[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Laikus

Well-Known Member
2021. szeptember 2.
118
528
93
Ez hibás gondolatmenet.
Minden társadalom alapja a gazdaság. Ebből él. Európa az elmúlt pár száz évben (aztán ebből eredve az amcsik) azért lett a világ ura mert hatalmas gazdasági fejlődést produkált.
Az első látványos elem a tengeri hajózás fejlődése volt. Olyan hajók és flották jöttek létre amik az alapját jelentették a főleg brit és holland Kelet-Indiai társaságoknak. Aztán jött az ipari forradalom, aminek katonai oldalvizén Napóleon egy kisebb expedíciós hadsereggel is cipóra verte az arabokat Egyiptomban.
A mai kevésbé fejlett országok ma is a fejlettek befektetéseivel járó fejlődésből lépnek előre, úgy-ahogy, nem produkálnak érdemi saját fejlődést. Kína talán az egyetlen kivétel, amely úgy tűnik át tudott lépni ezen a választóvonalon.
A nyugati migráns tömegek nem hoztak létre saját, érdemi gazdasági elitet, így nem látom hogy tudnának bármiben is irányt mutatni (kivéve a bűnözést). Társadalmi túlsúlyuk gazdasági hanyatlást, anarchiát, káoszt fog hozni.
Ennek megfelelően közel sem lesz egy sima út a: túlnépesednek és átveszik a hatalmat feltevés.
Egyetértek azzal, amit a társadalmak szerves fejlődésével és gazdasági alapjaival kapcsolatban írtál.

Ennek ellenére a demográfia olyan matematikai tény, ami felülírhatja a gazdasági és politikai status quo-t. A nyugati társadalmak „bennszülött” lakossága a jelenlegi tendenciák szerint megállíthatatlanul fogy, a bevándorlóké pedig növekszik. Mire mentek a magyarok Erdélyben a politikai és gazdasági hatalmukkal, amikor már kisebbségbe kerültek? Koszovóban a szerbek? Az arab hódításig a Közel-Kelet döntően keresztény volt, valószínűleg a gazdaság is az ő kezükben volt, aztán változott a politikai hatalom. Még csak kiirtani sem kellett őket. Most ők vannak eltűnő kisebbségben. Tudom, ezek a példák nem tökéletes párhuzamok, mert gyors, katonai erővel kikényszerített változás volt mögöttük. Azonban az a változás, amit most a Nyugat átél, a saját fejlődéséhez képest forradalmian gyors, a saját magára kialakított, demokratikusnak nevetett játékszabályok pedig nem erre a felállásra lettek kitalálva. Olyanok kapnak beleszólást a rendszer működésébe, akik mind rendszerrel, mind pedig annak jelenlegi működtetőivel szemben ellenségesek, saját identitásukban pedig eltökéltek.

Abban is igazat adok, hogy egy olyan hatalomátvétel, amit vizionáltam nem determinált és teljesen sima út. A lehetőséget azonban megkapták, amivel csak élniük kell. A feldobott labdát csak le kell csapni. Igazából arra kell vigyázniuk, hogy egységesek maradjanak, ne játszak el velük a klasszikus oszd meg és uralkodj elvet. Az, hogy mi nem látjuk a szellemi vezetőiket, az nem jelenti azt, hogy ők sem.

Valóban gazdasági hanyatlás lesz belőle, ha a bevándorlók kerülnek többségbe és hatalomra. Na és? „A hatalom célja a hatalom maga!” A muzulmán szavazók hány százaléka fog majd azon elgondolkodni, hogy rosszabbul jár anyagilag, ha az övéi alakítanak kormányt? 10%-a? És ebből a 10 %-ból mennyit fog ez érdekelni? Újabb 10%-ot? A mi cigányainkat érdekli családtervezés/gyarapítás közben, hogy milyen lesz a gazdasági helyzet, meg a GDP, ha ők kerülnek majd többségbe?

Még valami. Az anyagiak nem jelenthetnek problémát. A szaúdiak és a többi öböl ország vajon miért finanszírozza Egyiptom fegyverkezését, a Balkán muzulmán közösségeit, vagy úgy általában Európában a mecset építéseket?

