Nagyon elterjedt dolog Norvegiaban is. Csehbe errol volt valami dokumentumfilm. Erintettek voltak ok is a temaban. Sok furcsasag van, nagyon kiszolgaltatottak a csaladok ilyen teren annak a hatosagnak:
- minuszpontokat lehet kapni az ertekelesen azert ha "tul nagy a tisztasag" mert "az nem tunik eletszerunek"
- tilos kezbol etetni a gyereket -> ez pl. nagyon erdekes kulturalis szempontbol mert Sri lankan az a hagyomany, hogy a szulinapos a tortaszelettel kezbol eteti a vendegeket - az osszeset (ezt szemelyesen is tapasztaltam, hogy igy van mert resztvettem egy kis szulinapi koszonton mikor Sri Lankan voltam. Egesz aranyos szokas). Megszolaltattak sri lankai "norvegokat" es allitolag kerdeztek a dokumentumfilmben tartjake igy ezt a szokast Norvegiaban, ok meg megszeppenve, haat hogy neeem nem szabad. "Es ha Sri lankan vannak epp? Ott igen "
stb. persze olyanokrol is hallani, hogy megrendelesre vannak elkobozva a gyerekek, raadasul a norveg(?) szervezet vezetoje pedofilbotrany miatt bukott egy(?) eve vagy valami ilyen. De mar nem emlekszem annyira. Akit erdekel erdemes rakeresni a temara, mert eleg orulet. . .
És ilyenkor a muszlimokkal mi van?