[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 982
5 424
113
Ha Putyin áll gyenge lábakon, akkor miért Prigozsin volt kénytelen kiegyezni a szabad elvonulásért? Mert ha jól emlékszek, nem Putyin vonul el Belaruszba.
Láttunk már igazi puccsot és puccskísérletet azon a földön az utóbbi 35 évben, kettőt (2) is. Nem így nézett ki egyik sem.
Bónusz: a valódi puccskísérlet (Jelcin ellen) azért sem jött össze, mert nem sikerült elfogni a 2. legnagyobb város, Sztpétervár polgármesterét. Az alpolgi pár ügynök haverral kiment elé a reptérre. Nem emlékszel, mi volt az alpolgi neve?

Na, ezért sem tűnik reálisnak, h a verőlegény átejti a palánkon a KGBoyt.

Putin-carrying-luggage-for-his-boss-the-mayor-of-St.-Petersburg-Anatoly-Sobchak.jpeg
Ha valóban leváltják a védelmi minisztérium vezetőt akkor elérte a pucs(álpuccs) a célját.Mondjuk ezt érdekes lessz kommunikálni miután hivatalosan a lázadás szervezőinek megbüntetését igérte Putyin.
 
  • Tetszik
Reactions: Ramzana and cirqle

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 567
8 082
113
Látom Te nem csak a kezdetekor, de most is elhiszed hogy ez egy tök komoly történés volt, és nem egy sebtében megírt szinházi darab előadása a F.O.S média bohócaival.. egy kis játék bizonyos célokkal de semmi komoly...
Valamivel ki kellett tölteni a túl gyorsan befejeződött ukrán ellentámadás, és a nyári uborkaszezon közti időszakot (politikusok vezetők húznak családostúl szabira).

A F.O.S média egyfelvonásos (párnapos) církuszi előadásának vége, kihunytak a média reflektorok, a kellékesek összerámolják a cuccot rendet raknak. Mindenki örül a sikeres előadás után mennek bulizni.

Megjegyzem most Oroszország is megmutatta, hogy tudja követni a Nyugati F.O.S média hagyományait, ő is tud polgár félrevezető - etető mutatványokat, cirkuszi előadásokat celebrálni. Ezt eddig is tudtam, de a mértékét nem.

Viszont ez a pár napos produkció hol van az 5 milliárd dollárért rendezett, hónapokig húzódó, valódi véráldozatokat követelő Majdani Forradalmi Játékokhoz képest?

Ott is sikerült a F.O.S médiának "megetetnie" a világgal egy Nyugati hatalomátvételt puccsal tetézve a világpolgárral..
Hu, baszki, te nagyon komolyan a fejedbe huztad a csorgos sipkat... remelem, alufoliaval is belelve van, biztos ami biztos alapon, ugye?

Berlin ostromakor Hitler a városban maradt.
Nem, hanem lehetetlen volt mar elmenekulnie, korbezartak.

Zelensky is ott maradt Kijevben.
Miutan megegyeztek az oroszokkal, es Putyin megigerte neki, hogy nem olik meg. Addig bujkalt, de erre hirtelen kiallt az utcara es levideozta magat, hogy itt van, nem ment el... aztan amikor az oroszok visszahuzodtak az alku ertelmeben, megjelent BoJo, a brit majom, es kozolte vele, hogy megy a levesbe, egy fillert nem kap masnaptol kulfoldrol, ha nem rugja fel azonnal a megallapodast. Rest is history...
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 007
16 280
113
Egy ilyen maszkirovkával rombolnák a saját autoritásukat? Ne viccelj, hát ha ezt bárkinek el tudják adni így, akkor óriási bajok vannak. Szerinted hogy jön ez le a környező országoknak? Meg Kínának? Amelyik országban ilyen megtörténhet, az nem komolyanvehető partner.
Miért,? Ha a világ túlnyomó részének sikerült be és eladni az 5 milliárd dollárba kerülő, 3 hónapig tartó Majdani Forradalmi Játékokat, hogy ez egy valódi nagybetűs forradalom volt az ukrán nép szabadságáért, akkor ez egy kis nyári, pár napos szinielőadás volt "Ki velem - ki ellenem" címszóval.
Ha egy Majdant ki lehett bírni épp ésszel ezen gondolkozni sem kell már a gyakorlott világpolgárnak
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 802
4 966
113
Véleményposzt/Alufóliasipkát fel:
Lukasenka hirtelen jött betegsége nem volt véletlen, Putyóék intézték el neki, mert keresztbe akart feküdni Fehéroroszország beolvasztásának
Lukasenkát elkapták, de nem ölték meg, ezért ő az elégedetlen Wagner vezért támogatva úgy gondolta úgy bosszulja meg a bármi áron történő beolvasztást és az élete elleni csapást, hogy Moszkvában puccsot csinál
Ez végül nem sikerült elég ütősre, de azért lett volna nagy lövöldözés a fővárosban, és lehet Prigó is megkönnyebbült, hogy nem így kellett bemennie a történelemkönyvekbe, végülis Putyin is megkönnyebbülhetett és lehet a fehérorosz fúzió meg nem határozott elhalasztást kapott mindezek mellett csendben, és egy kényszerített államcsínyhez is viszonylag kevesen lettek.
Lukasenka volt az egyetlen akinek ilyen esetben mindez megérte volna volna és csak ebben az esetben éri meg neki menedéket nyújtani Prigónak
A Wagneres fegyencek persze cöcögnek, hogy a célban visszafordultak, de a teljes sztorit nekik nyilván nem kötötte Prigó az orrukra, a világ már csak ilyen
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 124
15 733
113
Nem, hanem lehetetlen volt mar elmenekulnie, korbezartak.


