[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Szia Roni!

Mivel Oroszországról és Ukrajnáról kérdeztél, így gondolom ez egy megfelelő topic ehhez a témához.

Kazahsztán jelentősége legalább akkora lett, mint Ukrajnáé Oroszország szempontjából. Egy régi mondás szólt arról hogy oroszok és ukránok nélkül nincs Szovjetunió. Ez igaz, de Moszkva nem egy második szovjetuniót épít, csak bejelentette a szándékát az Eurázsiai Unió létrehozására.

Ehhez gyakorlatilag már csatlakozott Belarusz és Kazahsztán. Ukrajna gyenge láncszem a történetben, mivel a lakosság harmada oroszajkú, ráadásul a keleti régiókban élnek inkább.

Én Oroszország erejét nem tenném ukránfüggővé. A Minszk-Moszkva-Asztana jelentette katonai/gazdasági összekapcsolódás jelenti a közvetlen orosz impériumot. Ez az impérium ahhoz elegendő erővel rendelkezik, hogy szükség esetén Ukrajna széthullását illetve az oroszlakta régiók beszippantását elintézze.

Az Északi- illetve a majdani Déli-áramlat gyakorlatilag Ukrajna stratégiai jelentőségét gyakorlatilag lenullázza Európa irányába az energiaellátás kérdésében, ami viszont Ukrajna satuba zárását is jelenti. Így már nem is olyan kívánatos a menyecske Brüsszelnek.

Oroszország erejét illetve jövőjét Ukrajna sokkal kevésbé befolyásolja, mint fordítva.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 362
113
Monte nem tudom mennyire olvadtad az írásomat. Kazakoknál állami és politikai szinten is megjelent a Turani szövetség gondolat. Ez Európából két államot ért a törököket és  a magyarokat. Mi meg lepő Vona-Volner nem véletlenül nem iszlám ellenes. Pont e miatt ők a török és a kazakok felé orientálódnak.  A kazak kapocs miatt részben oroszok irányába fordulást is jelenti. 
Ha  a törökök úgy akaják turáni gondolat mentén kazak közvetítéssel gyorsan megegyezhetnek az oroszokkal. Ami egy érdekes esemény lenne.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 427
18 844
113
"Oroszország erejét illetve jövőjét Ukrajna sokkal kevésbé befolyásolja, mint fordítva."

 

Hát szerintem meg nagyon is befolyásolja , mert akár Ukrajnába is telepíthet  a jenki rakétavédelmi rendszert egy EU  csatlakozás esetén.

És hát ugye a további légibázisok az f-35-ösök számára .

 

Érdeked téma :

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/kitekinto-a-palagaz-mint-geopolitikai-tenyezo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Üdv Roni!

A palagáz kérdésében nagyon megosztott maga a szakma, legalábbis amennyi eljut belőle hozzám. Nem lehetetlen, hogy rentábilissé válhat a kitermelés az új eljárásoknak és technológiáknak köszönhetően.

Ugyanakkor a világ palagáz készleteinek feltárása egyenlőre egyes régiókra terjedt csak ki, nincs pontos információ gyakorlatilag több kontinenssel kapcsolatban.

A másik nagy kérdés az, hogy a palagáz képes-e valóban alternatívát kínálni a földgázzal szemben, azaz képes lesz-e valóban kiváltani. Nem tessék-lássék módon, hanem valóban.

Ukrajna nagyon fontos Oroszország szempontjából de szinte lényegtelen Ázsia szemszögéből. Ukrajnával a berkeken belül inkább európai, semmint globális szinten erősödne ugrásszerűen az orosz impérium. Globális szinten véleményem szerint Kazahsztán az, ami sokkal többet nyom a latban.

Véleményem szerint Oroszország jelenleg úgy áll Ukrajnához, hogy kéne kéne, de nem minden áron.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
Ma hatalmas meteorit esohullott Cseljabinszkra. Eddig 500 sérultet jelentettek, iskolák bezárva, jelentos anyagi károk.

