[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 341
24 610
113
"A boszniai Szerb Köztársaság vezetője szerint a "különleges hadműveletet" a Nyugat váltotta ki.
Oroszország hálás a boszniai Szerb Köztársaságnak az ukrajnai konfliktussal kapcsolatos semleges álláspontjáért - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő, amikor Moszkvában fogadta Milorad Dodikot, a szerb entitás elnökét."

 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 121
11 954
113
https://www.indianpunchline.com/us-hopes-to-snatch-victory-from-jaws-of-defeat-in-ukraine/

Ha az amerikai múltbeli viselkedés – legyen az Vietnám, Afganisztán vagy Irak és Szíria – bármit is lehessen tenni, Washington nem tesz semmit. A jól ismert amerikai stratégiai gondolkodó, David MacGreggor ezredes nem is tudta volna jobban megfogalmazni a dolgokat, amikor a hét elején ezt mondta:

„Elmondhatom, hogy Washington semmit sem fog tenni. És mindig is figyelmeztettem… mi (az Egyesült Államok) nem vagyunk kontinentális hatalom, nem szárazföldi hatalom sehol, csak a saját féltekénkben. Elsősorban légi- és tengerészeti hatalom vagyunk, akárcsak Nagy-Britannia. És ez mit jelent? Amikor rosszul mennek a dolgok, elhajózunk, elrepülünk, hazamegyünk… Mindig ezt tesszük. Végül csak elmegyünk. És azt hiszem, ez most napirenden van.”
"McGregor"

Lavrov orosz külügyminiszter reakciója a G7-csúcstalálkozóra azonban megerősíti, hogy Moszkva nem esik egy „befagyott konfliktus” csapdájába. Lavrov azt mondta: „Vanna egy pillantást azokra a döntésekre, amelyeket a hirosimai G7-csúcson vitatnak meg és fogadnak el, és amelyek célja Oroszország és a Kínai Népköztársaság kettős elzárása?

„Hangosan és őszintén bejelentették azt a célt, hogy legyőzzük Oroszországot a csatatéren, és anélkül, hogy ennél megtorpannánk, később akár geopolitikai riválisként, úgyszólván minden más országgal együtt, amely független helyet követel el a világban. , ellenfélként elnyomják őket.”

Lavrov arra is rámutatott, hogy a nyugati országok szakértői közössége nyíltan tárgyalja az Oroszország felbomlását célzó forgatókönyvek kidolgozásának parancsát, és „nem titkolják, hogy Oroszország független központként való léte összeegyeztethetetlen a Nyugat globális uralmának céljával. .” A miniszter azt mondta: "Határozott és következetes választ kell adnunk a ránk üzent háborúra."

Mégsem olyan, mintha az amerikaiak képtelenek lennének Oroszország szemével látni a háborút. Olvassa el itt az Eisenhower Media Networkhöz kötődő jeles amerikai diplomaták és katonai tisztviselők egy csoportja által írt levelet, amelyben némi józanságért könyörög Washingtonban. Egyébként fizettek azért, hogy a New York Timesban megkaphassák, de a média többi tagja úgy döntött, hogy figyelmen kívül hagyja.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 846
12 345
113
Az orosz invázió Oroszország ellen politikai katasztrófa volt. Felelevenítette az 1989-es orosz punk slágert is. A támadás a "különleges hadművelet" repedéseit mutatja, Putyin elveszítheti a támogatottságot, de jól is jöhet.
Forrás: https://www.idnes.cz/zpravy/zahrani...a-putin-okupace.A230524_185911_zahranicni_dyn


Egy komment :D

"A dolognak van egy másik aspektusa is - ha beáramlik a reguláris ukrán hadsereg, akkor egy nap alatt több tíz kilométert foglalnának el, köztük több falut is, és Isten tudja, hol állnának meg. Talán többet, mint az oroszok háromnegyed év alatt Bachmutban.

A különbség égig ér."


Ezek a hulyek tenyleg azt hiszik hogy a sarga kek matricat viselo huliganok oroszok. :D Mondjuk ilyen olvasokozonseg mellett ha en ujsagiro lennek, en is tolnam a faszsagot.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 962
32 240
113
Nyugger?
Egy komment:
"Prigozsin a szárnyaszegett madarat játssza hogy összezavarja az ellenséget.."

Azért tud mondani nagyokat a kopasz, 5000 ukrán tank. :D

Két másik komment:

"Prigozsin nincs egyedül. A vele egyébként kutya-macska viszonyban lévő ultranacionalista Girkin szerint a moszkvai "beau monde" (előkelő körök) el fogja mozdítani Putyint, hogy egy ideiglenes kormányt alakítva alázatosan visszasompolyogjon a nyugat holdudvarába, eleget téve követelményeinek: a vezetők kiszolgáltatása a hágai bíróságnak, jóvátétel fizetése, a gazdaság kiszolgáltatása az IMF-nek, az orosz atomütőerő nyugati felügyelet alá vonása. De akkor szerinte polgárháború lesz, amire már most készülni kell. Egy Robespierre-féle Közjóléti Bizottságot kell alakítani, hazafiak és harcedzett katonák részvételével. Egy polgárháborúban az orosz hadsereg valószinűleg felbomlana, több csoport, köztük egy ilyen "Közjóléti Bizottság" FSZB, Szpecnaz meg ejtőernyős kötelékekkel Prigozsin zsoldos magánhadserege ellen harcolna a hatalomért."

"Vannak dolgok, amivel nem lehet vitába szállni.
1/ Ukrán nemzettudat nem volt, vagy alig. Orosz támadás megteremtette, létrehozta ott is, ahol eddig nem.
2/ Ukrajna népszerűsége még a Krím orosz megszerzése után sem volt túl jó, akkor már rossz sem, de nem is az, mint ma.
3/ Ukrán haderő nem volt komoly, Krím után megkezdődött egy modernizálás, de az orosz támadáskor ez még alig haladt előre. Védelmi vonalak épültek, de maga a haderő létszáma, felszerelése nem volt kielégítő. Mára ez nagyon más.
4/ Orosz hadsereg gyengesége előjött minden téren 2022 februárja óta.
Legtöbbet problémát lehet tudni előre, hisz erről szólt a katonai történelmük, jellemző rájuk, de azt nem, hogy ukránokkal sem bírnak el.
Amin lehet vitatkozni: nagyhatalmi Oroszország most tűnt el. Szinte biztos, hogy nem végleg, fel fog támadni, a mikor a kérdés, de egy időre az biztos.
Orosz helyzet kilátástalan, katonailag nem fognak már nyerni itt az oroszok. A NATO támogatás van, sikeres ukrán ellenállás is.
Ja és ez a orosz támadás újra fegyverzi a natot, minden téren.
Teljesen más nato erők és országok lesznek itt Európában 1-2-3 éven belül, mint 2021ben még, mikor semmi sem volt.
Mindent létrehozott ez a támadás, amit nem lett volna szabad.
Nagy ára lesz.
Elhibázták, ha már támadnak nagyobb erővel és gyorsan befejezve kellett volna."