A Brexit halasztását kéri a britektől a koronavírus válság miatt az IMF-vezér
"Már így is rossz, ne rontsuk tovább a helyzetet" – lényegében ezzel indokolta a BBC ma reggeli adásában Krisztalina Georgieva IMF-vezér azt, hogy miért kellene kérnie a briteknek a Brexit elhalasztását jövő január elsejéről egy későbbi időpontra.
( https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...-koronavirus-valsag-miatt-az-imf-vezer-426402 )
A hajam égnek áll!!!
A BBC (???) adásában kéri (???) az IMF igazgató (a teljesen "ismert" nevű" Krisztalina Georgieva szakember -gondolom ti is "sokat hallottátok" már a nevét ahogy én is-) az angolokat (akik 3 év alatt azt állapították meg, hogy nem tudják ennyi idő alatt a Brexit-et megszervezni) a Brexit elhalasztására. (...itt mentem ki -mérgembe- csinálni pár-tíz fekvőtámaszt az udvarra 0
(Visszajöttem: Igen, igen: ez az az IMF, amelyik csak akkor szokott kölcsönt/segélyt adni, mikor -kérésére- hatalomra juttatnak egy a segély hasznos felhasználására alkalmatlan kormányt: szinte biztos nem lesz visszafizetve, de semmi gond, megoldják, segítenek privatizálni.)
...az IMF-ről: Magyarország mellett több Afrikai ország, de Törökország és Vietnám is visszautasította(kimanőverezte) az IMF segítséget.
Több elemző az újkori gyarmatosítás "Ötödik hadoszlopának" nevezte az IMF-et. Segítettek pl: Görögországnak. Hmmmm...
Ugyanezen elemzők jelentős része a hitelminősítő intézeteket, a "jó(adós) rabszolga/rossz(adós) rabszolga" csoportosítás kivitelezőinek nevezte.
Visszatérve a hírhez: tehát az IMF kéri az Egyesült Királyságot a Brexit elhalasztására. (ismét kimentem az udvarra... )
u.i:
1: mi közé hozzá
2: ...esetleg U.K. kérheti/kéri az Eu-t
3: Boris(és csapata) szólt az angol bankoknak, azok pedig az IMF-nek, mert így Borisznak "csak" bele kell egyezni, de lehet, hogy még kér is érte valamit (Boaaááááá....)