[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 917
13 018
113
Mt kell ezen csodálkozni? Jelszavaink: willkommenskultur, tolerancia, sokszínűség. Az osztrákok e tekintetben már Conchita Wurst esetében is ékes példával jártak elöl. Igenis meg kell érteni, hogy az illegális bevándorlók (akarom mondani szegény menekültek) szokásai eltérőek. Nem várható el tőlük, hogy ők alkalmazkodjanak. Az intelligens európai ember maga asszimilálódik, az újonnan érkezettek közé, mint ahogy a svédek is tanítják nekünk. A holland lányokat is egyre nagyobb sikerrel oktatják öltözködési szokásaik és viselkedésük megváltoztatására, nehogy célponttá váljanak. A német fiatalok pedig szabadon ünnepelhetnek majd idén szilveszterkor kordonok mögött, rácsok között. Igen, az új európaiak feltűnő számban erőszakolnak meg lányokat, fiúkat, különösen kiskorúakat (a háziállatokról nincsenek feljegyzések, de a kecsketartás kevésbé elterjedt, mint a Közel-Keleten). Igen néha elkövetnek kisebb támadásokat, melyekben időnként meghalnak és megsérülnek emberek, de ez minden esetben az áldozatok hibája, hiszen kihívó módon öltözködtek, viselkedtek, keresztet viseltek, stb.... Meg kell érteni, hogy az új európaiknál mások a szokások. Náluk nyilván kedves gesztus egy tízéves gyerekkel brutálisan fajtalankodni. Az meg hogy sikoltozik és kapálózik az élvezet jele. Németül nem tudó barátunk nem lehetett tisztában vele, hogy a kisfiú (egyértelmű nevelési hiányosságok miatt) nem a tőle elvárható, toleráns magatartással tűri és élvezi a cselekményt. Nem szabad új barátainkat elítélni az ilyesmiért. Amúgy is, ezek mind elszigetelt esetek. Óva intenék mindenkit az általánosítástól. A helyiek tömegesebb irtására tett kísérletek (egy részük sikeres volt) pedig általában mentális betegségekből fakadnak, amit a menekültek hányattatott sorsa magyaráz. El kell nekik nézni a beilleszkedés e kezdeti nehézségeit. Segíteni kell őket és nem provokálni holmi keresztekkel a templomok tetején. Minden kezdet nehéz, de a befogadási folyamat majd kiforrja magát, ha kellő türelemmel és alázattal viseltetünk új barátaink iránt. Előbb-utóbb hasznos tagjai lesznek társadalmunknak. Európa pedig csak gazdagodik általuk. E fórumon szeretnék javaslatot tenni a menekülteknek alanyi jogon járó segélyek összegének jelentős emelésére a kívánatos folyamatok előmozdítása céljából.
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo and tindalos

Rommel28

Active Member
2010. április 19.
116
66
28
A minap azon agyaltam, hogy osztrakok valasztasi fiaskoja biztos csak a jeghegy csucsa lehet. Kizart, hogy egy ilyen pofatlansag csak ugy onmagaban letezzen. Ehhez szerintem igenis kell valami ossztarsadalmi elhulyules. Nagyobb baj lehet ott a fejekben, mint azt elsore gondolta az ember. Erre most mit olvasok?:

http://888.hu/article-felmentettek-a-10-eves-fiut-megeroszakolo-migranst

"...
Miután a húszéves iraki "menekült" illegálisan átjutott Ausztriába, az osztrák kormány úgy gondolta, amennyiben elvinnék egy medencés délutánra a bécsi Theresienbad-ba, az felgyorsítaná a migráns integrációját. Csakhogy nem sokkal azután, hogy az iraki Amir nevű migránst magára hagyták a medencében, riadóztatni kellett a medencét felügyelő vízimentőket és biztonságiakat, mivel


"hírtelenszerű szexuális késztetésre" hivatkozva Amir brutálisan megerőszakolt egy tíz éves kisfiút az öltözőben.
...

