Hat ja, eltem eleget a kommunistak meg a szovjet-orosz ugynokok alatt, soha nem fogok megbizni egyben sem.
Az általad megmerényeltnek beállított nyugdíjas 2007-ben, parancsnokként, az akkor fentről elvárt módon kritikát fogalmazott meg, évek óta nem nyilatkozott semmit, most meg egy gázszivárgásba belehalt.
MInden lehetseges, de nem erre irtam a valaszt, ez eleg gyerekes probalkozas.
De New York-i barátaid kapaszkodnak minden szalmaszálba, hogy vágyvezérelt módon, jó öreg angolszász(?) szokás szerint csúsztassanak és karaktergyilkoljanak. Hátha bejön.
Aha, es mi vagyunk paranoidok... mikozben a te volt elvtarsaid sorban 'esnek ki' az erkelyekrol meg ablakokon.

FYI NY-ban semmilyen politikai szervezete nincs Amerikanak, az mind mashol van, tipikusan D.C., Maryland, Virginia allamokban.
Magyarként neked is inkább a józan paraszti eszedre kéne hallgatnod.
Hat ha magyarkent valamit megtanitott a VSZ katonai vereskezu elnyomo eroi altal foggal-korommel-fegyverrel fenntartott gyilkos kommunista rezsim, hogy egy szavat nem lehet elhinni a kommunista embertipusnak. Teljesen gatlastalanul hulyenek neznek mindenkit - nem veletlenul volt mar 1947-tol nagyszeru partnere a globalkapitalista spekulansoknak a kommunista elit, mindent is eladva, mikozben a padlast soportettetek le azokkal "jozan parasztokkal", ugye.
Kétségbeesett erölködéssel, arrogánsan egybites logikát tettetve kommunistázod le azokat, akik már belátják, hogy a Nyugatnak ebben a formában vége - pont az újsüttetű neomarxistának (kommunistának) álcázott harácsoló globálkapitalisták miatt.
Ez megint nem igy volt. En nem hoztam fel ilyesmit addig, amig el nem kezdted te a Varsoi Szerzodest vedeni, meg hogy utana szerinted semlegesnek kellett volna maradni - ez a tipikus exszovjet-orosz suttogo propaganda, a szokasos illogikus marhasagaival, amikor a kerek az szogletes, a semlegesseg a 6-8% GDP koltessel olcsobb, mint a 1.5-2% NATO tagsaggal es hasonlo hajmereszto allitasok.
En ertem, hogy mindossze 20-25 eve van szolasszabadsag es meg mindig tanulni kell, de nem olyan bonyolult am: a velemeny szabad, es az arra adott reakcio is, a durva szemelyeskedestol eltekintve (az eletben technikailag az is, de a forumon persze nem).
Ha ugy erzed, valahol szemelyeskedek, akkor mutass ra, hol, szivesen modositok ott, ahol neked ez fajo lenne akarmiert is, mert ilyesmi nem celom - de ne allitsuk ugy be, mintha a semmibol kommunistaznek, mert az biztosan nem igaz.
Nem az a hülye, aki kivándorolt Nyugatra, mikor az még jó volt, hanem az, aki nem jön haza idejében, amikor már nem lesz az.
Ennek meg aztan vegkepp semmi koze ahhoz, amirol itt beszeltunk, de egyebkent ebben pont egyetertunk.