Aki kicsit jobban beleásta magát a Medvegyev időszakba, annak ez nem magától érthetődő, mert (megint) nem úgy volt, ahogy te állítod. A kinevezéseket érdemes figyelni, kezdve a különböző rendőrkapitányoktól ügyészekig, kormányzókig miniszterekig. Az orosz hatalomban a kettő legjelentősebb csoport, a liberális elsősorban közgazdászokból álló csoport erősödött meg a "szilovikokkal" (volt titkosszolgálati munkatársak, katonák,rendőrök,bv-sek) szemben Medvegyev idejében. Medvegyev Putyinnak sok emberét lecserélte olyanra, aki már nem Vlagyimir Vlagyimirovicshoz, hanem Dmitrij Anatoljevicshez hű. Putyin ezt hagyta neki, mert nem akart többet elnök lenni, ezt sokszor elmondta. A történetben pontosan Líbia hozott fordulatot. Medvegyev támogatta a Líbia elleni akciót ami gyakorlatilag Európára szabadította a poklot. Utána egyre másra jöttek az orosz titkosszolgálati jelentések a közel-keleti helyzet romlásáról, tudták, hogy Szíriának is neki akarnak ugrani az amerikaiak. Oroszország viszont nem akart kiszorulni a Közel-Keletről, bármennyire is ez volt az USA vágya és ez most is. Ezért jött vissza Putyin újra, mert úgy látta a helyi elit, hogy ez olyan feladat, amivel Medvegyev nem bír el. Gyakorlatilag attól féltek, hogy hagyja Oroszországot teljesen kiszorítani a Közel-Keletről, és utána a FÁK térsége jött volna. Egyébként jött is. Csak nagyon nem úgy jött össze, ahogy az Washingtonban elképzelték. Az, hogy mi látszik a felszínen, és mit mond nektek a kedvenc demokrata "majdnemelnök asszony",aki szegény még ahhoz is buta volt, hogy a nevét kiejtse normálisan (youtube-on meg lehet nézni a videót, ahogy mondja,hogy: "Medevedka whatever") attól még nem biztos,hogy az úgy is van. A felszín alá akkor lehet valamennyire belátni, ha az ember napi szinten megpróbálja követni a híreket,és nem csak a CNN-t,hanem orosz tv társaságok adásait, főleg,ha "helyzet" van. Akkor talán mélyebbre lehet látni,de persze akkor sem lehet mindent tudni. Én akkor is követtem a híreket, amennyire tudtam, összességében az jött le,hogy Medvegyev második 4 illetve első 6 éve(mert ő módosította az elnöki ciklus időtartamát 4-ről 6 évre) előtt a líbiai fiaskó tette be a kaput. Azt ott Oroszország, szépen mozdulatlanul végignézte. Csak egy nagyhatalom nem onnan ismerszik meg, hogy szépen mozdulatlanul végignézze,amint keresztülgázolnak az érdekein.