Nyugi, nem hülyültem meg. Ugyanis pont ott van a baj, amire te is egy fél mondattal utaltál. Mert ugye kimehetnék én az utcára, mint ahogy már jó ideje ott is vagyok és látom, hogy a mindenkori veretes bullshit, miszerint: "ne bántsd az elitet, mert ő is mi vagyunk" sajnos jó ideje nem igaz már. Vagyis sohasem volt igaz. A különféle politikai keltetőkben, páholyokban, burkokban szocializálódott figuráknak nulla közük van a mi valóságunkhoz. Anyám az egészségügyben dolgozott, apám katona volt, családom számos tagja pedagógus, jómagam mérnök vagyok a versenyszférából, voltam katona, dolgoztam az építőiparban, jelenleg az energetikában vagyok érdekelt és ki merem mondani, hogy nem az egyről a kettőre jutás a legnagyobb problémám. Fiatal orvos ismerősöm naponta számol be a legnagyobb magyar kórház beli horror valóságról. Magam is szembesültem néhai apám révén mindazzal amit ott vele művelt a rendszer. Én a kilencvenes évek eleje óta figyeltem végig a Honvédelem összeomlását. Rokonom révén jutok információhoz a hazai belpolitikai élet évtizedek óta tartó valódi összefonódásairól. Mondhatni elsőkézből vannak információim a sokatok által csak vélt szemfényvesztésről, amit még mindig úgy hívunk, hogy bal-, vagy jobboldal és azt próbálják elhitetni, hogy ezek egymástól elkülönülő szekértáborok.
Az úgynevezett elitnek semmi köze az utca emberéhez. Soha nem is volt. És ez sajnos nem csak hazai sajátosság, nyugat-európa is ettől szenved, ahogy mindenki más is.
Igazából arról ábrándozni, hogy ejj, ki kéne forgatni a sarkából a világot, valóban a kisemberi frusztrációból fakad. De ez tőlem függetlenül is be fog következni, csak az a kérdés, hogy mikor. Csakhogy, ami mégrosszabb, hogy ez ismét csak egy felülről levezényelt álforradalom lesz, ahol a nép soraiba ledelegált, illetve kiteljesedni hagyott provokatőrök (mint Lenin, vagy Hitler), majd kijelölik az ellenségképet. Zsidók, cigányok, értelmiségiek, nemzetiek, balosok, parasztok...valakiből majd lesz bűnbak az arénában. És ezzel van a baj.