President Biden: "We cannot allow a foreign power to interfere in our democratic process."
Erről meg ez jutott eszembe:
Erről meg ez jutott eszembe:
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Még annyi, hogy továbbra is rejtély számomra, hogy mi szüksége van az Oroszoknak a volt szu teruletére, lepkefing országok, lepkefing hadseregekkel, lepkefing gazdaságok, lepkefing iparral, lepkefing technológiával, stb.
1 kib szott púp a hátukra az egész project, nem mellesleg, ha háborúval szerzik meg, igen kevéssé lesznek népszerűek a saját birodalmukban.
Ez így nem lesz egységes birodalom, hulyeseg.
Az játszhat, ill Szerintem az is lesz, hogy 10-15-20 év múlva mi kérjuk a felvételunket, zokogva a bukarest teremben, mert nehezen megy a csemetéinknek az Arab nyelv az álltalánosban, a 120 kilós, magát papucs orrán pamutbolytnak azonosító tanárnéni interpretálásában.
Nem mellesleg továbbra is kizárnám, hogy az Oroszok paktumoznak az angolszászokkal Kína ellenében, vagy Kína az Oroszok ellenében, mindketto tudja, hogy semmilyen szinten nem lehet veluk tárgyalni, egyezkedni, tök felesleges, mert az sem igaz amit kérdeznek.
Itt inkább usánkát, s csatolt részeit csalják be a rekettyésbe, közösen.
Kína, Oo megbízható partnerek, józan ítélok, ketten minden téren foghatják usánkát, + csatolt részeit.
Úgyhogy odavigyázzatok.
Ja, csak ismétlés képpen, amíg a jelenlegi politikai, katonai, gazdasági szövetségi rendszerben vagyunk addig határrevizíó, terulet szerzés, ill az elszakított részeink autonómiája nedves álom részunkre.
A mostani szovink minden tagja érdekelt a jelenlegi határok, miazmás fentartásában, ellenben van olyan nagytesó a rekettyés túlsó oldalán akinek nem annyira tetszik a jelenlegi helyzet, ott kell hidegen tartanunk a málna készletunket.
Hm, nekem kicsit fura. Én (USA) először többször tökön rúgom a tárgyalófelemet (Oo), majd hosszasan beszélek róla, hogy milyen jó lenne összedolgozni, meg legyünk jó kapcsolatban, blablabla...
Szerintem ezt rosszul látod amíg Kína valós, hatalmas és egyre növekvő felvevőpiacot jelent pl az orosz energiahordozók számára,addig Kína nagyon is valós gazdasági előnyöket jelent Oroszországnak, ne felejtsd el, hogy az USA mindent megtesz annak érdekében, hogy kiszorítsa az orosz energiahordozókat Európából.És az USA nem fogja odaadni az Oroszoknak Közép-Kelet-Európát (volt KGST, Varsói Szerződés) ez teljes mértékben irreális elképzelés.Semmilyen reális alapja nincsen, Oroszország a háta közepére sem kívánja az SZU.2 ő arra törekszik, hogy a volt szovjet utódállamokban megőrízze a befolyását, úgy, hogy ez az SZU.2 szerintem egy teljesen irreális elképzelés.
Kb. ez lesz, de szerintem az orosz nem fog olyan területet kapni ami a nyugati kereszténység része. Erdély kérdéses mert az oláhok az elmúlt 100 évben szépen megszórták ortodox templomokkal, ill. népséggel, de azt hiszem, hogy mivel hagyományosan nyugati kultúra része volt, továbbá a Kárpátok mindkét félnek nagyon jól védhető természetes akadályt képeznek, mégiscsak nyugathoz fogják csatolni. Az oroszok megkapják a Balkán nagy részét és Görögországot. Ez nem az én meglátásom, hanem ezt S. Huntington írta még valamikor 30 évvel ezelőtt. Reméljük igaza lesz.
Szerintem jól látom. Oroszország számára Kína veszély, nem lehetőség. Kína lerabolja Szibériát már most is.
Most akkor ez teljesen elhülyült, vagy rászóltak, hogy ennyi és ne tovább, mert az USA érdekei ellen megy, ha háborút akar. Akkor elvileg, az ukránok is lassan felébredhetnek, nem megy értük harcba a NATO. Mert nekem úgy tűnt, elhitték, hogy beszállnak mellettük a harcba. Mondjuk, az világos, hogy az USA jelenlegi elnöke nem ura önmagának és inkább irányítják, mint irányít. Nehéz így viszont tisztán látni, ha naponta változik az álláspont. Most éppen békülnének, miután kidobtak közel tucat oroszt az USA-ból.
Joe Biden: ideje csökkenteni a feszültséget Oroszországgal
Joe Biden elnök beszédet tartott tegnap, néhány órával azután, hogy szankciókat szabott ki a kormánya Oroszországra. Elmondta: a büntetés arányos, most viszont itt az ideje, hogy csökkentse a feszültséget az oroszokkal.www.portfolio.hu
Putyin jól ítéli meg a helyzetet óvatosan a kellő körültekintéssel kell kihasználni Oroszországnak a Kínába rejlő hatalmas potenciált.
Ukrán atombomba?
Ember számtalanszor le lett írva Kínának szüksége van pl az orosz energiahordozókra.Milyen potenciált? Hát mit tud Oroszo. Kínának nyújtani a saját területén kívül?
Ukrán atombomba?
Nincs ilyen lehetőség. Kína bekebelezi a világot, vagy megálljt kap.Putyin jól ítéli meg a helyzetet óvatosan a kellő körültekintéssel kell kihasználni Oroszországnak a Kínába rejlő hatalmas potenciált.
Nincs ilyen lehetőség. Kína bekebelezi a világot, vagy megálljt kap.