[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 684
7 996
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 780
85 984
113
AMERIKAI MÉRGET HASZNÁLTAK SZKRIPAL ELLEN?
Az USA-ban gyártották azt a mérgező anyagot, amivel feltehetően az orosz katonai titkosszolgálat, és a brit hírszerzés kettős ügynöke Szergej Szkripal és lánya ellen használtak a közelmúltban az angliai Salisbury-ben,
hiszen ott szabadalmaztatták vegyi fegyverként - jelentette ki Alekszandr Sulkin, Oroszország képviselője a Vegyifegyver-tilalmi Szervezetben. A szervezet végrehajtó bizottságának ülésén bemutatott egy olyan, 2015. december 1-jén keltezett dokumentumot, amelyen az Egyesült Államok szabadalmi és védjegyhivatalának jelzése látható. Rámutatott arra, hogy a hatóság előzőleg az orosz félhez fordult azzal a kéréssel, hogy ellenőrizze "a T. Rubin amerikai tudományos munkatárs által létrehozott találmány szabadalomképességét.

A dokumentumban egy speciális lövedékről volt szó, amelyben a mérgező anyagok számára egy rekeszt alakítottak ki a kétkomponensű harci eszköz számára, amelyek összetevői a kilövéskor kölcsönösen kapcsolatba lépnek egymással. Az orosz szakértő rámutatott arra: a leírásból az következik, hogy Novicsok típusú hatóanyagot fejlesztettek ki és szabadalmaztattak az USA-ban, méghozzá néhány évvel ezelőtt. Hangsúlyozta, hogy a Google szabadalmi keresőben (google.patents.com) vizsgálódik valaki, ott a "Novichok" kulcsszóra több mint 140 különféle szabadalmat talál, amelyek "a harci mérgező anyagok használatához, és az ellene való védekezéshez" kapcsolódnak. # РИА Новости https://ria.ru/world/20180418/1518936593.html

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 780
85 984
113
Alekszandr Sulkin sajtótájékoztatója

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 395
52 157
113
Lavrov konkrétan azt mondta, hogy az OPCW egyik laborja (a svájci Spiez) BZ-t talált a mintákban. Ezt mondta Lavrov, a TASS is lehozta.
http://tass.com/politics/999831

Ezután mind az OPCW mind a Spiez cáfolta, hogy BZ-t találtak volna, megerősítették, hogy nagy tisztaságú novicsokot találtak.

Az új fejlemény, hogy Zakharova szerint Oroszország szkeptikus az OPCW állításával szemben és kitartanak amellett, hogy márpedig ők BZ-t találtak.
http://tass.com/politics/1000614
http://tass.com/politics/1000635

Úgy tűnik Oroszország kezd felépíteni egy alternatív verziót, amelyben Salisbury az új MH17 és a BZ az új Szu-25.
Ezt mondjuk így nehéz lesz kidumálni, láttam azt a videót ahol Lavrov angolul adott interjút Stephen Sackurnak, ott tényleg beszélt BZ-ről, és úgy néz ki hogy akire hivatkozott Svájci Spiez laborra, ők meg azt válaszolták hogy nem találtak ilyet.

Kíváncsian figyelem a részleteket, ez kezd érdekes lenni.

T

Törölt tag 1526

Guest
Ezt mondjuk így nehéz lesz kidumálni, láttam azt a videót ahol Lavrov angolul adott interjút Stephen Sackurnak, ott tényleg beszélt BZ-ről, és úgy néz ki hogy akire hivatkozott Svájci Spiez laborra, ők meg azt válaszolták hogy nem találtak ilyet.

Kíváncsian figyelem a részleteket, ez kezd érdekes lenni.
A BZ-verzióban az az érdekes, hogy ezt ilyen magas szinten vállalják, Lavrov bevállalta a BZ-verziót, pedig az OPCW cáfolata után ezt elég nehéz lesz tartani, mert az anyagot csak Nagy-Britannia és az OPCW laborok vizsgálták és ha ők nem állítják ezt akkor hogy merülhet fel egyáltalán ez a BZ? Lavrov meg túl fontos figura, hogy egy ilyen gyenge lábakon álló verzióval rombolja a hitelességét.