Zsirinovszkij szerint az ameriakiak próbáltak ki egy új fegyvert !!!!!!

 

http://www.vesti.ru/only_video.html?vid=486402
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
"Zsirinovszkij szerint az ameriakiak próbáltak ki egy új fegyvert !!!!!!"

 

Egy új fegyvert nyilván nem az atomarzenálon üldögélő oroszokon fognak kipróbálni.
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
Roskosmos bejelentése:

http://vz.ru/news/2013/2/15/620537.html

 

Zsirinovszkij kijelentése:

 

http://vz.ru/news/2013/2/15/620526.html
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
Egy új fegyvert nyilván nem az atomarzenálon üldögélő oroszokon fognak kipróbálni.

 

Persze ezt nehéz bizonyítani, én ebben semleges nézeten vagyok,  de a meteorit maradványainak keresésére 20 000 embert mozgosítottak,  7 repulogépet, készenlétbe helyezték a katonaságot , (ha szukség lesz rájuk a károk helyrehozásában)

Az infok csak most gyulnek, amig kiértékelik oket , pontos infok lesznek eltelik egy pár nap....
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Meteoritnak tűnik inkább, mint rakétának. Tudomásom szerint a mai fizika törvényeivel számolva nem lehetséges manipulálni még a gravitációt, így befolyásolva a meteorit pályáját. Amerikaiak elsőre így kizárva.

Rogozin kijelentése az érdekes inkább. Mielőbbi űrvédelmi programot sürgetnek az oroszok már egy ideje nemzetközi összefogással. Az a rengeteg erőforrás ami a nukleáris támadó és védelmi eszközök fejlesztésére fordítódik a BT tagországok részéről, ha összevonnák és egy lehetséges meteorit védelmi programban egyesítenék nagyban előmozdítaná az emberiség túlélési esélyeit és jövőjét.
 
  • Tetszik
Reactions: Nemerson

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Hülye az a Zsirinovszkij, az amerikaiak nem mindenhatók. A meteor hajnalban/délelőtt jött, egyszóval szembe a Földdel, ilyenkor az egymáshoz viszonyított sebességük a Földnek és az aszteroidának sokkal nagyobb mint ha máshonnan érkezne.

Nem mondom hogy mai technikával nem lehet megoldani ennél a max pár méteres sziklánál a Földbe vezetést, de egy holdprogram ára kellene hogy minden flottul működjön.

Az amcsik helyében kisebb deltaV-vel rendelkező meteort hajigálnék az oroszokra, sokkal egyszerűbb lenne megoldani és sokkal olcsóbban.

Valójában nemrég röppent fel a hír hogy a NASA szeretne befogni egy kisebb sziklát Föld körüli pályára. Megvalósítható, de nem olyan meteorokkal ami most Szibériába hullott.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
Orosz tervek:

http://hungarian.ruvr.ru/2013_02_25/Oroszorszag-foldkozi-tengeri-hajorajt-alak-t/
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Problémák vannak az orosz haderő felkészültségével?
Az a baj hogy itthon ez előretervezett módon megy. A legnagyobb baromság egyébként, de hát ez van. Én pl a miniszter vagy az elöljárók helyében bejelentés nélkül mennék mindenhová és beülnék az étkezdékbe is, hogy a valós állapotot lássam és ne a parasztvakítást. Ugyanez a HKSZ-re is vonatkozna. És nem azért hogy megbüntessem a katonát hogy hol van a tartalékgyakorlója, hanem hogy kiderüljön hogy amit kapott az max napi bejárós munkavégzésre elégséges.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 362
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Problémák vannak az orosz haderő felkészültségével?
Szerintem pont, hogy nem . 1 Ilyen jelentés nyílvánosságra kerülése magába jelzés értékű.
2. Mivel végeznek ilyen vízsgálatokat pár ember kérdőre lett vonva és elett dádázva. Eredmény a felelőségre vont emberek vagy utódjaik görcsörsen ügyelni fognak arra, hogy a következő ellenőrzésen megfeleljenek.
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider
Status
Not open for further replies.