Szerintem Svédországban sokkal nagyobb a baj mint amit el tudunk képzelni. A mindenféle jogok + a képzett intelligens migráncsok
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerintem Svédországban sokkal nagyobb a baj mint amit el tudunk képzelni. A mindenféle jogok + a képzett intelligens migráncsok
Ez egy durva dilemma. Ha elkezdik komolyan venni ez a függetlenségi népszavazósdit, az olyan precedenst teremtene, ami azonnal felvet egy csomó újabb lehetőséget, tápot adna a függetlenségi mozgalmaknak Európa-szerte, és ezer darabra törne a kontinens. (Plusz akkor Ukrajna stb.)Erdekesen demokratikus ez az EU. Kataloniaban folyamatosan kovetelik szazezrek a fuggetlenseguket, rajuk se hederitenek. Most Skociaban tuntettek vagy huszezren a szabadsagukert. Kivancsi vagyok mikor all ki mellettuk hacsak szoban is az Eu, ahogy az isten hata mogotti orszagok nyugjeiert szokott. Husz ev es erdekes lesz visszanezni a jelenlegi dolgokat.
Igen, igen, csakhogy ugy tudtam mi (EU) vagyunk a demokracia es a szabadsag, stb peldakepei, kitalaloi. Lasd pl gorogok, franciak, stb... A fo vednok meg a zusa. Ezert osszuk az eszt olyan ugyekben mint Tibet, kurdok, krimi tatarok, stb. Folyton aggodunk mas orszagok belugyei miatt, demokracia, emberi jogok, lediktaturazunk uton utfelen mindenkit.Ez egy durva dilemma. Ha elkezdik komolyan venni ez a függetlenségi népszavazósdit, az olyan precedenst teremtene, ami azonnal felvet egy csomó újabb lehetőséget, tápot adna a függetlenségi mozgalmaknak Európa-szerte, és ezer darabra törne a kontinens. (Plusz akkor Ukrajna stb.)
Igen, igen, csakhogy ugy tudtam mi (EU) vagyunk a demokracia es a szabadsag, stb peldakepei, kitalaloi. Lasd pl gorogok, franciak, stb... A fo vednok meg a zusa. Ezert osszuk az eszt olyan ugyekben mint Tibet, kurdok, krimi tatarok, stb. Folyton aggodunk mas orszagok belugyei miatt, demokracia, emberi jogok, lediktaturazunk uton utfelen mindenkit.
Ekozben meg otthon az Eu-ban...
Szerencsére még a tömegdemokráciának is megvannak a maga határai. Sztem joggal szólunk be pl. Tibet és olyan esetek miatt, ahol szakmányban gyilkolásszák a népeket. Ha a spanyolok ölnék, internálnák és agymosnák a katalán függetlenségi mozgalmárokat, akkor az EU is joggal hörögne. Így azonban a denokratikus keretek között zajlik a meccs.Igen, igen, csakhogy ugy tudtam mi (EU) vagyunk a demokracia es a szabadsag, stb peldakepei, kitalaloi. Lasd pl gorogok, franciak, stb... A fo vednok meg a zusa. Ezert osszuk az eszt olyan ugyekben mint Tibet, kurdok, krimi tatarok, stb. Folyton aggodunk mas orszagok belugyei miatt, demokracia, emberi jogok, lediktaturazunk uton utfelen mindenkit.
Ekozben meg otthon az Eu-ban...
Szerencsére még a tömegdemokráciának is megvannak a maga határai. Sztem joggal szólunk be pl. Tibet és olyan esetek miatt, ahol szakmányban gyilkolásszák a népeket. Ha a spanyolok ölnék, internálnák és agymosnák a katalán függetlenségi mozgalmárokat, akkor az EU is joggal hörögne. Így azonban a denokratikus keretek között zajlik a meccs.
Sztem nincs ellentmondás. A katalánoknak van széles körű autonómiája, képviselete, oktatása stb. Az ujguroknak, tibetieknek stb. nincs, és ha szóba merik hozni, akkor jön értük a pofozógép. Nagyon más szint. Nem jelent pária-létet katalánnak vagy skótnak lenni. Ha pedig a tüntetők mégis elkezdik lebontani a várost, akkor naná, hogy szétkapják őket a rohamrendőrök. A demokrácia hálistennek nem jelenti azt, hogy a népakarat előtt az államnak mindig meg kell hátrálnia.Alapvetően az igaz, hogy egyelőre nem küldtek rájuk tankokat, csak rohamrendőröket, de ugye alapvetően a probléma azzal van, hogy ignorálják az adott nép (mondjuk a katalánok) függetlenedési igényét, holott azt demokratikus úton kifejezésre került. Ha pedig erőszakos eszközökhöz nyúlnak a függetlenedni vágyók, akkor ott is megy a karhatalom, ha durvul a helyzet, lehet, hogy a hadsereget is bevetik, efelől nem nagyon van kétségem. Ugye Katalóniában ment a rendőrség mindennel kb. ami rendelkezésére állt, épp csak éles lőszerrel nem lőttek, a katalán kormány tagjai ellen pedig ment az elfogatóparancs. Mindeközben ahol nekik tetszik, hogy gyengül az államhatalom, ott támogatják a szakadárokat (hívjuk őket így).
