „Ha védelemről beszélünk, az nagyon sok területet érint a nyersanyagok felhasználásától a kiberbiztonságon át az infrastruktúrákig” – jegyezte meg a kormányfő.

Meloni hangsúlyozta, hogy a védelmi kérdés nem szoríthatja háttérbe a versenyképesség sokkal jelentősebb témáját, amihez – tette hozzá – Olaszország régóta a stabilitási és növekedési paktum felülvizsgálását szorgalmazza.

A miniszterelnök kifejtette, hogy Európa Kijevnek garanciákat csakis az Egyesült Államokkal és a NATO-val együttműködésben biztosíthat.

„A védelemre szánt források növelése nem vezethet szociális megszorításokhoz, az európai kohéziós alapokat Róma nem fogja fegyverbeszerzésre fordítani”

– jelentette ki.

, ahogy az EU tervezi.
Európa nem önállóan adjon biztonsági garanciákat Ukrajnának, hanem csakis az USA-val közösen a NATO-vak ( ami itt egyértelműen az USA-t jelenti) közösen.

De rákereszem olaszul.
Itt már megvan a sajtójekoztato ami volt. Sajnos csak a válaszok a kérdések nem.

A NATO 5. cikkelye Ukrajnára vonatkozóan „Szerintem minden bizonnyal sokkal hatékonyabb lenne . Ez különbözik a NATO-hoz való csatlakozástól, de azt jelenti, hogy „ ugyanazt a lefedettséget kell kiterjeszteni, mint amilyen a NATO-országok rendelkeznek Ukrajnára is . Úgy gondolom, hogy ez a biztonság stabil, tartós és hatékony garanciája lenne , több, mint az általam látott javaslatok némelyike, tehát minden bizonnyal ez az egyik javaslat, amelyet le fogunk tenni.” Giorgia Meloni miniszterelnök ezt a csütörtöki brüsszeli rendkívüli tanácsülés margóján mondta . „Véleményem szerint az azonosítatlan csapatok , európai, francia, brit csapatok küldése a legbonyolultabb és talán a legkevésbé hatékony megoldás . Ezt megismételtem, és kizártam annak lehetőségét is, hogy olasz katonákat küldhessenek ezzel összefüggésben. Úgy gondolom, hogy tartósabb megoldásokon kell gondolkodnunk, mint amilyeneket ma a küldő csapatok képviselhetnek” – tette hozzá a miniszterelnök. „ A másik téma az ENSZ békefenntartó misszióinak kérdése, de ez egy teljesen más kérdés, mert ezek olyan missziók, amelyek akkor avatkoznak be, amikor a békefolyamat elkezdődött, és jelenleg nem ez a javaslat. Ismétlem: továbbra is nagyon zavarban vagyok ezzel a javaslattal kapcsolatban ” – fejezte be Meloni.

Ebből az rajzolódik ki, hogy ezt a NATO védelmi ernyőt kvázi annak kivédésére dobta be, ne kelljen most a háborús helyzetben olasz csapatokat küldenie Ukrajnába, amit a franciák, britek terveznek. Kitér az ENSZ misszió keretében a katonák küldésére, ami már a békefolyamat része lehetne, de ez már más mint a mostani javaslat, amikor háborús helyzetben akarnak az európaiak katonákat küldeni.

Holnap kimentem a feliratot gépről, aztán leferdítem. Hülye volt, belevezették kérdéssel, vagy van egy kis ferdités a sztoriba,
Azért annyi kiderült nekem, nem csak egyszerűen arról volt szó, amit a portfólió és a Kyev Independent kiragadott fél mondatban bedobott.
Figyelj, itt mindenki alkudozik, cigánykodik, terel, játszmázik, és arra blazíroz hogy a mi köpcösünk úgy is elviszi a balhét! Egyszer elnézik véletlen, és ilyen full kamu játszmázásnak szánt Meloni féle legyen az ukiknak 5. cikkely nem várt módon összejön, leszopjuk ám magunkat!!!

Ez a sok retek - Meloni is - a tűzzel játszanak!!! Kurva mód elegem van ám belőlük!

• Tetszik
Reactions: fip7

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 305
10 659
113

Ez a vád!

Súlyos!
Ki állítja?

Rágugliztam. Magyarul.

– mondta Meloni.

– jelentette ki.

, ahogy az EU tervezi.

De rákereszem olaszul.

Az Ügyészség ejti a vádat és visszavonul. :)
(Most néztem meg a Vinny az 1ügyű-t. Tök jó.)

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 342
100 809
113

Ez a vád!

Súlyos!
Ki állítja?

.....

Nah igazából megtaláltam a teljes sajtótájékoztatót.

Le is fordítottam a leiratot, de nem teszem közzé, ne legyen uncsi.
Tömören.
Elmondta a véleményét Ursula védelmi, fegyverkezési progijáról.