De mint fentebb látható már nem is csak a BZ-verzió fut, hanem kezd kialakulni egy többverziós narratíva, a BZ-verzióval párhuzamosan fut egy amerikai novicsok verzió is.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 395
52 157
113
A BZ-verzióban az az érdekes, hogy ezt ilyen magas szinten vállalják, Lavrov bevállalta a BZ-verziót, pedig az OPCW cáfolata után ezt elég nehéz lesz tartani, mert az anyagot csak Nagy-Britannia és az OPCW laborok vizsgálták és ha ők nem állítják ezt akkor hogy merülhet fel egyáltalán ez a BZ? Lavrov meg túl fontos figura, hogy egy ilyen gyenge lábakon álló verzióval rombolja a hitelességét.

De mint fentebb látható már nem is csak a BZ-verzió fut, hanem kezd kialakulni egy többverziós narratíva, a BZ-verzióval párhuzamosan fut egy amerikai novicsok verzió is.
Nem tudom ezt hogy gondolták. Az amerikai/brit novicsok vonal teljesen elég lett volna a részükről, mert az tény, hogy más is elő tudja állítani azt az anyagot amelyet kimutatott a OPCW, de ez a BZ verzió nem tudom honnan csípődött be az oroszoknak, illetve valóban Lavrov túl fontos ember szerintem is ahhoz, hogy csak úgy az Ő hitelességét alaptalanul rombolják. Teljesen más lett volna a szitu, hogy ha csak valami 35.-ik diplomata a sorban nyilatkozik egy ilyet, mondjuk valahol egy nagykövet, de Putyin után a 2. Orosz azért az meleg pite, ha nem tudják valahogy kitolni ezt most legalább egy szögletre.

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 139
355
83
Nem tudom ezt hogy gondolták. Az amerikai/brit novicsok vonal teljesen elég lett volna a részükről, mert az tény, hogy más is elő tudja állítani azt az anyagot amelyet kimutatott a OPCW, de ez a BZ verzió nem tudom honnan csípődött be az oroszoknak, illetve valóban Lavrov túl fontos ember szerintem is ahhoz, hogy csak úgy az Ő hitelességét alaptalanul rombolják. Teljesen más lett volna a szitu, hogy ha csak valami 35.-ik diplomata a sorban nyilatkozik egy ilyet, mondjuk valahol egy nagykövet, de Putyin után a 2. Orosz azért az meleg pite, ha nem tudják valahogy kitolni ezt most legalább egy szögletre.
Lavrol azt mondja az orosz nyelvű tájekoztatón, hogy BZ- t !!!is!!!! kimutattak, ami egy hozzáadott komponens. Nézd meg megint és figyelj.

• Tetszik
Reactions: zsolti

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 737
22 623
113
Orosz napraforgó olaj: Novicsok.
DbLL5dvWsAI5uuB.jpg

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 395
52 157
113
Lavrol azt mondja az orosz nyelvű tájekoztatón, hogy BZ- t !!!is!!!! kimutattak, ami egy hozzáadott komponens. Nézd meg megint és figyelj.
Láttam, tudom. Azt mondta hgy az is megtalâlható volt a svájci labor szerint a novichok mellett, ami ráadásul nagyon illékony, s az tényleg halálos - ezért is fura hogy hogy élték túl ha valóban novichok volt, meg ugye hogy maradt ott a kilincsen? akárhol annyi ideig. Ellenben a BZ csak múló rosszullétet okoz. Ez teljesen hihetőnek hangzott ott akkor nekem, csak a meghivatkozott szervezet és a konkrét labor is hivatalosan tagadta már másnap. Innen azért felvetődnek kérdések. Ha rosszul értettem valamit, nyugodtan elmagyarázhatja valaki hogy most mi van?