Azt mondjuk lehet pozitívumként említeni, hogy a békés tüntetőket nem lőtték halomba, de nagyjából ennyi. Meglátjuk, hogy a skótoknak az angolok megadják-e a lehetőséget, ott nagyobb esélyt látok, mint a spanyoloknál, de ott sem biztos a dolog.
Egy sima szavazáson verték szét a katalán embereket. Semmilyen rendbontás nem volt.Ha pedig a tüntetők mégis elkezdik lebontani a várost, akkor naná, hogy szétkapják őket a rohamrendőrök.
Iskolán belül félemeletről bakancsban fekvő ember fejére ugrásból érkező rohamrendőr volt a top amit én eddig láttam. Nem Hong-Kong, nem Moszkva, Barcelona volt a helyszín.Egy sima szavazáson verték szét a katalán embereket. Semmilyen rendbontás nem volt.
Ha nem azt jelenti, akkor viszont máson sem lehet számonkérni. Legalábbis nincs morális alapja. Ez független attól, hogy mennyire pária-lét valaminek lenni. Ha a katalán kormánynak joga van azért szétverni egy tüntetést, mert az adott népcsoport függetlenedni akar, akkor joga van pl. a kínainak, vagy szerbnek, vagy akár a líbiainak is. Ennyiről van szó mindössze.Sztem nincs ellentmondás. A katalánoknak van széles körű autonómiája, képviselete, oktatása stb. Az ujguroknak, tibetieknek stb. nincs, és ha szóba merik hozni, akkor jön értük a pofozógép. Nagyon más szint. Nem jelent pária-létet katalánnak vagy skótnak lenni. Ha pedig a tüntetők mégis elkezdik lebontani a várost, akkor naná, hogy szétkapják őket a rohamrendőrök. A demokrácia hálistennek nem jelenti azt, hogy a népakarat előtt az államnak mindig meg kell hátrálnia.
Az megvan hogy demokratikus választás igényét támogató politikusra ment elfogató parancs? Nem bűnt követett el, csak meg akarta adni az esélyt a vélemény nyilvánítására az embereknek. Menekülés lett belőle. Ez a demokratikus keret? Békés papikat és mamikat, gyerekes családokat csaptak szét.Szerencsére még a tömegdemokráciának is megvannak a maga határai. Sztem joggal szólunk be pl. Tibet és olyan esetek miatt, ahol szakmányban gyilkolásszák a népeket. Ha a spanyolok ölnék, internálnák és agymosnák a katalán függetlenségi mozgalmárokat, akkor az EU is joggal hörögne. Így azonban a denokratikus keretek között zajlik a meccs.
Ja. Van széles körű autonómia? Van.Az megvan hogy demokratikus választás igényét támogató politikusra ment elfogató parancs? Nem bűnt követett el, csak meg akarta adni az esélyt a vélemény nyilvánítására az embereknek. Menekülés lett belőle. Ez a demokratikus keret? Békés papikat és mamikat, gyerekes családokat csaptak szét.
Többeknek: értem, hogy utáljuk az EU-t, meg hű de szemforgatóak, oké. Tényleg azok. Viszont értsétek meg, hogy a katalánok ugrottak ki a demokratikus keretek közül. Nem lehet egy országot népszavazással felszabdalni, ez NEM lenne demokratikus. Amellett, hogy hülyeség is lenne.
Többeknek: értem, hogy utáljuk az EU-t, meg hű de szemforgatóak, oké. Tényleg azok. Viszont értsétek meg, hogy a katalánok ugrottak ki a demokratikus keretek közül. Nem lehet egy országot népszavazással felszabdalni, ez NEM lenne demokratikus. Amellett, hogy hülyeség is lenne.
Ezt te is érzed, hogy hülyeség ugye?.... Ha a romák akarnának saját országot kihasítani tüntivel és népszavazással ÉK-Magyarországból -- a demokráciára hivatkozva --, akkor engednéd?