Amirt akkor két rendbeli bűncselekménnyel is megvádolták: egy fiatalkorú molesztálásával és egy fiatalkorú hátrányára elkövetett szexuális erőszaktevéssel. Csakhogy az osztrák legfelső bíróság tegnap felülvizsgálta az ügyet és arra a megdöbbentő döntésre jutott, hogy mivel Amir nem beszélt németül, ezért nem érthette a kisfiú tiltakozását, tehát


nem áll meg az a feltételezés, hogy a 10 éves fiú minden kétséget kizáróan, valóban elutasította a szexet. .
..
"

Kovezzetek meg, de nalam ez casus belli. Es nem csak a migransokkal szemben, sot. Tartok tole itt mar nem eleg az europai hatarok lezarasa. Egyetlen lepesre lehetnek a nyugati tarsadalmak a polgarhaborutol. :mad:

Már megint benyeltétek. Mi lenne, ha megismerkednétek a forráskritika fogalmával?

http://444.hu/2016/10/25/terjed-az-...trak-kisfiu-megeroszakolasaert-az-iraki-ferfi
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 721
3 813
113
Már megint benyeltétek. Mi lenne, ha megismerkednétek a forráskritika fogalmával?

http://444.hu/2016/10/25/terjed-az-...trak-kisfiu-megeroszakolasaert-az-iraki-ferfi
"A legfelső bíróság csak új eljárás kiírását rendelte el és visszarendelte első fokra az ügyet és nem a bűnösségével, hanem az elkövetett cselekedet tényállásával szemben merült fel kérdés"
Az én szememben ez maszatolás és a későbbi felmentés valamilyen indokának lázas keresésére adott idő.
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113
"A legfelső bíróság csak új eljárás kiírását rendelte el és visszarendelte első fokra az ügyet és nem a bűnösségével, hanem az elkövetett cselekedet tényállásával szemben merült fel kérdés"
Az én szememben ez maszatolás és a későbbi felmentés valamilyen indokának lázas keresésére adott idő.

Felmenteni nehezen fogják, mivel az már biztos, hogy bűnös. Itt max az lehet a kérdés, hogy mennyit kaphat, és itt jön be a képbe a tényállás.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Szinte mindegy mennyit kap, lényeg, hogy a börtönben tudja a többi rab, hogy megerőszakolt egy gyereket. A többi megoldódik.
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Már megint benyeltétek. Mi lenne, ha megismerkednétek a forráskritika fogalmával?
Mi lenne ha megismerkednel a szovegertes fogalmaval? A tisztelt(?) birosag szerint nem bizonyitott, hogy a gyerek titlakozott. WTF? Ez a kifogas mindennek az alja. Ne mosdass egy pedofilt se es az oket segito jogaszokat se! Lattam mar epp eleg szerecsenmosdatast ahhoz, hogy tudjam mi folyik ott. Szegyen.
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Szinte mindegy mennyit kap, lényeg, hogy a börtönben tudja a többi rab, hogy megerőszakolt egy gyereket. A többi megoldódik.

A nyugati börtönök egy részében a muzulmánok vannak többségben, mi több, az iszlamizmus a vezető ideológia köztük.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
A nyugati börtönök egy részében a muzulmánok vannak többségben, mi több, az iszlamizmus a vezető ideológia köztük.
Csodás, hogy külön bortönöket kell építeni nekik akkora a bűnöző százalékuk még egy olyan térségben is, amelyik pont a seggnyalásukra van ráállva és a pedofil erőszaktevőket sem ítéli el.

