[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 329
2 379
113
Mitől elbaszott az ukrajnai háború?
Eddig 200 milliárd dodónyi cash- t öntött be a nyugat, az EU most akar még 50-et,az Orosz gazdaság sosem volt ilyen erős,félgázzal 3x annyi hadianyagot termelnek mint a nyugat.
Évi 70 milliárdnyi honvédelmi büdzséből....
Az ukrán hadsereg szarrá van verve ,sokadik mozgósítás zajlik, az állam megszűnt funkcionálni,mondjuk már nem.most,a félévig tervezett ellentámadást 2 hét alatt belesütötték a sztyeppébe,hogy Washingtonig látszik a füstje,kitanulták a Patriotokat, egyéb nyugati fegyvereket,kb mindenből szereztek átvizsgálásra példányokat,stb.
Közben a hátországban átáll hazai/nem nyugati beszállítókra a repipar,atomerőműveket építenek,jóléti intézkedéseket hoznak,gyerektámogatási/gyerekvállalási kedvet ösztönzik,lekoccoltak a dodóról,swiftről,amcsi államkötvényekről,nincs korlátlan bevándoroltatás,woke,gender okádalom,bankcsőd,nyersanyag, alapanyag, energiahordozó hiány,nem hallottam, hogy a Föderáció tagállamai nem kapnának meg jogos pénzeket,stb.
Bontsd már ki nekem,légyszíves mit basztak el,köszi.
:)
az elkezdését.......
 
  • Tetszik
Reactions: Robur

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 046
16 648
113
Egyébként ha ez igaz, az azért különösen vicces, mert akkor az oroszok a felperzselt föld stratégiáját alkalmazzák a sajátjaik ellen :)
Lehet h ez már ott népszokás? Annó télen a kis Korzikaira és csapatára is rágyújtották a fából épült Moszkvát, hogy ne fagyjon meg... akkor... majd kicsit később.
 
  • Imádom
Reactions: LMzek 2.0

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 198
10 762
113
400 jármű.
Sok is meg kevés is.
Jó késő este érnek be a városba, hacsak közbe nem jön valami.
Ha a nép ellenük fordul - valószínűleg - akkor csak arra számithatnak amit magukkal vittek, lőszer, üz.ag. stb.
Nem jósolok nagy jövőt nekik, meg ha be is jutnak a városba.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 562
93 926
113
Voronyezstől délre.
Ez volt a blokád, amiről délelőtt szóltak a hírek? Civil teherautók?? Azt hittem egy orosz katonai alakulat vonult ki.
Vártam az összecsapást, erre a rybar már azt tweeteltr, hogy Voronyezstől északra vannak. A kocsikat félrelökték, a városva be se mentek ... irány Moszkva. Ez lehet nagyon gyors lesz!
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
520
1 739
93
400 jármű egy 13 milliós két és fél ezer km2-es metropoliszhoz csíra.
Nem a várost akarják ellenőrizni; gondolom van kb. 100-200 ember akit ilyenkor meg kell fogni, annyi ember kell ami ehhez elég. De ha Moszkvában nem várja őket senki belülről a kulcsokkal akkor tényleg csira ez a létszám (az eddigi haladásuk alapján viszont tényleg furcsán nem tartóztatják fel őket, ennyi embert azért nem lenne nagy kunszt szétszedni)
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 564
10 923
113
Oh, 2 Wagner konvoj van??
Ott vannak ezek mindenhol, úton északra és statikus pozíciókat foglalva is. Szvsz. több helyen azért nincs ellenállás csak blokádok, mert már 1. a hátukban vannak 2. nem tudják kiben bízhatnak 3. ha sikerül a puccs nem jó a vesztes oldalon lenni, így inkább annak bólogatnak akit éppen erősebbnek gondolnak. Az iráni külügy állítólagos félrenézése mögött is ez lehet (ha igaz).

Mindeközben Rosztovban a civilek jól elvannak a köztereken a wagneresekkel, udvarias zöld emberek vol2.
 