• Tetszik
Reactions: antigonosz

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 139
355
83
Láttam, tudom. Azt mondta hgy az is megtalâlható volt a svájci labor szerint a novichok mellett, ami ráadásul nagyon illékony, s az tényleg halálos - ezért is fura hogy hogy élték túl ha valóban novichok volt, meg ugye hogy maradt ott a kilincsen? akárhol annyi ideig. Ellenben a BZ csak múló rosszullétet okoz. Ez teljesen hihetőnek hangzott ott akkor nekem, csak a meghivatkozott szervezet és a konkrét labor is hivatalosan tagadta már másnap. Innen azért felvetődnek kérdések. Ha rosszul értettem valamit, nyugodtan elmagyarázhatja valaki hogy most mi van?
Nem találtam róla semmi információt, mármint, hogy a labor ezt tagadta volna, csak pár kósza kommentet, hogy nem nyilatkoznak, mivel köti őket valami szerződés az OPCW-el. Éppen ezért, amit említettél a méreg koncentrációjáról, az oroszok azt hiszik, hogy nem a valódi mintát küldték be az angolok, mivel addigra már elbomlott volna. Én így értelmeztem Lavrov beszámolóját.

• Tetszik
Reactions: zsolti

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 476
2 834
113
AMERIKAI MÉRGET HASZNÁLTAK SZKRIPAL ELLEN?
Az USA-ban gyártották azt a mérgező anyagot, amivel feltehetően az orosz katonai titkosszolgálat, és a brit hírszerzés kettős ügynöke Szergej Szkripal és lánya ellen használtak a közelmúltban az angliai Salisbury-ben,
hiszen ott szabadalmaztatták vegyi fegyverként - jelentette ki Alekszandr Sulkin, Oroszország képviselője a Vegyifegyver-tilalmi Szervezetben. A szervezet végrehajtó bizottságának ülésén bemutatott egy olyan, 2015. december 1-jén keltezett dokumentumot, amelyen az Egyesült Államok szabadalmi és védjegyhivatalának jelzése látható. Rámutatott arra, hogy a hatóság előzőleg az orosz félhez fordult azzal a kéréssel, hogy ellenőrizze "a T. Rubin amerikai tudományos munkatárs által létrehozott találmány szabadalomképességét.

A dokumentumban egy speciális lövedékről volt szó, amelyben a mérgező anyagok számára egy rekeszt alakítottak ki a kétkomponensű harci eszköz számára, amelyek összetevői a kilövéskor kölcsönösen kapcsolatba lépnek egymással. Az orosz szakértő rámutatott arra: a leírásból az következik, hogy Novicsok típusú hatóanyagot fejlesztettek ki és szabadalmaztattak az USA-ban, méghozzá néhány évvel ezelőtt. Hangsúlyozta, hogy a Google szabadalmi keresőben (google.patents.com) vizsgálódik valaki, ott a "Novichok" kulcsszóra több mint 140 különféle szabadalmat talál, amelyek "a harci mérgező anyagok használatához, és az ellene való védekezéshez" kapcsolódnak. # РИА Новости https://ria.ru/world/20180418/1518936593.html
Belegabalyodott, mint majom a fonálba...

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 684
7 996
113

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 780
85 984
113
Az egy hete kezdődött örményországi lázongások ma kritikus szakaszához érkeztek. Nikola Pasinjan ellenzéki képviselő (aki mögött a nyugat van természetesen)szerevezésében kezdődött örmény Majdan ma napján egy rendőr ezredes átállt tüntetők közé néhány rendőrrel.
-6nNUUN9_cI.jpg

jBCD0gltb0s.jpg

minszk2

Well-Known Member
2016. június 19.
653
664
93
"A hárommilliós Örményország választási rendszerét átalakították, a parlamenti képviselők számát lecsökkentették 105-re, megnehezítve az ellenzéki pártok bejutását. A választókerületek határait úgy húzták meg, hogy az a kormánypárti képviselők bejutásának kedvezzen. Az örmény-grúz határ grúz oldalán élő örmények szintén választójogot kaptak, ők is a kormánypártot erősítik voksaikkal.":rolleyes:

• Tetszik
Reactions: zeal and melampo
Status
Not open for further replies.