Más: a dolgos migránsok a helyszínrendezésben segítettek, amikor mult éjjel felgyújtották a tábort ahonnan megkezdődött a kitelepítésük.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20161026-duhos-migransok-felgyujtottak-a-calais-i-dzsungelt.html
 

minszk2

Well-Known Member
2016. június 19.
663
705
93
THE NEW YORK TIMES

Franciaország utcáin ’Nem akarunk titeket!’ kiáltások fogadják a migránsokat címmel a vezető amerikai lap a Calais-tól 140 km-re fekvő kétezres lélekszámú Croisilles kisvárosból keltezett tudósításában azt írja, a migránsokat elutasító kiabálások már érkezésük előtt elhangzottak, miközben „Szerte Franciaországban apró közösségeket… kényszerítenek arra, hogy első kézből vegyék ki részüket Európa migránsválságából”. Az egyik tiltakozó elmondta, a Nemzeti Front tagja, de nem rasszista, hanem a francia azonosságot támogatja. „Többen mormogtak az újonnan érkezők köreiben lévő potenciális erőszaktevőkről és zsebtolvajokról”. Vannak helyek, ahol fogcsikorgatva befogadták őket, de van, ahol kövekkel dobálták vagy felgyújtották menedékhelyeiket. Croisilles szocialista polgármestere hétfőn lehiggadva köszöntötte a migránsokat, emlékeztetve arra, hogy minden francia városházán, mint náluk, olvasható a „Szabadság, egyenlőség, testvériség” felirat, és azt mondta, „az emberek maximum 5 %-a tiltakozik”, de meglepődött, hogy a városházán a migránsok ügyében tartott találkozóra 250 városlakó ment el tiltakozni. A lap tudósítója egy kávéházban egyetlen vendéget sem talált, aki ne lett volna a migránsok ellen.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

minszk2

Well-Known Member
2016. június 19.
663
705
93
THE GUARDIAN

Spanyolországot bírálják, amiért megengedi, hogy Ceuta kikötőjében „a szíriai Aleppo város bombázását segítő orosz hadihajók” tankoljanak. Az orosz hadihajók a Kunyecov tábornagy repülőgép hordozóval pénteken indultak el Szíria felé a brit vizeket elhagyva. A spanyol sajtó arról számolt be, hogy két spanyol hadihajó követi az orosz hadihajókat. Tegnap este a spanyol külügyminisztériumban tárgyaltak arról, hogy megvonják-e az orosz hadihajóktól és tengeralattjáróktól az engedélyt, hogy Ceutában feltankoljanak az addig megtett tíz napos útjukat követően.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 512
113
THE GUARDIAN

Spanyolországot bírálják, amiért megengedi, hogy Ceuta kikötőjében „a szíriai Aleppo város bombázását segítő orosz hadihajók” tankoljanak. Az orosz hadihajók a Kunyecov tábornagy repülőgép hordozóval pénteken indultak el Szíria felé a brit vizeket elhagyva. A spanyol sajtó arról számolt be, hogy két spanyol hadihajó követi az orosz hadihajókat. Tegnap este a spanyol külügyminisztériumban tárgyaltak arról, hogy megvonják-e az orosz hadihajóktól és tengeralattjáróktól az engedélyt, hogy Ceutában feltankoljanak az addig megtett tíz napos útjukat követően.


De zorkók lettek a hispánok,meg kellene kérdezni a baszkokat pl hogy magukkal is ennyire kritikusak voltak,baszk ügyekben?
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 370
2 568
113
Németeknél már a gyerekeknek is kell koránból tanulni? Vagy ha nem megy a gyerek mecsetet látogatni, akkor megbüntetik a családot...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Németeknél már a gyerekeknek is kell koránból tanulni? Vagy ha nem megy a gyerek mecsetet látogatni, akkor megbüntetik a családot...
Így jön létre az egyensúly (a közel-keleti), ha már zsinagógát kötelező látogatni és a csapból is a holokauszt folyik, akkor most jönni fog a kötelező mecsetlátogatás és koránból tanulás. Épp az őshonos többségi lakosság marad ki a figyelemből, azok le vannak szarva.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz