[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 375
55 050
113
A majd egy millió munkaképes ember és családjai szavazatai az egyik oldalon

Biztosan létezik ez az 1 millió mínusz? o_O

Mert a hivatalosan bejelentett foglalkoztatottság:
1990-ben 4.52 millió ember dolgozott.
1996-ban 3.48 millió ember dolgozott.
2006-ban 3.94 millió ember dolgozott.
2009-ben 3.75 millió ember dolgozott.
2016-ban 4.39 millió ember dolgozott.
2019-ben 4.52 millió ember dolgozott.

Csak azért kérdezem, mert a KSH adatai az emlékeimet igazolják vissza. Sőt ma sok helyen már a cégek, (sajnos) bevándorlókat hoznak melózni a magyar ember helyet, mert azok olcsóbbak és szarért-hugyért nincs már ember.
Szóval hol a francban van az az 1 millió mínusz emberke? o_O
Mert nagyobb népességgel 1990-ben sem dolgoztak többen.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 055
6 516
113
igazuk van. Több szociológiai tanulmány foglalkozik a volt kelet-eu. szoc országok populista autorithter lágyí diktatúráinak kialakulásával. Mindegyik oda jut, hogy az értelmesebb, és jó munkaerőt képviselő ifjabb polgárok egy része kivándorolt Ny-eur-ba ami az Ő versenyképességüket növeli (agyelszívás) és az itt maradt kevésbé produktív és innovatív polgárok között ezért emelkedett meg elsősorban vidéken az idegengyülőlő, saját probléáit inkább külső körülményekre fogó és 2-3 szavas propagandára vevő emberek száma. Az Orbáni politika nagy bűne az oktatás szétverése, ez láthatóak a teszteken is, és ez a versenyképtelenséghez, valamint a térség leszakadáshoz vezet.
Ennek a rendszernek évtizedes nyomainak eltüntetéséhez jóval több idő szükséges.

Nem érzem magamat se kevésbé produktívnak, se kevésbé innovatívnak, és nem a diplomámra, hanem a fél könyvtárnyi elolvasott könyvre vagyok büszke. Informatikusként 22 év alaltt rengeteg külföldivel dolgoztam és kellett külföldre is mennem helyettük dolgozni, és bár sokszor maradhattam kint volna, inkább maradtam itthon, mégpedig két okból:
  • Ha annyi pénzt kapok itthon is, amit jóval több, mint amit el tudok költeni, akkor minek akarjak háromszor, vagy négyszer annyit? (Még úgy is sok maradt, hogy 20 éven át én tartottam el a szüleimet).
  • Nem a külföldöt akartam gazdagítani, hanem azt az országot, ahol születtem és felnőttem, és mindegy, hogy kik ülnek a vezetői székben, nem értük dolgozok, hanem az átlag polgárokért.

Bevallom, hogy nem csak idegen gyűlölő, hanem ember gyűlölő is vagyok, de ennek semmi köze a környezetemnek ahol élek, a világ tehet róla, amit látok az utazások során, vagy csak olvasok róla. A világban nincs igazság, csak képmutatás, az elvek, amikben hiszek csak papíron léteznek, és a tükrömben. A világ alapjai sajnos mindenhol szétrohadtak, és ezt hiába fedik el csillogó külcsínnel, akkor is látszik.
 
K

kamm

Guest
A nyugat-eu-ba stb. kivándorló emberek, családtagjaik stb. majd 100%-a kvázi ellenzéki szavazó lenne
FYI ez egy ektelen, egetvero hulyeseg.
Lassan harom evtized utan mondhatom, hogy eleg magyart lattam idekint, es ha valami kozos bennuk, akkor az a szavazatuk...
A kulhoni magyar tipikusan nem ellenzeki mar eleve, hiszen alapvetoen mas a viszonya az anyaorszaggal; a jelenlegi konstans szitokaradatban meg osztonosen odahuz, nem az orszagot-kormanyt kopkodokhoz (hacsak nem kommunista-hirszerzos -zsido-kulkeres familia, mert akkor termeszetesen mindig minden nemzeti allasponttol azonnal a hideg razza, es automatikusan a kulfoldnek szurkol, lasd a DK teljes vezerkarat stb.)
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 020
113
Hát nem tudom nekem a középiskolai osztályomból (kora harmincasok) (emelt nyelv + közgazdaságtani elitebb szakközép) a túlnyomó többség hazajött egy kis egzisztenciális plusz a családalapításhoz összeszedése utàn.
Nekem saját családom - ismerősi körömből azok maradtak kint, akik idegenforgalomból - vendéglátásból élnek. Akinek valami értelmesebb szakmája van, itthon van mind.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Nekem saját családom - ismerősi körömből azok maradtak kint, akik idegenforgalomból - vendéglátásból élnek. Akinek valami értelmesebb szakmája van, itthon van mind.
Nekem ismerős meg főleg családi okok miatt -nem jó a túl közeli rokonság; vagy olyanok, akiknek itthon semmi jövőképük nem volt, vagy semmit nem tudtak itthon letenni az asztalra fél élet alatt. Aztán meg van olyan, hogy addig húzza kint, hogy meglegyen a német nyugdíjminimum idő, vagy még gyerek van, akkor a szociális támogatásokat veszik igénybe, vegyesházasság is több van. Szóval ezer féle dolog miatt. Szerintem ezek mind egyéni dolgok. De szinte egyszer nem hallottam, hogy a Zorbán miatt nem jön valaki haza; -talán egy valaki tollja fullba a liberális mantrákat.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 840
35 414
113

A szankciók ellen tüntetett az AfD​


Frieden mit Russland – Békét Oroszországgal!