Hali, én is féltem a Kárpátaljai magyarságot,illetve többen gondolkodnak már Ukrajna felosztásán ( nem tudom láttátok-e a képet, ha nem akkor majd linkelem, ja meg a kijevi élőközvetítés linkjét is). Én is gondolkodtam Kárpátalja visszacsatolásán, bár a jogi helyzetet nem tudom pontosan, de katonai beavatkozásra ENSZ engedély kellene, amit a ruszkik azonnal megvétóznának. Szerintem ravaszul kellene visszaszerezni Kárpátalját ( lehet itt visszavesszükerdélytfanatikus vagyok, de Kárpátalja a miénk és ha lehetőség van rá akkor miért ne?) .
Nos kiemelném,hogy tényleg nagyon óvatosan kellene,mindennemű politikai megmozdulást Ukrajnával szemben.
Gondolom Magyarországnak joga van megvédeni a külhonban élő állampolgárait, polgárháború esetén ugyanis az érintett állam nem képes. Na ugye Kárpátalján most nyugi van, viszont a városban hatalmas a balhé, a politika pedig nem osztozkodik, egymásra mutogatnak.. Kijev nem Kárpátalja közepén van, így szerintem az lenne a reális, ha a miniszterek összeülnének és megterveznék. A külügyminisztérium kifejtené aggályát a Kárpátaljai magyarok biztonságával kapcsolatban, felszólítaná Ukrajnát,hogy a magyar állampolgárokat ne kavarja bele. Ezen felül felajánlhatná a honvédség segítségét,hogy katonai rendészeket, békefenntartó katonákat küldenének az ukrán rendőrség megerősítésére! De figyelem,kizárólag Kárpátalján! 1 ukrán rendőr- 1 magyar békefenntartó felállásban talán olyan nagy kivetni való nem lehet, tekintve,hogy ebben az esetben nagyobb rendőri erőket tudnának átcsoportosítani Kijev környékére. Ha elhúzódik a tüntetés nagyobb lenne az esélyünk, ugyanis kénytelenek lennének a rendőri erőket átmozgatni,mert hiába az ejtőernyősök, ha népirtást rendeznének az elég durva következményekkel járhatna.
Mellesleg szerintem tilos lenne Ukrajna ellen fellépni,hiszen nem Ukrajna ellen kell(csak csendben), hanem Kárpátalja védelmében és ezt hangoztatni, ezt mutatni kifelé is. Lehet,hogy Ukrajna legyengült,de ki mondta és honnan vette,hogy a hadseregük szétesett? Szerintem hozzá sem nyúltak komolyabban... Háborút provokálni a legnagyobb hülyeség,sőt öngyilkosságunk lenne,hála az ukrán és a szomszédos országok haderejének, ez mellett ne higgyjük,hogy az ukrán emberek nem indulnának meg Magyarország ellen,hiszen nem másért,mint a hazájukért küzdenek,mert meggyőződésük,hogy nekik az EU kell.
Ezeket összeszámolva pedig nem kis létszámú ellenség lenne szemben,szóval szépen,hivatalosan,csendben Kárpátalját kéne biztosítani és utána lehetőleg nem visszaadni,sőt nem is biztos,hogy annyira követelnék,mivel elég vegyes ott a felhozatal, rengeteg a magyar illetve a cigány és az utóbbiakat az ukránok sem szeretik ( igen lehet rasszistázni.. de csak az aki már lakott cigánytelep közelében..), de folytatva a gondolat menetet, 2 lehetőséget látok:
1. Ha marad a kormány nagy harcok lesznek, az országot újjá kell majd építeni, a sebesülteket el kell majd látni, rengeteg nyomozást és bírósági eljárást kell majd lefolytatni és a vezetés figyelmének központjában az ország stabilitásának lehetne a legnagyobb témája, amibe nem hiszem,hogy Kárpátalja beletartozik, addig meg ha ott lennénk, kellemetlen lehetne. Sőt, akár népszavazást is lehetne tartani,hogy Kárpátalján rengeteg a felháborodott magyar ember... és így már jogilag biztosítva lehetne.
2. Ha jön az új kormány, akkor is a gyilkosokat el kell ítélni, a rendőrök és a tüntetők között kitüntetéseket és börtönéveket kiosztani, eü. helyreállítása.. stb és mi pedig az EU-s csatlakozásuk feltételének szabhatnánk Kárpátalját...
Talán extrémen hangzik,de ha már ott lennének több hete a békefenntartóink, akkor szerintem teljesen kivitelezhető lenne.
Bár sajnos az orosz beavatkozás valószínűbb lenne, de kérdés,hogy az emberek és a nyugat lenyelné-e...