1. Nem számít bele a hiány 3%-ba pozitív, régóta szeretnék.
2.150 mrd eurós uniós hitelfelvételt fegyverkezésre nem akar. Olaszország már így is tökig áll az adósságban
3. Lesz egy alternatív javaslatuk. Inkább Uniós garanciákat biztositanának magánvállalatok védelmi fejlesztéseihez. (Adósodjanak el a cégek, gyártásbővítésre, fejlesztésre, akik később ebből hasznot profizálhatnak. )
4. A kohezios, fejlesztési EU pénzeket nem akarják fegyverkezésre költeni. Lett egy záradék, hogy ez önkéntes.(gondolom ebből a közösen befizetett pénzből egyszerűbb lett volna a fegyverkezésre fordítani, de az olaszok nem akarnak mindent egy lapra feltenni, a gazdaság kárára)
5. Higitanák annak jelentését, mit jelent a fegyverkezés. Inkább védelmi alapnak tekinti. Ami nemcsak fegyverek gyártását jelentené, hanem kritikus alapanyagok, védelemhez kapcsolódó infrastruktúra, kibervédelem stb.

Ennyi volt a tájékoztató. Ez eddig korrekt.
Jöttek a kérdések.
Európai csapatok küldése Ukrajnába. Nem akarja, szkeptikus, olaszok nem mennek blablabla..amiket fent írtam.
ENSZ keretében belül más tészta, egy békefolyamatot részeként (ezzel arra utal a brit-francia tandem már a fegyverszünet előtt, kvázi a háborúba küldene európai csapatokat Ukrajnába), de ő még az ENSZ zászló alatt a békefolyamat részeként se küldene Ukrajnába olasz katonákat.

Ez eddig korrekt, de aztán beverte kérdés nélkül az 5, cikkelyt.

Egy másik téma az ENSZ békefenntartó missziói, de ez teljesen más dolog, mivel ezek a missziók akkor lépnek működésbe, amikor már elindult egy béke folyamat, és nem az a javaslat, amiről most órák óta beszélnek. És ismétlem: ezzel a javaslattal kapcsolatban továbbra is nagyon szkeptikus vagyok. Olaszország továbbra is az 5. cikkely alkalmazását sürgeti Ukrajnára, és ez az a javaslat, amit előterjesztettünk. Szerintem ez sokkal hatékonyabb lenne, mint a NATO-hoz való csatlakozás, de kiterjeszteni ugyanazt a védelmet, amit a NATO országai élveznek, Ukrajnára is. Úgy gondolom, hogy ez egy stabil, tartós és valódi biztonsági garancia lenne, sokkal inkább, mint néhány más javaslat, amit most látok. Ez az egyik javaslat, amit mi tettünk az asztalra.

Ez nemcsak kiragadva egy mondatként durva, de szövegösszefüggésben is igen.
Bár azért zavaró, hogy katonát háborús zónába nem küldene, de a világháborúba csakúgy berántaná Európát.

Ezért adok neki egy utolsó kiskaput.
Mivel előtte is már a békefolyamatról beszél, ezért az 5. Cikkelyt a békefolyamat részeként tekinti, az oroszokkal való megállapodás részeként, Ő nem akar küldeni Ukrajnába katonát, az amcsik se, az oroszok sem akarják, akkor vágjuk át a gordiuszi csomót, ne küldjön katonákat Europa, de csereben a békemegállapodás után, Ukrajna NATO tagság nélkül, NATO védelmet kapnak biztonsagi garanciaként, ne támadjanak rá újra az oroszok, mert akkor kollektív valaszcsapással néznek szembe. De engedve az oroszoknak, nem mennek európai/NATO csapatok Ukrajnába.

Elég meredek elképzelés, de kvázi egy sajtpapírt kínál Ukrajnának, az azonnali világháború helyett (francia- brit vezetésésel európai csapatok most), és feloldva egy kudarcra ítélt béketárgyalast (Európa csapatok biztosítsák a fegyverszünetet, amit Putyin nem akar).

Nem tudni, de sejteni hatalmas a Demokrata mélyállam pressziója az Unión, mióta Washingtonból kirakták őket, elvágva a pénzügyi hatterük állami részét. Teljes erővel, pénzzel, zsarolva áttelepültek Európába. Olaszország léte a magyarhoz képest dupla akkora államadósság miatt, Brüsszel jóindulatától függ. Ha pàr százalékkal emelik az adossagkamataikat, az nekik kvázi allamcsőd egy stagnáló, recesszióba forduló európai gazdasági helyzetben.

Ő ezen a meredek pályán játszik. Nincs olyan háttere, mint Orbánnak 2010 óta, gyakorlatilag ő most az 1998-as orbáni kormány lehetőségei közt van. Könnyű kívülről elítélni, nem különb mint a többi, ő is egy háborús uszító a globalistak embere. Főleg szándékosan kiragadott és akár rossz mondotakkal, rossz elképzelésekkel.
De az is lehet, még ez lesz a Putyin számára elfogadhatot kompromisszum.
Csapatok küldése helyett, így kap biztonsági garanciát Ukrajna.