Miutan megegyeztek az oroszokkal, es Putyin megigerte neki, hogy nem olik meg. Addig bujkalt, de erre hirtelen kiallt az utcara es levideozta magat, hogy itt van, nem ment el... aztan amikor az oroszok visszahuzodtak az alku ertelmeben, megjelent BoJo, a brit majom, es kozolte vele, hogy megy a levesbe, egy fillert nem kap masnaptol kulfoldrol, ha nem rugja fel azonnal a megallapodast. Rest is history...
- a körbezárás előtt nem tudott volna elmenekülni?

- Kijevben bujkált, pedig felajánlották neki hogy emigráns kormányt vezessen
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 488
93 621
113
Még egy kérdés, amit majd meglátunk. A fegyelem. Mennyire erodálja a tegnapi buli az orosz csapatok morális hozzáállását. Mennyire fogják a központi moszkvai parancsokat betartani, vagy mennyire gondolja mki úgy, hogy le is xarhatom, ha az életem a tét. Persze ez attól is függ, milyen változások lesznek a központi vezetésben.
 
  • Tetszik
Reactions: Robur and Catles

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 488
93 621
113
Putyin adott már ki nyilatkozatot?

Ramzan Kadirov:

Azt hittem, néhány emberben meg lehet bízni. Hogy csontvelőig igazi hazafiként szeretik őszintén Szülőföldjüket. De kiderült, hogy a személyes ambíciók, az előnyök és az arrogancia miatt az emberek nem tudnak törődni a haza iránti szeretettel és szeretettel.

Beszéltem Prigozhinnal, sürgettem, hogy hagyja el üzleti ambícióit, és ne keverje össze őket nemzeti jelentőségű ügyekkel. Azt hittem, hogy meghallott, de kiderült, hogy ez a düh ez idő alatt csak nőtt benne. A sikertelen üzletkötések láncolata mélyen gyökerező és hosszan tartó haragot váltott ki az üzletemberben, amely akkor érte el a tetőpontját, amikor a szentpétervári hatóságok nem biztosították lányának a kívánt telket. Egy személy arroganciája ilyen veszélyes következményekhez vezethet, és sok embert vonz be a konfliktusba.

Felszólítok minden PMC (Private Military Companies) harcost, hogy továbbra is legyen józan döntéseiben. Gondoljon az ország jövőjére, családjára és gyermekeire. Az ilyen intézkedések katasztrofális eredményekhez vezethetnek. Most minden békésen, vérontás nélkül ért véget, de megtörténhet. A szélsőséges intézkedés minden olyan személy kemény elnyomása és megsemmisítése lenne, aki megsérti az Orosz Föderáció integritását.
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
520
1 739
93
Bizony, bizony, bizony...
A Lukasenko a kis "szóbeli" segítségért kap egy profi testőrséget, + egy kemény magot --az állítólag nem túl jó harci-morálos-- haderejébe!!! Win-win!!!

.... és +jut eszembe: a kaproknak ettől kezdve 3-4-5(x 3-4e fő élőerős+ technika) dandárt a belorusz határon kell majd tartani az eddigi front mögötti tartalékból! :oops: :cool:

Ha ez tervezve volt --pár-tíz-év és kiderül--, akkor zseniális!

.
És ezt nem lett volna egyszerűbb csak úgy átvezényelni/áttelepíteni ezeket az egységeket? Amúgy is épp kivonták őket a frontonalról, mivel zsoldosok még magyarázni sem kellene hogy miért épp Fehéroroszországba mennek.

