[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

kamm

Guest
Merz-nél nem bírják lenyelni, hogy top-manáger és piszok sok pénzt keres, tehát "érzéketlen az alacsony jövedelmű emberekkel szemben".

Amúgy ennyire látszik a német politika életképtelensége. Merkel regnálása alatt eltakarított mindenkit, aki esélyes lett volna kihívni - köztük a Merz-et is. Mára oda jutottak, hogy zöldhazugságok nélkül meg gutmensch-eskedés nélkül egyedül a náccccciveszélyes szöveg marad.

Tudomást sem vesznek a valós problémákról, mindenki kiragad valamit, ezt a maximális méretűre hisztizik fel, majd ezen vitáznak, közben az átlag elszegényedik, az infrastruktura pusztul. Scholz-nak már korábban is mozgott a széke, a Cum-ex csak egy a sok közül (pl. Wirecard) . Ugyanazt az utat járja be, mint a von der Leyen - sok kétes ügylet, majd valahogy minden elsikálódik, majd háttéralkuk és a csúcsra ülhet fel.

A ződek a mai napig védik az Energiewende nevezetű elmebajt, holott ezért tartunk ma ott, ahol. Aztán magyaráznak össze-vissza, pl. energetikai cégek esetében. A legnagyobb gázkereskedő céget - Uniper - folyamatosan mentőcsomagolják, majd extra adót kap, mert drágán adja a gázt. WTF!?

Adnak "ársapkát" az áramra, de itt is ugyanaz megy, mint Magyarországon. Nem az áram előállítása a drága, hanem az árképzés mechanizmus dotálja a megújulókat, ez kb. a negyede az aktuális villanyszámlának és akkor a CO2-adó még nincs benne.

Viszont ezen változtatni nem lehet, mert akkor szétesik a koalíció, vagyis úgy kell valamit csinálni, hogy semmit ne csinálj. Az inflációt úgy húzták le, hogy bevezették a 9€-s havi bérletet a tömeg közlekedésben átmenetileg, így az átlag fogyasztói kosár számításánál az eddigi 90€-s bérlet helyett a 9€-s lehúzta az inflációt (a lakhatás nincs benne).

Most az új kérdés, hogy nincs ammónia termelés, honnan lesz AdBlue, mert enélkül nincs Euró 374747-es besorolás és enélkül nincs behajtás a nagyvárosok zömébe...
Tudod, ahogy John McCain mindig Mao elvtársat idézve mondta, mindig pirkadat előtt van a legsötétebb...

Az viszony teljes agyrém, hogy ezek az elmeroggyant ideológiai harcosok baltával esnek neki a német gazdaságnak - és senki nem lázad:

Reuters: Exclusive: German economy ministry reviews measures to curb China business.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 033
32 475
113
Az új uralkodó a WEF-et képviseli:


Károly brit herceg olyan világméretű "alapvető gazdasági átmenetet" sürget, amely a szuverén nemzetállamok jóváhagyása nélkül valósul meg, "még a világ vezetőinek kormányain is túl".

GYORS TÉNYEK:
Károly walesi herceg beszédet mondott az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) megnyitó ünnepségén a COP26 (itt), az Egyesült Királyság által szervezett, az éghajlatváltozásról szóló konferencia megnyitóján, amelyet 2021. október 21. és november 12. között tartanak Glasgowban.
Beszéde során Károly herceg arra kérte a világ vezetőit, hogy "fogjanak össze" és "tegyék meg a szükséges lépéseket" annak érdekében, hogy "a globális magánszektor erejét mozgósítsák" és megvalósítsák az egész világra kiterjedő "alapvető gazdasági átmenetet".
Ez az átmenet "dollárbilliókba - nem dollármilliárdokba - fog kerülni", és "hatalmas katonai jellegű kampányt" igényel, amelynek ereje "még a világ vezetőinek kormányait is meghaladja".
Károly herceg rendszeresen támogatja a globalizmust támogató Világgazdasági Fórum (WEF) által tervezett úgynevezett "nagy visszaállítást".
A WEF nagy visszaállítását a Transznacionális Intézet "csendes globális államcsínyként" emlegeti, amelynek célja a világuralom megszerzése.

Őszintén szólva nem tudom tényleg akkora-e a baj, mint állítják, illetve hogy megállítható-e az azzal, amit nyomnak, vagyis a co2 kibocsátás drasztikus csökkentésével, nem törődve az ezzel okozott nyomorral és gazdasági összeomlással sem. Az őszintébbjük azért kimondja néha azt is, hogy igazából minimum meg kéne felezni az emberiség létszámát, vagy legalábbis valami falanszter-szerű disztópiába kényszeríteni a népességet:


Felvetődik, hogy mennyire volt tervezett ez a jelen háború, ennek fényében is. Konteós aggyal: először megpróbálták a vírus témát, egy ideig működött is, de nem kellő mértékben és csak átmenetileg. Viszont ha egyszerűen elérik, hogy hiány legyen, és az egekbe szökjenek az energiahordozóárak...
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113

Lviv központjában kifüggesztették Nagy-Britannia zászlaját

Lviv központjában kifüggesztették Nagy-Britannia zászlaját​

2022. 09. 09. 11:49
Lvivben a városháza előtt félárbocra függesztették Nagy-Britannia zászlaját a királynőt elvesztő emberekkel való szolidaritás megnyilvánulásaként.

Andrij Szadovij, Lviv polgármestere ezt a Facebookon jelentette be – írja az Ukrinform.

