[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113
Nem fogom előtúrni, de pár hónapja leírtam, hogy az OF pontosan milyen tagköztársaságokból és autonóm területekből áll. És hogy ezeknek általában mind megvan a saját hivatalos nyelve is.

Ebből lehet mazsolázni:

Illetve a nyelvekről egy idézet:
Oroszország soknyelvű nemzet; körülbelül 100–150 kisebbségi nyelvet beszélnek országszerte. Főbb beszélt nyelvek: tatár, csecsen, baskír, ukrán, csuvas, avar, oszét, kabard stb. (burját, jakut, udmurt, komi, mari, mordvin, karjalai, kalmük).

Önmagában a tény, hogy ezek a kis népek fennmaradhattak és használhatják a saját nyelvüket a saját földjükön, némileg előremutatóbb például az EU egyes, Magyarországgal határos szláv és kevésbé szláv országainál.
Ahogy fentebb írtam, a föderációs tagköztársasági szint még ennél is magasabb autonómiát ad.

Ez a tatársztános baszakodás semmi több, mint jól időzített felforgatás (((azok))) részéről. Aki tisztában van az OF mostani etnikai összetételével, területi felosztásával, a tagköztársasági rendszerrel, pontosan tudja, hogy milyen súlya van egy ilyen ügynek - semmilyen.
Ha a tatárok valóban nagyobb autonómiát akarnak, akkor megvan annak a módja már létező föderációs példákon keresztül, hogyan tudják elérni.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 404
4 424
113
Hogy megváltozott a világ. Putyin várakozik megalázóan Erdoganra. Rossz még nézni is.

Az irániak is érthetően kifejezték hogy nem egy nagykutyával van dolguk.

French PressTV

Az a jó a diktátorokban hogy az egójuk mérhetetlenül nagyobb mint az érdekeik az összefogásra.
 
K

kamm

Guest
Hogy megváltozott a világ. Putyin várakozik megalázóan Erdoganra. Rossz még nézni is.

Az irániak is érthetően kifejezték hogy nem egy nagykutyával van dolguk.

French PressTV

Az a jó a diktátorokban hogy az egójuk mérhetetlenül nagyobb mint az érdekeik az összefogásra.
Kardigan is öregszik, elég gyűrött feje van.
Az irániak meg csorok, nem futja még asztalra sem. :D
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 001
113
Elindult a Szabad Tatárfold weboldala:


További követelések: a tatár államnyelv státuszának visszaállítása, Tatár elnöki tisztségének visszaállítása, valamint a források feletti ellenőrzés átadása a köztársaságnak.



https://hu.wikipedia.org/wiki/Tatárföld#Modern_időkben
1992-ben Tatárföldön népszavazást tartottak és kikiáltották az Oroszországtól való függetlenségüket. A szavazók 62%-a szavazott így. 1994. február 15-én aláírták az Oroszországi Föderáció kormánya és a Tatár Köztársaság kormánya közötti nyilatkozatot a jogkörök csökkentéséről. Ez a nyilatkozat Tatárföld függetlenségének ideiglenes elismerését jelentette.[forrás?] Autonómiatörekvéseiket 2007 februárjában az orosz parlament felsőháza elutasította.[1] Jelenleg Oroszország része.
Már dolgoznak az angolszász titkosszolgálatok...
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Aranyos srác de abszolút naív, és wishful thinking. Az Azerbajdzsánról szóló videóból kiderül, hogy a világ legkiválóbb népéről van szó (2 vht ők nyerték meg, első a demokrácia és a női jogok terén, szovjet űrprogranot is azeriek csinálták, legrégebbi és legnagyobb kultúra stb, ja az oroszok meg nagyon korruptak mondja Bakuból lol), ami dícséretes patriotizmus, de ilyen szemmel érdemes ezt a videót is szemlélni. Röviden Oroszország szétesik, mert a vasúti kocsikhoz amcsi alkatrész kell, szóval az amcsik ha akarják egyszer csak hopp nem adnak és akkor a vonatok megállnak Oroszországban az emberek meg éhenhalnak, mert az meg egy másik videóban mondta, hogy nincs elég étel import nélkül.
Kardigan is öregszik, elég gyűrött feje van.
Az irániak meg csorok, nem futja még asztalra sem. :D
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 205
67 076
113
Hogy megváltozott a világ. Putyin várakozik megalázóan Erdoganra. Rossz még nézni is.

Az irániak is érthetően kifejezték hogy nem egy nagykutyával van dolguk.

French PressTV

Az a jó a diktátorokban hogy az egójuk mérhetetlenül nagyobb mint az érdekeik az összefogásra.