Last edited:

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 046
16 648
113
Zavarkeltésnek inkább tűnik...
Ha már pancserpuccs, akkor miért most?
Túl hamar vége lett a Nagy Ukrán Ellentámadásnak, a politikusi és katonai vezetők is később mennek szabira, az uborkaszezon előtt valamilyen mutatánynak a F.O.S média részéről ki kell töltenie az időt... Elégy gyorsan megírt , követhetetlen kottát nyomtak Prigozsin kezébe, gondolom égnek állt a maradék haja tőle :))
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 562
93 926
113
Nincs polgárháború, de puccs sem: ez egy "fegyveres túra" eddig, semmi több. Vagyis ez eddig komolytalan. Ha megostromolják a Kremlt Moszkvában, akkor majd alakulhat belőle valami, de eddig ez lóf... Lófütty. Mondjuk eddig még nem nagyon láttam jelét, hogy a Wagner "menetelői" annyira komoly erőt képviselnének, de lehet, hogy nem figyeltem eléggé vagy az oroszoknak már kamerás mobilra sem futja a szankciók miatt.
Sztem nem lesz ostrom.
Ezek tényleg komolytalan erők, mégis menetelnek. Putyin mögül kiléphetett a hadsereg és az FSZB.

Kadirovék mit csinálnak Rosztovban???
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 646
113
Vajon hányan hisznek az ilyen hülyeségekben rajtad kívül itt ? Nyilván többen, ez nem kétséges. Ettől még nem a nyugat akcióját látjuk. Ez az orosz rögvalóság, az egész történelmük leképeződése ebben a háborúban és annak körítésében, mellékszálaiban. Maga a Wagner, a csecsenek, a börtönből kihozott, katonáskodás ellenében rehabilitált bűnözők tízezrei, a hadsereg kapitális baklövései, a hazugságok tömkelegére épülő propaganda, a gyenge gazdasági teljesítmény, politikai gyilkosságok egész sora, ez mind maga az orosz rendszer és ország. A népet nem írom, mert alapvetően az orosz nép ennél jobbat és többet érdemelne. Viszont amit látunk, valahol mind benne volt ebben az egész putyini világban, amiről sokan úgy vélik, a világok legjobbika. Miközben egy nem túl elegáns, brutális világ. Amennyiben vége lesz, elsősorban saját magának köszönheti, senki másnak.
Te honnan tudod, hogy nem nyugati szál van emögött? Az orosz rögvalóságot ennyire ismered? Én nem állítanék ilyet, pedig éltem két évig Leningrádban. Te? Amit te mondasz, az nem hülyeség? Én két alternatívát vázoltam fel, és hozzátettem, melyikben hiszek. De nem állítottam, hogy ez az igaz. Nem ismerjük a való képet. Szóval: Kulturáltabban és udvariasabban szólj, hogy ez legyen a magyar rögvalóság!
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 574
15 552
113
Nos, elolvasva az itt megjelenteket és a Telegram-híreket, nekem az a benyomásom, hogy a Wagnerrel az élen egy olyan politikusokból, katonákból és oligarchákból álló csoport akar hatalmat szerezni, akik "komolyan" vívnák az ukrán háborút. Ilyen héják bőven vannak arrafelé is. Ha és amennyiben Putyin elveszíti a meccset, akkor nyár végén teljes mozgósítás, általános támadás várható. Tekintet nélkül a külpolitikai veszteségekre. Elveszítik Kína és Irán támogatását, mert azok a lightos putyini verzióban voltak érdekeltek. Ha győznek, az orosz hadsereg keményebb lesz, de az ország gyengébb.
Amennyiben Putyinnak sikerül megoldani ezt a helyzetet, akkor fővesztések hosszú sora következik. Kína és Irán - akik az erős vezetést becsülik - akkor is kihátrál mögüle. Ő is kénytelen lesz mozgósítani és keményebben háborúzni.
Tehát szerintem, akár atlantista ukrán-párti nézőpontból, akár szaki-orosz nézőpontból vizsgáljuk, rosszabb idők jönnek.
További megoldási lehetőség, hogy engedmények fejében a Nyugat Putyin mellé áll. De ezzel sietnie kell. Moszkva a kulcs. Ha a Wagner "Marcia su Moskva" művelete sikeres lesz, az emberiségnek valszeg reszeltek....
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 467
10 481
113
Az Orosz Föderáció Kommunista Pártjának vezetője, Gennagyij Zjuganov teljes mértékben támogatta Putyin álláspontját Prigozhin fegyveres lázadásával kapcsolatban.