„Ma Nagy-Britannia zászlaját leengedik a városháza előtt. Ez az emberekkel való szolidaritás megnyilvánulása, akik példát mutattak Ukrajna iránti rendkívüli támogatásról. Erzsébet királynő örökre az emlékezetünkben marad” – írta Sadovy.
Olvassa el még: Gyász II. Erzsébetért: Kanada minden kormányzati épületre leengedi a zászlót
Mint az Ukrinform beszámolt róla, II. Erzsébet brit királynő szeptember 8-án, 96 éves korában meghalt . Egy szuverén állam második leghosszabb ideig uralkodó uralkodója lett a világon.
 
  • Tetszik
Reactions: SirHiggins

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 764
17 859
113
Ezek alapján már sokkal hihetőbb, hogy már az ősember is ukrán volt!
Nem az mondom, hogy mindenki, mert nem szeretem az általánosítást. Ismertem régről ukránokat, sosem volt gond, de ez ezek a macskajancsik az utcában tényleg bicskanyitogató módon viselkednek és közben gátlástalanul használják az áldozati kártyát.

Ma reggel 6-kor abból volt a balhé, hogy az egyikük G-Mercije beállt a szomszédos ház garázskihajtójába és így reggel nem tudott senki sem kijönni, ezért hívták a helyi közterületet. Egy autó elszállítása sem halk mutatvány - pláne, ilyen szar ablakok mellett, de a közben kialakuló hiszti/kiabálás ezt is túlnyomta, majd megint jöttek a zsaruk. Mondtam is, hogy figyi, mi kiköltözünk, vegyétek ki a lakást és csináljatok ide egy rendőrőrsöt, kevesebb CO2, hogy ideérjetek.

  • Nem jó, mert nincs fogda.
  • semmi gond, vannak 45 meg 40kgs kézisúlyzóim, itt hagyom és ahhoz tudtok bilincselni bárkit. Nem hiszem, hogy messze szaladna vele a 3. emeletről
  • ti ketten fura szertetek vagytok, de hiányozni fogtok a teremből...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 927
91 583
113
Reméljük a hétvégi papírformát!

Továbbra is a Giorgia Meloni vezette jobboldali Olasz Testvérek (FdI) bizonyul a legnagyobb pártnak, az általa irányított koalíció pedig majdnem húsz százalékponttal megelőzi a baloldali szövetséget a szeptember 25-i választások előtt utoljára közölt felmérésekben, melyeket pénteken hoztak nyilvánosságra

 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 440
10 239
113
Reméljük a hétvégi papírformát!

Továbbra is a Giorgia Meloni vezette jobboldali Olasz Testvérek (FdI) bizonyul a legnagyobb pártnak, az általa irányított koalíció pedig majdnem húsz százalékponttal megelőzi a baloldali szövetséget a szeptember 25-i választások előtt utoljára közölt felmérésekben, melyeket pénteken hoztak nyilvánosságra

Ez szép és jó, csak kb a lehető legrosszabbkor fognak nyerni választást a jobboldaliak, az európai gazdaság éppen mélyrepülésben van, és az észak olasz iparvidék az egyik leginkább érintett terület lesz. Az egyszerű jóska pistát nem fogja érdekelni hogy mik a globális folyamatok, mint ahogy Magyarországon is személyesen "az orbán csinálja a drágaságot". A dolgok jelen állása szerint tavaszra az olasz politikát ismerve szét is esik a kormányuk a tömegtüntetések és gazdasági nehézségek valamint taktikázás hatására. Húzniuk kellet volna még az időt..... de hát nem mindenki akkora taktikus mint a......
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 927
91 583
113
Ez szép és jó, csak kb a lehető legrosszabbkor fognak nyerni választást a jobboldaliak, az európai gazdaság éppen mélyrepülésben van, és az észak olasz iparvidék az egyik leginkább érintett terület lesz. Az egyszerű jóska pistát nem fogja érdekelni hogy mik a globális folyamatok, mint ahogy Magyarországon is személyesen "az orbán csinálja a drágaságot". A dolgok jelen állása szerint tavaszra az olasz politikát ismerve szét is esik a kormányuk a tömegtüntetések és gazdasági nehézségek valamint taktikázás hatására. Húzniuk kellet volna még az időt..... de hát nem mindenki akkora taktikus mint a......
Túl pesszimista vagy.
De először legyünk túl a választáson.
 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 209
2 689
113
Ez szép és jó, csak kb a lehető legrosszabbkor fognak nyerni választást a jobboldaliak, az európai gazdaság éppen mélyrepülésben van, és az észak olasz iparvidék az egyik leginkább érintett terület lesz. Az egyszerű jóska pistát nem fogja érdekelni hogy mik a globális folyamatok, mint ahogy Magyarországon is személyesen "az orbán csinálja a drágaságot". A dolgok jelen állása szerint tavaszra az olasz politikát ismerve szét is esik a kormányuk a tömegtüntetések és gazdasági nehézségek valamint taktikázás hatására. Húzniuk kellet volna még az időt..... de hát nem mindenki akkora taktikus mint a......
Azert bizonyitani is van eselyuk, hogy mikepp kezelik majd maskepp a valsagot. Minden krizis egyben esely is.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Reméljük a hétvégi papírformát!

Továbbra is a Giorgia Meloni vezette jobboldali Olasz Testvérek (FdI) bizonyul a legnagyobb pártnak, az általa irányított koalíció pedig majdnem húsz százalékponttal megelőzi a baloldali szövetséget a szeptember 25-i választások előtt utoljára közölt felmérésekben, melyeket pénteken hoztak nyilvánosságra

Nézzük meg a népszerűség listát fél év múlva.
valami ilyesmit is írt

Morishima

2008. 2009. es világgazdasági válságot ki csinálta? Ki tehetett a magyarországi hatásokról?
Mert a fidesz szerint a akkori magyar miniszterelnök.