Igazából nem a fentiekkel kapcsolatban akartam hallatni a hangom. A lényeg az volt, ha a szomszédunkban 100 milliós bevándorló tömegek telepednek le és szereznek uniós állampolgárságot, akkor pusztán átmeneti állapot, hogy csak átvonulnak rajtunk. Idő kérdése és célterületté válunk.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 893
12 464
113
Vegyél tetoválást és kapj ingyenes éves vonatbérletet, csábítóak Ausztriában


Leonore Gewessler osztrák környezetvédelmi miniszter úgy döntött, szokatlan módon éves vonatjegy megvásárlására csábítja az embereket. Kijelentette, hogy aki tetováltatja a kártyát, az ingyen megkapja. Ezt a múlt hónapban jelentette be, az Electric Love zenei fesztiválon; 30 résztvevő állítólag azonnali érdeklődést mutatott.


Mar az osztrakoknak is ennyire atbaszott?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 673
55 403
113
Vegyél tetoválást és kapj ingyenes éves vonatbérletet, csábítóak Ausztriában


Leonore Gewessler osztrák környezetvédelmi miniszter úgy döntött, szokatlan módon éves vonatjegy megvásárlására csábítja az embereket. Kijelentette, hogy aki tetováltatja a kártyát, az ingyen megkapja. Ezt a múlt hónapban jelentette be, az Electric Love zenei fesztiválon; 30 résztvevő állítólag azonnali érdeklődést mutatott.


Mar az osztrakoknak is ennyire atbaszott?
Egy elvakult zöld miniszternő uborkaszezonban szűlt ötlete.
Nem lesz belőle semmi...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 878
30 570
113
Ügyintézési példák.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 465
17 820
113

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
541
4 913
93
Véletlenül sem a Monarchia, aki pontosan tudta, hogy ki-milyen szövetségi rendszerben van, milyen kötelezettségekkel...
Meg véletlenül sem a másik fogalmatlan, a Vilmos...
A Monarchiának állt érdekében az első VH kirobbantása????? Hú bacd meg, milyen anyagot szedsz?

Azt tudjuk, hogy manapság minden 70-es IQ alatti kaphat szőr előtagot, ugyanúgy, mint az SZDSZ regnálása idején minden homeless Kossuth és egyéb díjat, de azért egy ilyen hangzatos beköpés kurva nagy történelem ismeret hiányosságokat mutat.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 323
113
A Monarchiának állt érdekében az első VH kirobbantása????? Hú bacd meg, milyen anyagot szedsz?

Azt tudjuk, hogy manapság minden 70-es IQ alatti kaphat szőr előtagot, ugyanúgy, mint az SZDSZ regnálása idején minden homeless Kossuth és egyéb díjat, de azért egy ilyen hangzatos beköpés kurva nagy történelem ismeret hiányosságokat mutat.
Az alapfelvetés az volt, hogy kinek köszönhetjük a Vh-t.
A vh-t senki nem akarta kirobbantani, az viszont tény, hogy a volt főhercegi és Conrad féle klikk
presszionálta a hadüzenetre a császárt.
Az eseménysort indították el, ami a vh-hoz vezetett.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
541
4 913
93

Rabszolgarendszer szoooooooooooooooooor orszagaban Londonban.
Majd jönnek, hogy ez csak kitaláció. Igaz ez állítólag nem eredeti angol fehér család, hanem valami gazdag közel-keleti. Azért az angliában dolgozó alsó szinten dolgozó magyar melósok is tudnának érdekes dolgokat mesélni, bár eddig még mindig csak magyarok, külföldiek buktak le lányfuttatással és más visszaélésekkel kapcsolatban. De, szerintem ha igény lenne a felszín megkapargatására, akkor lenne csodálkozás.

Britannia csak azért gyarmatosított, mert olyan gazdag volt erőforrásokban, hogy mindenkivel meg akarta osztani ezt a csodálatos gazdagságot. Amit elvettek parasztjaiktól, azt a bennszülötteknek adták a gyarmatokon. Ilyen jóságos volt az angol király/királynő.

A múltkoriban pont beszélgettem egy ismerőssel a fentiekről. Ő is volt kint én is voltam kint nem egy hetes turistaúton. Nagyjából megegyeztünk, ha az angol múzeumokból eltűnnének a rablott műtárgyak, akkor lehet elég lenne egy magyar kisvárosi múzeum is az eredeti angol tárgyaknak, pár múzeumőrrel.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 937
48 703
113