Több szinten sem értem mi történik.
Az iszlamistáknak nem érdekük, hogy a tűréshatár fölé vigyék az erőszakos cselekmények számát. Két fő eset van a fejemben.
- A késeléseket elvakult, önálló egyének hajtják végre, egyáltalán nem foglalkozva a magasabb szintű következményekkel.
- Valamilyen "központi" vezérlés hatására ugrott meg az esetek száma. Itt ugye az lenne a kérdés, hogy hol is van a központ, amely vezérel. Oroszok? Kína? Iszlám Állam? Ez esetben mi lenne a cél? Destabilizáció? A választások befolyásolása?
Azt sem értem, hogy a németek (és a többiek) miért hagyják ezt. Még csak-csak tudom hová tenni a bevándorló szeretetüket, de hogy késelőket miért nem büntetnek a törvény legkomolyabb szigorával, az egyszerűen nem fér a fejembe.
Mitől várják a változást? Ahogy én látom, a migráns bűnözés konkrétan pozitív visszacsatolást kap.
Tegyük most félre egy kicsit a háttérhatalom elméleteket, és tételezzük fel, hogy nem mindenki teljesen hülye a kormányokban.
Tud valaki olyan tervről, elképzelésről, amely orvosolná az elharapódzó erőszak problémáját? Nyilván látják ők is a problémákat.
Kevésbé érdekel a nyugatellenes fórumtársak véleménye, cserébe különösen érdekelne a nyugatpárti fórumtársak véleménye. Ez most nem piszkálódás, hanem szeretném megérteni, hogy milyen gondolatmenettel kezelitek a naponta jövő késeléseket.