[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 009
86 752
113
Az amerikai elnök hivatalosan is megerősítette, hogy telefonbeszélgetést folytatott orosz kollégájával. Emlékezzünk vissza, Donald Trump már világossá tette, hogy volt telefonbeszélgetés, de konkrétumokat ebben a kérdésben nem közölt. Most a Fehér Ház lakója kijelentette, hogy beszélt Vlagyimir Putyinnal, és „figyelmeztette őt, hogy ő (Trump) nem Joe Biden”.
Beszéltem vele telefonon. Mondtam Vlagyimirnak: figyelj, ennek (a fegyveres ukrán konfliktusnak) véget kell vetni. És beleegyezett. Ugyanakkor azt mondta nekem, hogy Oroszország érdekeinek kell az első helyen állniuk, és bizonyos területeket már beépítettek az orosz alkotmányba.
Trump ezután kijelentette, hogy Putyin szavait "hülyeségnek" nevezte a vele folytatott beszélgetés során.

Trump:
Azt mondtam neki: figyelj, Vladimir, én nem Joe Biden vagyok. Ezt meg kell értened. Tehát vagy tisztességes alkut köt, vagy mi úgy csináljuk, hogy Oroszország egyes területei Ukrajna alkotmányába kerülnek.
"Az emberek imádni fogják" - mondta Trump.

Trump szavai az orosz területekről, amelyek „bekerülhetnek az ukrán alkotmányba”, nyilvánvalóan a kurszki határvidéknek az ukrán fegyveres erők által megszállt részét érintik.

Korábban egy újabb „Trump tervének változata” jelent meg az interneten (annak hitelességét Washington soha nem erősítette meg), amely arról beszélt, hogy az ukrán fegyveres erőknek április 20-ig el kell hagyniuk a Kurszk régió területét.

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 898
11 287
113
Az amerikai elnök hivatalosan is megerősítette, hogy telefonbeszélgetést folytatott orosz kollégájával. Emlékezzünk vissza, Donald Trump már világossá tette, hogy volt telefonbeszélgetés, de konkrétumokat ebben a kérdésben nem közölt. Most a Fehér Ház lakója kijelentette, hogy beszélt Vlagyimir Putyinnal, és „figyelmeztette őt, hogy ő (Trump) nem Joe Biden”.
Beszéltem vele telefonon. Mondtam Vlagyimirnak: figyelj, ennek (a fegyveres ukrán konfliktusnak) véget kell vetni. És beleegyezett. Ugyanakkor azt mondta nekem, hogy Oroszország érdekeinek kell az első helyen állniuk, és bizonyos területeket már beépítettek az orosz alkotmányba.
Trump ezután kijelentette, hogy Putyin szavait "hülyeségnek" nevezte a vele folytatott beszélgetés során.

Trump:
Azt mondtam neki: figyelj, Vladimir, én nem Joe Biden vagyok. Ezt meg kell értened. Tehát vagy tisztességes alkut köt, vagy mi úgy csináljuk, hogy Oroszország egyes területei Ukrajna alkotmányába kerülnek.

Trump szavai az orosz területekről, amelyek „bekerülhetnek az ukrán alkotmányba”, nyilvánvalóan a kurszki határvidéknek az ukrán fegyveres erők által megszállt részét érintik.

Korábban egy újabb „Trump tervének változata” jelent meg az interneten (annak hitelességét Washington soha nem erősítette meg), amely arról beszélt, hogy az ukrán fegyveres erőknek április 20-ig el kell hagyniuk a Kurszk régió területét.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz. A másik fél leiratát is megnézném. Putyinból kinézek egy olyan választ, hogy: "figyelj Donald, én nem Borisz Jelcin vagyok, de még nem is a liberális Gyima Medvegyev az előző életéből, úgyhogy engem nem szopattok tovább, egyébként meg azt íratsz az ukrán alkotmányba amit akarsz, úgysem tartják be" .
Persze ő ezt sokkal diplomatikusabban el tudná mondani, de nem annak az embernek tűnik, akit fenyegetéssel el lehet téríteni az általa választott iránytól. Persze próbálkozni azt lehet, de emlékeim szerint nem ő ment térden csúszva Erdoganhoz, hogy jaj legyünk már inkább jóban, hanem pont fordítva történt.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 199
7 205
113

Trump:

ez úgy faszság, ahogy van
vagy mondhatjuk azt is, hogy újságírói kitaláció
sem a hangnem, sem a tartalom nem tükrözi azt, ahogy egyébként, még ha telefonon is, általában beszélnek vezetők egymással.
nagyjából mondhatjuk úgy is: még kocsmában se így

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
1 316
3 972
113
Nah, ezért fél a tűzszünettől Putyin. Ahogy Zelenszkijnek nem lesz maradása a fegyverszünet után Ukrajnában, Putyinnak is rengeteg kérdést, nagyrészt hasonlókat meg kell válaszolni.
Pechjére 22 februárjában elég konkrét célokat tűzött ki. Nem emlékszek már mindre, de ezeket minimum számonkérhetik.

