[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 274
9 639
113
Ukrajna gyenge. Nincs "rengeteg" nyugati katona ukrán bázisokon, és senki nem fog nemhogy komoly, de semmilyen hadműveleti támogatást biztosítani az esetleges védekezés során.
Miből jutottál ezekre a következtetésekre?

Azok a nyugati katonák mit fognak csinálni az oroszok ellen? Mert az első amelyik rálő egy oroszra, az az ország háborút indított Oroszország ellen. Meg kell hagyni kurvanagy ötlet.
Semmi különös nem fog történni, Szíriában is gyepálják egymást évek óta.
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 155
7 938
113
Tudom, hogy Off, és ezzel be is fejezem. De még annyit hozzátennék, hogy minden ilyen balos fixációval rendelkező országba, terápiás célzattal, bár két évtizedre bevezetném a Rákosi-Gerő páros által létrehozott szocializmust. Csak hogy tudják miről szól ez gyakorlatban. Ne csak elméleteskedjenek.
Te inkább a Szálasi-féle hungarizmust szeretnéd, csak nem írod le. Neked még a pápa is komcsi....
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby
W

Wilson

Guest
Mindig beszéljük itt, hogy Putyin soha nem úgy lép ahogy várják az elemzők. Most mindenki azzal számol, hogy Putyin csak tétet emel az oda szálított 4 hadsereggel, közben meg esze ágában sincs támadni.
Aztán jön a meglepi, mert Putyin mást lép. :rolleyes:
Putyin tényleg képes meglepetést okozni, de szerintem van ennél még egy fontosabb tulajdonsága, ő egy okos politikus nem fog egy olyan országot esetünkben Ukrajnát megtámadni amiből lényegesen több kára származna (minden tekintetben) Oroszországnak mint haszna....
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
Miből jutottál ezekre a következtetésekre?
Ukrajna gyenge: gazdaságilag nulla az ország, etnikailag egyáltalán nem homogén. Ráadásul az ukrán állam jelen pillanatban azt se tudja, hány állampolgára van egyáltalán országon belül. Így nehéz ütőképes hadsereget üzemeltetni.
A haditechnika azt a néhány török drónt leszámítva egyáltalán nem fejlett. Háborút nemigen vívtak a 2014-ben kitört izén kívül (polgárháború? állóháború?). A doktrínájuk arra alapul, hogy majd a Nyugat segít rajtuk.

Nyugati katonák ukrán bázisokon: néhány ezres nagyságrendről lehet tudni, de ezek is tanácsadók, nem fognak az ukrán népért harcba vonulni.

Senki nem fog hadműveleti támogatást biztosítani Ukrajnának: ezt kifejtette a NATO is, Biden is. A többiekről valóban nem tudok, de szerintem a környéken levő NATO tagállamok a seggükön maradnak, amíg nem muszáj mozdulni (= mondják nekik).
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 675
34 557
113
Putyinnak le kell állnia és vissza kell lépnie az ukrajnai háborútól-figyelmeztet Liz Truss

Kemény a pic.a mint a bili füle.
Ez a brit külügyminiszter, most, hogy fúrják a Boriszt a covidbulik miatt a Parton belül, ennek a nōszemelynek a neve is szóba került, mint esetleges utód.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 779
26 868
113
Ausztria államformája köztársaság. Így, jelzők nélkül. Se nem jobb-, se nem baloldali. A többi marhaságra nem reagálnék.

Ennek utánanézhettél volna: mi a különbség a Német-Római Birodalom, Bajorország és az önálló hercegség között, mikor került az osztrákokhoz. A népszavazást 1921-ben tartották meg, és érvénytelen volt.

Most akkor az Egyesült Királyság, Olaszország, Franciaország, Svédország kommenista? Agyam megáll, milyen baromságokat tudsz írni...
Hol írtam, h kommunista? Magyarázatot adtam, h miért neveztek el közterületet Marxról.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 249
113
"A tájékoztatás szerint a flottagyakorlatok Oroszország beltengereire, a területével határos tengerek vizeire, valamint a világtenger operatív szempontból fontos területeire is kiterjednek. Külön gyakorlatok lesznek a Földközi-tengeren, az Északi-tengeren, az Ohotszki-tengeren, az Atlanti-óceán északkeleti részén és a Csendes-óceán vizein."

 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
3 917
11 565
113
??
A koncentrációs táborokat egy nemzetszocialista állam alkotta meg.
Semmilyen jobboldali filozófiához nem kapcsolódik, hogy népcsoportokat kiradírozzanak, az egy másik tengely ebben a koordinátarendszerben.
A koncentrációs táborokat a magaskultúrájú britek találták fel a búr háborúban.
 
Status
Not open for further replies.