"Igen, de akkora az egyén felelőssége, hogy minden mást zárójelbe tesz. Azért amikor a tűnél tart az ember csak észrevehetné magát. Felfogja, hogy a tárgy a kezében micsoda, kb. milyen hatásmechanizmus várható tőle, mi annak a tárgyi jelenségnek a szellemi, lelki, szociológiai és anyagi tulajdonsághalmaza, és ezzel szembe tudja állítani azt, hogy mik a lehetőségek ha nem kezdi el pl. lőni magát. (Nagyon lesarkított, nagyon leegyszerűsített gondolatmenet és még kábszis tapasztalatom sincs, szóval tőlem ennyi telt mára. jóéjt)"
Nem biztos, hogy egyáltalán tudatában van annak, hogy mi is az a szer amit kipróbál. Oda megy a dílerhez, az mondja neki, hogy jó az anyag és aki nincs képben a témával az csak elszívja/felszívja/belövi magának aztán lesz ami lesz. Én szerencsére részt vettem a DADA programban még fiatal koromban, tehát minden ilyenről felvilágosítottak és tudtam mi mit okoz, milyen veszélyei vannak. Nem is lettem drogos, pedig kínáltak már ilyesmivel párszor.
Szerintem két dolog lenne fontos:
1. Ezt a DADA programot minél több fiatalra kiterjeszteni, hogy kellő felvilágosítást kapjanak már az általános iskolától.(ha jól tudom még most is fut egyébként a program)
2. Könnyű drogok legalizálása, mert úgy is lesz pár hülye aki kipróbálja. Akkor jobb ha egy államilag ellenőrzött helyről veszi, mintha az utcán valakitől amibe ki tudja mit raknak bele.