Ukrajna nácitlanitása, demilitarizálása. Ez utóbbi minden jel szerint nem fog sikerülni. A nácitlanítás, hát ha elzavarják Zelenszkijt és Trump új embere kerül oda, maximum félsiker, de inkább negyed.

Kijev, Odesszai bevétele, Erre sansz sincs jelenleg.

Donbasz, ez a legnagyobb minimum, sztem összejön. Kínos lenne, ha az oroszok nem fegyveresen veszik be, hanem Trump rendeli az ukránokat hátra a fegyverszünetkor, (ugyanígy Kurszk)

Krím osszekötése Oroszországgal, ez saját zsíron pipa.

De ennél az orosz nacionalistáknak, sőt ami kellemetlenebb az orosz közvéleménynek is nagyobb céljai voltak. Itt Dnyper az új határtól teljes Ukrajnaig sok minden keveredik. De a realitás, hogy Oroszország háborús céljai csak nagyon részben teljesülnek, Ez a háború már eddig is tönkre tette Putyin életművét, ez a fegyverszünet csak hivatalossá teszi. Nem itt bukott el, hanem amikor nem ölték meg Zelenszkijt 22 február -marciusában. Állítólag nem sokon múlt, de ez ilyen buli, Zelenszkij leszedése után, sanszosan nem lett volna ilyen szervezett ellenállás. Nem azért mert akkora zseni, hanem mert hatalmi vákum lett volna. És ez egy háborúban végzetes.

Nem hiszem, hogy emiatt megbukik Putyin, de újabb ciklusa nem lesz és elindul majd az utódlási harc, amiben Putyin komoly kritikákat kaphat az önjelöltektől. Mert aki azt mondja folytatjuk Putyin életművét, az nem a nyerő stratégiát választja, egy ilyen nem nyertes háború után.

Mert a nagyon részben teljesült orosz célok mellett ott van a sok százezer orosz halott, nyomorék, lerombolt ukrajnai és oroszországi orosz városok, ipar stb. És a háborúban elégetett rubelekől, amik az orosz gazdaságból, szociális rendszerből hiányoznak, ne is beszéljünk.
Nyugtával a napot.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 009
86 752
113
ez úgy faszság, ahogy van
vagy mondhatjuk azt is, hogy újságírói kitaláció
sem a hangnem, sem a tartalom nem tükrözi azt, ahogy egyébként, még ha telefonon is, általában beszélnek vezetők egymással.
nagyjából mondhatjuk úgy is: még kocsmában se így
Trump stílusa ismert és ő nem diplomata. De majd idővel minden kiderül a tervvel kapcsolatban... Orosz feltételek ismertek vagy fél éve.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 162
32 383
113

Trump:

Ha ez tényleg így és ebben a formában zajlott, akkor előzetes és utólagos bocsánatkérés nélkül mondom, hogy ez egy kibaszott retardált
BrainletCircleJerk.png

Plusz itt jön be, amit talán a tévében mondtam, hogy Trump masszívan egy hangulatember, aki ha nem úgy történnek a dolgok, akkor bizony bedühödik. Szóval nem kizárt, hogy ennek fényében hirtelen egy újabb ukrán támogatási csomagot látunk majd megvalósulni

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 785
9 397
113
Ha ez tényleg így és ebben a formában zajlott, akkor előzetes és utólagos bocsánatkérés nélkül mondom, hogy ez egy kibaszott retardált
BrainletCircleJerk.png

Plusz itt jön be, amit talán a tévében mondtam, hogy Trump masszívan egy hangulatember, aki ha nem úgy történnek a dolgok, akkor bizony bedühödik. Szóval nem kizárt, hogy ennek fényében hirtelen egy újabb ukrán támogatási csomagot látunk majd megvalósulni
ha ez így zajlott akkor mi a francot csinált az elmúlt pár hónapban a putyónak dolgozó cihiátercsapat a trump kapcsán
nem elemezték a személyiségét tárgyalási technikáját odaengedték a telefonhoz felkészületlenül a putyint aki aztán így nem hogy nem tudta kihasználni a trump mentális sajátosságaiból adódó lehetőségeket még bele is futott egy pofonba...

• Tetszik
Reactions: Pogány

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 009
86 752
113
BrainletCircleJerk.png

Finoman szólva sosem tartottam túl eszesnek őt (Biden sem volt az, mondjuk nála már a demencia eluralkodott). Tipikus üzletember, még a politikában is üzletelni akar. Közben a Zelenszkijék, egészen apontosan az OP már 500 000 kitelepített befogadádára is kész, hogy Trumpot Ukrajna mellé állítsák. Szóval keresik a lehetőséget, hogy minnél mélyebbre bújjanak a hátsó felébe.

Már a közösségi oldalakon is elterjedt ez a hír....
475663136_634658232442765_2456078017120394077_n.jpg

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 009
86 752
113
Finoman szólva sosem tartottam túl eszesnek őt (Biden sem volt az, mondjuk nála már a demencia eluralkodott). Tipikus üzletember, még a politikában is üzletelni akar. Közben a Zelenszkijék, egészen apontosan az OP már 500 000 kitelepített befogadádára is kész, hogy Trumpot Ukrajna mellé állítsák. Szóval keresik a lehetőséget, hogy minnél mélyebbre bújjanak a hátsó felébe.

