Én amit hallottam abban nem ezt mondta…de ahogy mondtam Dudinak is elhiszem ha megmutatjátokTényleg mondta.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én amit hallottam abban nem ezt mondta…de ahogy mondtam Dudinak is elhiszem ha megmutatjátokTényleg mondta.
Az akna és lőszermentesítés is évtizedekig fog tartani. A kiemelt fontosságú városokat igyekeznek majd hamar rendbe tenni, de azért itt inkább az a lázálom, hogy ez hamar meglesz.Az,hogy te képtelen vagy gondolkodni,nem jelenti,hogy nem tudják megcsinálni. A lázálmaidba nem fér bele.
Nem mondtam két hónapot én se. A koreait meg eltaláltad,mert már tavaly lezsírozták,hogy az újjáépítésekben a pufi kis sárga melósai,oroszlánrészt vállalnak. Gondolom szigorúan önkéntes alapon. Mariupolban már több,mint egy éve dolgoznak.Az akna és lőszermentesítés is évtizedekig fog tartani. A kiemelt fontosságú városokat igyekeznek majd hamar rendbe tenni, de azért itt inkább az a lázálom, hogy ez hamar meglesz.
(mondjuk importálnak pár tízezer koreai munkást az segít az is biztos)
Akkir hallgasd serényen.Én amit hallottam abban nem ezt mondta…de ahogy mondtam Dudinak is elhiszem ha megmutatjátok
Konkrétan azt mondta, hogy térjenek vissza a NATO külföldi csapatai, az 1997-es NATO-Oroszország szerződés alapítóokmányban meghatározott állapotokhoz. Nem követelte, hogy Magyarország, vagy bármely más 1997 után beléptetett tagot zárjanak ki a NATO-ból, vagy, hogy azok lépjenek ki azonnal. Egyszerűen azt akarja, hogy ne legyenek ott állandó jelleggel külföldi csapatok, és ne legyen odatelepítve közepes hatótávolságú és stratégiai fegyverzet. Ennyi. Ebben semmi rendkívüli nincs. Egy olyan ország vezetőjének, amit az elmúlt 120 évben kétszer támadtak meg nyugati irányból, nem meglepő, ha nem tetszik, ha nyugati irányból egyre közelebb férkőzik a világ legerősebb katonai szövetsége. Most lehetne feltenni az értelmes kérdést, hogy akkor miért nem lép be ő is? A válasz már évek óta megvan: mert nem hagynák neki. Már megpróbálta, még a nyugat-barát politikusi korszakában. Aztán megunta, hogy annyiszor lenézték, átbaszták, így már nem nyugat-barát.Elmondta a saját szájával.
Az akna és lőszermentesítés is évtizedekig fog tartani. A kiemelt fontosságú városokat igyekeznek majd hamar rendbe tenni, de azért itt inkább az a lázálom, hogy ez hamar meglesz.
(mondjuk importálnak pár tízezer koreai munkást az segít az is biztos)
Oroszországban jelenleg munkaerő hiány van (ha jól rémlik valami 4,5-5 millió ember hiányzik a munkaerő piacról). Van ott gond a humán erőforrásokkal (ezt az orosz jegybank egyik vezetője kerek perec kijelentette)... Honnan szedted ezt az 0,5 millió leszerelőt? Jelenleg az orosz haderő teljes létszáma nagyjából 1,2-1,3 millió fő amit 1,5 millióra már papíron felemeltek (a háború előtt nagyjából 950.000-1.000.000 fő volt a létszám). Szóval még úgy sem jönne ki az 500.000 leszerelőd, ha a háború előtti létszámra állna vissza az orosz haderő.Nem hinném, Oroszország önmagában 150+ millió ember,meg van 2 szomszédja,ahol akad pár 100 ezer munkáskéz ha kell,mindkettő óriási kereskedelmet bonyolít vele,és nem dollárban,tele vannak pénzzel,ha nem bassza el a politikum,akkor átléphetik a saját árnyékukat most,hogy nem függenek a nyugattól,lehet egy olyan bumm mint az usában a 2. vh alatt/után.
Az smo után fél millió Orosz katona szerelhet le,nem lesz ott gond.
2,5 millió hiányzik.Oroszországban jelenleg munkaerő hiány van (ha jól rémlik valami 4,5-5 millió ember hiányzik a munkaerő piacról). Van ott gond a humán erőforrásokkal (ezt az orosz jegybank egyik vezetője kerek perec kijelentette)... Honnan szedted ezt az 0,5 millió leszerelőt? Jelenleg az orosz haderő teljes létszáma nagyjából 1,2-1,3 millió fő amit 1,5 millióra már papíron felemeltek (a háború előtt nagyjából 950.000-1.000.000 fő volt a létszám). Szóval még úgy sem jönne ki az 500.000 leszerelőd, ha a háború előtti létszámra állna vissza az orosz haderő.
A képzelt 500.000 azt sem fedezi és akkor finom voltam és nőies.2,5 millió hiányzik.