Teljes mértékben támogatom az elnök felhívását, hogy ebben a félelmetes és felelősségteljes időszakban a lehető legnagyobb mértékben fogjunk össze. Vannak mindenféle félreértések az emberek között, de minden állam és állampolgár történetében eljön az a pillanat, amikor el kell vetnie minden ambícióját, követelését, és úgy kell megvédenie a Szülőföldet, ahogyan mi védtük 1941-1945-ben. Voltak, akik akkor megsértődtek - kozákok, papok, kulákok, de mind felkeltek és megvédték a hazát.

Minden baloldali hazafias erőhöz fordulok: amennyire csak lehet, össze kell fognunk, és támogatnunk kell azokat a srácokat, akik Szülőföldünkért harcolnak, felszabadítva Ridna Ukrajnát a nácik, Bandera és fasiszták alól.
Meg kell állítani azokat, akik az ország nehéz helyzete ellenére provokációba léptek. Közvetlenül azokhoz a katonákhoz, parancsnokokhoz és harcosokhoz beszélek, akiket bevontak ebbe a konfliktusba.

Harcolnunk kell a nácizmus és a fasizmus ellen. És az utolsó dolog, hogy együtt játszunk az amerikaiakkal, az angolszászokkal és Oroszország ellenségeivel.



Fordítóval oroszról fordítva.
 

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
253
1 393
93
Egyébként nagyon egyszerű megfejtése van ennek az egésznek. Minden RTS-ben van egy pálya, amikor a saját fajod/néped/frakciód ellen kell játszani, hogy elmélyítsék a kampányt. Szerintem most vagyunk ennél, ami jó hír, mert ez általában az utolsó előtti küldetés szokott lenni. :)
 

ruszkik.haza

Well-Known Member
2017. március 19.
541
1 722
93
Ez volt a blokád, amiről délelőtt szóltak a hírek? Civil teherautók?? Azt hittem egy orosz katonai alakulat vonult ki.
Vártam az összecsapást, erre a rybar már azt tweeteltr, hogy Voronyezstől északra vannak. A kocsikat félrelökték, a városva be se mentek ... irány Moszkva. Ez lehet nagyon gyors lesz!
Most olvastam, hogy már 28 megerősített út ellenőrzőpontot épített ki a rendőrség és a katonaság Moszkvában és az attól délre fekvő utakon. Lesz itt komolyabb összecsapás is hamarosan.
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 329
2 379
113
Azt hiszem ezzel a magánhadseregek kora leáldozott. Visszatérnek oda, ahonnan indultak, ahova valók - banánköztársaságok és drogbárók haciendáiba. Sokkal egyszerűbb politikusként megvonni a vállat egy-egy kellemetlen katonai beavatkozásnál, vagy egy nagyot hazudni, mint felvállalni a kockázatát annak, hogy egy ilyen sereg a fejedre nő. Páncélosok, Pancírok, légierő? Wagner előtt a Tamil Tigrisek voltak az utolsó olyan nem állami sereg, amelyiknek saját légiereje volt. Ma már nem léteznek ők sem.

Rohamcsapatként, vagy szabotázsakciókra alkalmazva őket, oké. A legkomolyabb eszköz amit ilyen alakulatokra bíznék, az egy GAZ vagy egy Latvija kisbusz, nem T72 meg Mi helikopter...
ehhez képest a Rosztovban lévő orosz déli front parancsnokságot (vagy 700 katona) puskalővés nélkül foglalták el harckocsikkal.... nem 1-2 helikoptert szedtek már le és gyakorlatilag ellenállás nélkül vették be Voronyezst is..... biztos hogy az orosz reguláris hadsereg olyan nagy elánnal akarna leaszámolni Prigozsin harcedzett és sok nehézfegyverrel is felszerelt csapataival? kicsit lebecsülöd Prigozsint mint tervezőt és mint csapat parancsnokot.....