[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 532
113
Angolszász tervezés,ukrán logisztika,és kaukázusi kivitelezők.
A kaukázusi nem biztos, a képeken szereplő kaukázusiak korábbi terroristák állítólag, egyik másik kissé ismerős is. Több helyen azt írják kamukep amit bedobott az ellenség szolgálata. Az elfogott sem kimondott kaukázusi, nem hasonlít ezekre.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and fip7

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 442
16 747
113
A kaukázusi nem biztos, a képeken szereplő kaukázusiak korábbi terroristák állítólag, egyik másik kissé ismerős is. Több helyen azt írják kamukep amit bedobott az ellenség szolgálata. Az elfogott sem kimondott kaukázusi, nem hasonlít ezekre.
Rengeteg olyan van köztük,aki ugyanolyan sápadt arcú,mint mi.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 977
14 035
113
.

Ha van/lesz elég felvétel a végrehajtás módjából, mozgásukról --a spontásn pillanatok "testbeszédéből": amit nem lehet az eredti kiképzésre "rátanulva" sem álcázni--, akkor majd az orosz illetékesek fogják tudni, hogy ki hajtotta végre, vagy kik képeztek ki őket.
A sokáig fegyvertelen csapat közepén mozgó bsball-satyós lehetett a Főnök. Ő nem hajt végre (szinte)semmit, csak ellenőriz, összehangol. Akkor ad neki egy beosztott/alárendelt fegyvert --esetlegesen védekezni--, amikor kimennek!

Ha jól láttam. Amatőrként!

U.I.: A szálakat ilyen durva esetkeben elvarrják! (lásd a hasonló súlycsopotú Kenedi-gyilok)
Jó eséllyel a kőlsős "Főnökön" kívül a végrehajtók már nem élnek!
"Hab a tortán": A külsős Főnököt is rövid úton "baleset" szokta érni!
Az események az illetékes Szolgálatnál: "Minden rendben!" Akta lezárva!

Kb. ez lehet a forgatókönyv ezen "Pop-szakma" íratlan, de érvényes "Kő-Papír-Olló"-ja alapján!

.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 088
13 490
113
Egy masik verzio szerint feherorosz rendszamu a kisbusz.


Még jutt eszembe - benne van a pakliba, hogy a lengyelekre lesz rátolva az egész. Voltak már decemberben mediális elokészuletek, hogy terrocsoportokat képeznek:

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 201
113
Ez megindokolhat egy hivatalos hadüzenetet másodkörös mozgosítást, az orosz lakosság felé pl, ha false flag.
Amiről a napokban beszéltem:


2023-ban több mint ötszázezer embert vettek fel katonai szolgálatra az Orosz Fegyveres Erőkbe, A szolgálatban részt vevők számát Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács alelnöke jelentette be a hadsereg szerződéses katonákkal való kiegészítésének kérdéseiről tartott tanácskozáson. Videója az orosz politikus VKontakte-oldalán jelent meg.
Tisztázta, hogy közülük 420 ezren teljesítenek szerződéses szolgálatot, több mint nyolcvanezren vesznek részt önkéntesként. Szergej Sojgu védelmi miniszter december végén kijelentette, hogy 2023-ban mintegy 490 ezer szerződéses katona és önkéntes lépett szolgálatba az orosz fegyveres erőknél. Elmondása szerint naponta több mint 1,5 ezren jelentkeznek katonai szolgálatra.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 532
113
A szlovák parlament elnöke elitelte a terrortamadast.

Lubos Blaha, a szlovák parlament alelnöke:

Szégyentelen terrortámadás történt Moszkva külvárosában, több tucat ember meghalt, mások megsérültek. Csak egy beteg elme lőhet le védtelen és ártatlan embereket. Őszinte részvétemet és mély szolidaritásomat fejezem ki az orosz néppel.
Bárki is követte el ezt az utálatosságot, remélem, mihamarabb meglesz az igazságszolgáltatás. A terroristáknak nem lehet kegyelem.
Kíváncsi vagyok, hogy a russzofóbok képesek lesznek-e ellenállást tanúsítani a terrorizmussal szemben?
Vagy a terrorizmus rendben van, ha Oroszország az áldozat?
Nyugaton már tapasztaltuk a képmutatás és a kettős mérce különféle formáit, de eddig a bolygón minden normális ember elítélte a terroristákat. Ezúttal is így lesz?
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 317
4 682
113
Nem fog kiderülni.
Tudni és bizonyítani, sőt akarni bizonyítani az egy másik dolog.
A napjainkra kialakult helyzet abba a kényelmes pozícióba hozta az oroszokat, hogy nem kell vesződniük a bizonyítással, ugyanis úgysem hisz nekik senki - legalábbis tőlük balra.
Na meg hogy ezt el is higgye az egyszeri nyugati választópógár.
Ez meg nekik eleve nem szempont.
Lehettek az oroszok? Persze, csak a belgorodi ukrán támadásokból is ki tudtak volna hozni ugyanilyen hatást, ha akarják. Csecsenek? Hogyne, simán, harcolnak is páran az ukrán oldalon. Grúzok? Dettó. Moldávok? Szintén zenész. Amerikaiak? Gyanúsak, minimum. Angolok? Ők is. Franciák? Pláne. Polinézek? Miért is ne?!
Legyen világos: csakis az oroszok döntik el, hogy kit akarnak ezért megb*ni a k*a anyja hátán - és még egyszer: tökmindegy, kik voltak az elkövetők, az ugyanis kizárólag az oroszokon múlik, hogy kire húzzák rá ezért a vizes lepedőt: arra, akire csak akarják. Hogyan reagál egy ilyen vádra az, akit megtalálnak vele? Tagad. Akkor is, ha tényleg ő volt. Úgyhogy ez ennyi.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 532
113
Ők a McCain szenator haverjai, tudjuk.

Egyébként épp az utcán lovoldozik a négy elmenekült terrorista.
Meglesznek.
Fix hogy Budanov terror brigádja ezek is.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 532
113
Eloltottak a tüzet.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 994
113