Ez még a nyári állapotokat tükrözi , de most sem különb a helyzet jópár utcában/téren.
Ígérte a Francia kormány a Calai dzsungel kiürítését is év végére, ne de hát na...valahogy inkább többen lesznek mint fogynának....
mindennapos megszokott állapotok:
Torockai is kinnvolt a dzsungelben a tapasztalatait a faceján lehet olvasni , tanulságos .
néhány kiragadás belőle...
"A higiéniai körülmények elég rémisztőek, vannak ugyan mobilvécék, be is mentem az egyikbe, de a földön, azonosíthatatlan lében úszó belsőségek látványától meglehetősen gyorsan kifordultam belőle."
"Aktivisták folyamatosan ingyen osztják az ételt a migránsoknak, de egyébként is azt tapasztaltuk, hogy a legtöbb migránsnál van pénz, saját bevallásuk szerint kapnak azt is, bár azt nem sikerült kiderítenünk, hogy pontosan kiktől "
"Vígan szaladgáló patkányokkal is találkoztam a sátrak labirintusában."
" Mi is eltöltöttünk egy éjszakát az autópályán, ahol szó szerint háborús viszonyokat láttunk, a rohamrendőrökkel teli kisbuszok egész éjjel le-fel járnak az érintett autópálya-szakaszon, és hajnalig folyik a küzdelem."
" A szudáni négerekkel nagyon érdekes beszélgetésbe bonyolódtam, amikor megtudták, hogy Magyarországról jöttem, és látták a kezemben a frissen vásárolt papucsot, rögtön azt kérdezték, hogy van-e eladó mobiltelefonkártyám? A szudáni feketék nagyon dicsérték a magyar SIM-kártyákat, azt mondták, hogy hónapokon keresztül azokat használták a dzsungellakók, nagyon olcsón, tulajdonképpen ingyen lehetett vele telefonálni pár hétig Afrikába és Ázsiába is. Rögtön az egyetlen hajléktalan nevére vásárolt 200 ezer magyarországi SIM-kártya jutott az eszembe, azok egy része egészen biztosan a Dzsungelben landolt."
"Az ég világon bármit lehet adni-venni, és a Dzsungelben 90 %-os többségben lévő fiatal férfiakból álló bandák a kevés valódi menekült nő és gyermek egy részéből prostituáltakat csinálnak, őket is adják-veszik, nem is titkolják, nyíltan kínálgatják őket."
https://www.facebook.com/laszlo.toroczkai/
-Talpig csomagolóanyagba göngyölődött bevándorlót találtak Kent-nél egy kamion csomagterében.
Állítólag az éjjel a határon átlépő kamionban a csomagok alatt megbujt , így sikerült kijátszani az ellenőrzést .
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3847894/Body-dead-migrant-lorry-catalogues-Kent.html