Az orosz katonai kémelhárítás ilyekor mit csinál egyébként? Eltartott újjal szürcsölgetik a reggeli teát megbeszélve, hogy a kuznyecki medencéből származó, vagy a karacsjevo-cserkeszijai mézzel finomabb?! Ez a tábornok rengeteg nyugatinak volt az útjában már Szíria óta, ehhez képest nagyon nem tudtak rá vigyázni! Meg azért arról se feledkezzünk meg, hogy ő volt már akkor is az orosz ABV erők parancsnoka, amikor azok segítettek Olaszországnak a COVID járvány idején.Robbanásban meghalt Igor Kirillov orosz altábornagy
Robbanásban meghalt Igor Kirillov orosz altábornagy - Orosz Hírek
A Nyomozó Bizottság kedden kora hajnalban kiadott közleményében közölte, hogy a robbanást egy távirányítású improvizált robbanószerkezet okozta, amelyet egy,oroszhirek.hu
Még hozzáteszem Maria Zacharova nyilatkozatát:Az orosz katonai kémelhárítás ilyekor mit csinál egyébként? Eltartott újjal szürcsölgetik a reggeli teát megbeszélve, hogy a kuznyecki medencéből származó, vagy a karacsjevo-cserkeszijai mézzel finomabb?! Ez a tábornok rengeteg nyugatinak volt az útjában már Szíria óta, ehhez képest nagyon nem tudtak rá vigyázni! Meg azért arról se feledkezzünk meg, hogy ő volt már akkor is az orosz ABV erők parancsnoka, amikor azok segítettek Olaszországnak a COVID járvány idején.
Ukránok lehettek a GUR megbízásából, amit meg az angolszászok irányítanak.Az orosz katonai kémelhárítás ilyekor mit csinál egyébként? Eltartott újjal szürcsölgetik a reggeli teát megbeszélve, hogy a kuznyecki medencéből származó, vagy a karacsjevo-cserkeszijai mézzel finomabb?! Ez a tábornok rengeteg nyugatinak volt az útjában már Szíria óta, ehhez képest nagyon nem tudtak rá vigyázni! Meg azért arról se feledkezzünk meg, hogy ő volt már akkor is az orosz ABV erők parancsnoka, amikor azok segítettek Olaszországnak a COVID járvány idején.
Az orosz katonai kémelhárítás ilyekor mit csinál egyébként? Eltartott újjal szürcsölgetik a reggeli teát megbeszélve, hogy a kuznyecki medencéből származó, vagy a karacsjevo-cserkeszijai mézzel finomabb?! Ez a tábornok rengeteg nyugatinak volt az útjában már Szíria óta, ehhez képest nagyon nem tudtak rá vigyázni! Meg azért arról se feledkezzünk meg, hogy ő volt már akkor is az orosz ABV erők parancsnoka, amikor azok segítettek Olaszországnak a COVID járvány idején.
Eggen.Nekem is az ugrott be ,hogy belsö munka..Az egy dolog ,hogy Orbán állitólag testőrök nélkül kóricál Hirvátországban ,bár azt se értem...De az Orosz Nukleáris erők parancsnokának talán hivatali kötelesége is hogy ne bóklásszon csak úgy.?El is rabolhatják akár.De ezek szerint teljesen biztonságba érezte magát ,vagy egy javíthatatlan reneszánsz ember?Úgy tűnik, az orosz szervekbe régóta beférkőztek az ellenséges szolgálatok, pénzért megvett vagy elégedetlen belső árulók révén nyilván.
Az ukrán elhárítás, nyilván jelentős nyugati segítséggel, jóval hatékonyabban működik, meg az ukrán társadalom mára militarizált, az orosz nem. Nyilván nem azért nem hajtanak végre az oroszok hasonló akciókat Ukrajnában mert ők morálisan elfogadhatatlannak tartanák (amúgy egy-két akció volt, de nem sok, és nem ilyen magas rangú célpontok ellen).
Eggen.Nekem is az ugrott be ,hogy belsö munka..Az egy dolog ,hogy Orbán állitólag testőrök nélkül kóricál Hirvátországban ,bár azt se értem...De az Orosz Nukleáris erők parancsnokának talán hivatali kötelesége is hogy ne bóklásszon csak úgy.?El is rabolhatják akár.De ezek szerint teljesen biztonságba érezte magát ,vagy egy javíthatatlan reneszánsz ember?
Oh.Akkor valamit rosszul olvastam.Ez kissé árnyalja a képet.Nem a nukleáris erők parancsnoka volt mondjuk, csak a vegyi- bio- és sugárvédelemé.
Magyar sajtó megint retardált és nem ismeri az eredeti kifejezéseket, ahol vszeg az RHBZ angol változatának a nuclear részét sikerült nukleáris erőkre fordítaniOh.Akkor valamit rosszul olvastam.Ez kissé árnyalja a képet.
Tegyük hozzá, hogy ma van Oroszországban a Stratégiai Rakétás Erők napja., ezért a sok hír, interjú a stratégiai rakétás erőkről,Komolyabb interjú Sergey Karakayevel a Stratégiai Rakéta Erők parancsnokaval..
Oroszul tudó kollégák átolvashatnák, mert én csak angolra fordítva tudtam, az meg nem tökéletes.
Vagy ha .ru nem menne;
Csak néhány mondat..
A Topolról YaRS-re való átfegyverzés befejeződött, 2025-ben a Topol-M-ről YaRS-re való újrafegyverzés lesz prioritás.
Az NC3 kapcsán - a parancsnoki állomások, kommunikációs rendszerek új generációja.
Az elmúlt 10 évben 21 rakétaezred lépett harci szolgálatba, ebből 16 a Yars mobil földi rakétarendszerrel.
Az interkontinentális ballisztikus rakéták fejlett rakétaelhárító-rendszer elkerülő képességgel vannak felszerelve, és aktív rövid pályájuk van, ami összességében nem csak megnehezíti, de szinte lehetetlenné is teszi az észlelést, a követést vagy az elfogást.
A Stratégiai Rakétaerők történetének fontos eseménye volt az Oreshnik közepes hatótávolságú rakétarendszer harci tesztje...