Lehet hogy mesterterv lenne, de zseniálisnak nem nevezném.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 619
48 178
113
Nem biztos, hogy vége van. Mi lesz a vagyonával, ingatlanaival? Mi lesz az üzleti vállalkozásaival? Vajon visz-e magával valakit, egy katonai vezetőt Fehéroroszországba? És ott mi lesz a feladata? Miért nem Törökországba vagy Afrikába távozik. Én nem hiszem, hogy ez egy szimpla történet.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 619
48 178
113
Most komolyan az lesz a tanulság, hogy az oroszok ezt zseniálisan megrendezték???
Nem tud Oroszországban akkora káosz lenni, amiben itthon a fan-ok nem a mestertervet látnák.


Az orosz Rybar azért nem osztja a véleményed és nem feledik a felkelés áldozatait.

Egy örömteli Rosztov-on-Don-i ünnepségről készült videó hátterében emlékezzünk meg a mai mesés cirkusz áráról, példaként csak az orosz légierővel.

A nap folyamán a lázadó Wagner PMC akcióitól hét oldalt veszítettek el, közülük öt nem hordott fegyvert. Köztük három Mi-8 MTPR - speciális, szűkös elektronikus hadviselési helikopter. Ezenkívül lelőttek egy, az Il-18-as repülőgépen alapuló légi irányító állomást a teljes személyzettel.

❗️Az előzetes információk szerint összesen 12 (tizenkét) pilóta halt meg. Összehasonlításképpen: az ellentámadás kezdete óta az AFU-nak egyetlen gépünket sem sikerült lelőnie. A csapatok más típusainak és ágainak veszteségei jelenleg egyáltalán nem ismertek.

A levegőben lóg a kérdés: ki és hogyan fog felelni az orosz katonák haláláért az „Igazságtétel menete” során?
cf0d3b8c1c9ae57f62a8505e113763ba.jpg
Ha igaz? Meggyőződtél róla?
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 488
93 621
113
És ezt nem lett volna egyszerűbb csak úgy átvezényelni/áttelepíteni ezeket az egységeket? Amúgy is épp kivonták őket a frontonalról, mivel zsoldosok még magyarázni sem kellene hogy miért épp Fehéroroszországba mennek.

Lehet hogy mesterterv lenne, de zseniálisnak nem nevezném.
Dehogy mesterterv, faszság. Minden csapatmozgàst látnak az amcsik műholdon. Idáig is pockoltak be Kijev vedelmére több dandárt az ukránok. Ebben semmi változás nem lesz.
Lukasenkonak qrvanagy púp a hátára Prigozsin. Putyin ajándéka.....nem hiszem, hogy Beloruszban befogja a száját. A legjobban úgy járna Putyin ha véletlen egy Wagner zsoldos golyót röpít Prigo fejébe.

Egy pozitív hozadéka lehet, ha a központi orosz katonai vezetés megújul. Sojgu nem lesz nagy veszteség. Geraszimov zseniális katona volt, mind a krími, mind a szíriai beavatkozás pályája csúcsa. Viszont ezt az ukrán kalandot vagy benézte vagy a politika és a hírszerzés alkalmatlansága kényszerítette egy alultervezett hadműveletbe. Bárhogy is, de neki is lefőtt a kávé.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 619
48 178
113
Kérdés , az az olajtároló rostovnál tényleg felrobbant ? Mert ha nem akkor fix hogy kamu lazadas volt ,ha igen , akkor meg nem kamu

Bar meg igy se biztos mert lehetett csak az kamu ... Ah mindegy
Egy olajtározó, legalábbis a képen, égett. Állítólag megfékezték a tűzoltók a tüzet, nem terjedt át a többi tartályra.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 619
48 178
113
Az orosz Rybar tűnik a legmegbízhatóbb forrásnak.
Csakugyan megbízható forrás. Én rendszeresen olvasom a vojenkorokat. Mindegyik más profil. Il Russo a legnaprakészebb, ezért nála kicsit több az elhamarkodott hír. Colonelcassad Il russo ás Rybar között van féluton. Rybar a legszélesebb látókörű, ő általában nemzetközi kontextusban láttatja az eseményeket, mélyebben elemez. És ő a legkritikusabb hang. DE: ő is sokszor hozott forrásból dolgozik, tehát nem személyesen vagy társai útján győződik meg dolgokról. Viszonylag sok hírt, elemzést vesz át Colonelcassadtól. De másoktól is.