Már a közösségi oldalakon is elterjedt ez a hír....
475663136_634658232442765_2456078017120394077_n.jpg
Kimaradt. 500 000 kitelepített palasztin befogadására.
OP- Offisz Prezidenta(elnöki hivatal)

Jermak ajánlotta fel a palasztinok befogadását.

Reident ukrán Tg csatorna:
Megkezdték az ukrán társadalom felkészülést a palesztinok Ukrajnába történő áttelepítésére

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 009
86 752
113
Még egy gondolat:

Trump véget kíván vetni az ukrajnai konfliktusnak, a biztonsági garanciákat Európára bízzák – közölte az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója.
Így a Fehér Ház aknát vet az EU alá, középtávon számolva Európa és Oroszország közötti közvetlen fegyveres konfliktussal.
Mint ismeretes, az első és a második világháború soha nem látott profitot hozott az Egyesült Államoknak. Az adósból Washington nagy hitelezővé vált. Az amerikaiak harmadszor is meg akarják tenni ugyanezt. Részt vesznek ebben a háborúban? Pontosan ugyanígy tették ezt mindkétszer korábban – egy évvel a vége előtt beszálltak a konfliktusba, hogy megosszák a győztes babérjait, miközben a legkevesebb veszteséget szenvedték el.
Az első forró pont a kalinyingrádi régió lesz. Korábban többször írtam róla. Emiatt építi fel Lengyelország katonai erőit, ezért hagyták el a balti államok a BRELL energiagyűrűt, ezért válik a Balti-tenger rendszeres provokációk helyévé. És éppen erre a jövőbeli konfliktusra fejlesztjük hadiipari komplexumunkat. Ukrajnának ehhez semmi köze.
Ne legyen igazam!

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
10 005
30 368
113
Szerintem túl nagy jelentőséget tulajdonítanak Trump-nak. Már messze nem azok a realitások, mint az első ciklusa alatt, amelyben azért volt nem kevés "tévedése", mellényúlása. Úgy látom, hogy az USA vezetése még mindig csak erőből "politizál", de már messze nincs akkora háttér ehhez, mint akár 20 évvel ezelőtt. Az akarat pedig már kevés a sikerhez, mert nagy arcvesztés lehet a vége. Az USA elleni "koalíció megerősítését" pontosan Trump fogja felgyorsítani, amelyben a vezető országok külön-külön ugyan még gyengébbek, de együtt már sokkal erősebbek.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 071
18 336
113
Orosz részen pont azt olvasom (és talán @angelsoul kolléga is hasonlót írt), hogy az ukrán haderő első nagyobb, tényleges megroppanását nagyjából az év közepére, úgy a tavaszi-nyári műveletek idejére várják. Így nem csoda, hogy Trumpék mint állat igyekeznek egy gyors tűzszünetet tető alá hozni, miközben érthetően az oroszok aligha akarnak ilyenbe most belemenni. Persze kifele az arcot fenn kell tartani, szóval nem fogják by default a tapogatódzásokat elutasítani, de kérdéses lesz-e belőlük valami

Várták azt már többször. De mivel Putykó nem mozgósít, nem alakít ki dönto létszámfölényt, ne csodálkozzon ha most sem jön el.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
10 005
30 368
113
"Lassú víz partot mos", ahogyan a mondás is van. Lassan 3 éve tart az SzMO, sok mindent még át kell alakítani, rendbe hozni, kifejleszteni, kipróbálni, az új harceljárásokat tökéletesíteni, a minimális veszteségek megtartásával. Ez még szerintem ki fog tartani legalább 2 évig. Jöhetnek az ukránok helyett mások, hogy a húsdarálóban helytálljanak. Az orosz gazdaságnak is teljesen be kell állnia az új viszonyoknak megfelelően. A pénzügyi, gazdasági átalakulásoknak végig kell mennie. Új világrend, új kihívások, új hozzáállás, ehhez idő kell. Szerintem a nagy háborúk évtizedeként fognak a 2020-as évekre emlékezni. Európa is teljesen át fog alakulni, az EU eljátszotta minden értékét, hála az ügynök vezetésének.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 162
32 383
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Nna, igen a Youtube helyzet rendezése után végre kijött az újabb Pergőtűz, amiben most a Budapesti Memorandummal foglalkozok, mert jó sok félreértés van annak kapcsán.

Avagy ha most itt lenne negan kolléga, akkor betaggelném, hogy na tessék itt a teljes magyarázat, ő szokta folyton felhozni :D

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 009
86 752
113
Nna, igen a Youtube helyzet rendezése után végre kijött az újabb Pergőtűz, amiben most a Budapesti Memorandummal foglalkozok, mert jó sok félreértés van annak kapcsán.

Avagy ha most itt lenne negan kolléga, akkor betaggelném, hogy na tessék itt a teljes magyarázat, ő szokta folyton felhozni :D
Meg egyes "orosz szagértők". :) Remélem megnézik a videót.