[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
A Nyugat és a média megrendezett kampánya, hogy meggyőzzék a világot, hogy Moszkva gyilkosai muszlimok

Egy hatalmas és egyre bővülő pszichológiai műveletet (PSYOP) hoztak létre, hogy meggyőzzék a világ közvéleményét arról, hogy a moszkvai terroristák muszlimok.
A moszkvai Crocus City Hall elleni nagyszabású terrortámadást hatalmas média-hazugságkampány kísérte.
A műveletben részt vesznek az ukrán és NATO PSYOP erők, amelyek számos hamis jelentést terjesztettek, hogy elrejtsék a tetteseket.

A folyamatban lévő információs hadművelet fő célja az oroszok megnyugtatása, hogy a támadók muszlimok.
Például az ingusföldi terroristák fotói, akiket állítólag az orosz különleges szolgálatok keresnek.
A fényképekről kiderült, hogy a fotókon a közelmúltban, március elején végrehajtott orosz terrorellenes műveletek során megölt terroristák láthatóak.

A nyugati médiában megjelenő álhírek fő célja a nemzetközi közvélemény meggyőzése: hogy a mintegy 10 támadó arabul beszélt, mecsetre utaló szimbólumokat viselt, és hogy a támadásért az ISIS a felelős.


A CNN az amerikai propaganda zászlóshajója

Az amerikai propaganda fő eszköze, a CNN arról számolt be, hogy "november óta "meglehetősen konkrét" információk vannak arról, hogy az afganisztáni ISIS terrortámadásokat akar végrehajtani Oroszországban.
Az amerikai hírszerző ügynökségek figyelmeztették erre Oroszországot".


Közben az ukránok megkezdték a telefonterrort.

A 112-es telefonszámot hamis számokkal hívják, hogy pánikot keltsenek.

A tömeges hamis hívások állítólagos lövöldözéseket és fegyveres támadásokat támogatnak különböző nyilvános helyeken, többek között bevásárlóközpontokban, iskolákban stb.
Következtetés: A folyamatban lévő összehangolt médiaakció azt mutatja, hogy valaki megpróbál a "muszlimok" mögé bújni.

Aszimmetrikus, gyáva és kétségbeesett csapás, amely nem fogja elérni célját.

A terroristák nyugati irányítóik utasítására az orosz területen végrehajtott csapásokkal sokkot és félelmet akarnak kelteni az orosz társadalomban és vezetésben, csakhogy éppen az ellenkezőjét érik el.

Ahogy az elnökválasztás eredménye is mutatta, Vlagyimir Putyin javára 87% - ami tisztán népszavazás volt -, az orosz állampolgárok a vezetés köré csoportosulnak.

Így a 2024. március 22-i moszkvai terrortámadás, amely az Egyesült Államok bélyegét viseli, egy aszimmetrikus, gyáva és egyben kétségbeesett kísérlet az orosz vezetés megsértésére és az orosz társadalom megrémítésére, amely süket fülekre talál.


Ők az igazi terroristák

Megdöbbenést és rémületet okoz a moszkvai Crocus City Hall koncerthelyszínén péntek délután (2024. március 22.) lezajlott tömegmészárlás, amelyben több tucat halott és sérült. Az elkövetők indítékait és személyazonosságát vizsgálják, de egyelőre az egyetlen biztos, ami az Egyesült Államok feltételezett szerepe van terítéken.

Mindenekelőtt kérdések merülnek fel az amerikai kormányzat azonnali bejelentéséből, néhány órával a terrortámadás után.

Az Egyesült Államok sietett előre megítélni, hogy nem Ukrajna áll a véres sztrájk mögött.
Hogyan lehetséges, hogy az amerikaiak ilyen gyorsan és előre tudják, ki áll a mészárlás mögött?
Ismerték az elkövetőket? Minden azt mutatja, hogy már vezették őket.

A második elem az, hogy 2024. március 7-én az amerikaiak és a britek tudatában voltak az oroszországi nagy helyszínek és bevásárlóközpontok elleni terrortámadásoknak.

Aleksandar Vučić szerb elnök elárulta, hogy a két ország titkosszolgálatai lehallgatták a tárgyalásokat, és tudtak arról, hogy jelentős terrortámadások lesznek Oroszországban. Egyáltalán nem közöltek semmit az orosz hatóságokkal, eltekintve néhány általános jelentéstől az oroszországi választások előtti időszak közepette és az ukrajnai proxyháború miatti kölcsönös gyanakvástól.

A közelmúlt történelme azt tanítja, hogy mind az ukrán fegyveres erők – a Zelenszkij-rezsim kegyelméből –, mind az Iszlám Állam (ISIS) egyértelműen terrorista szervezetként működnek az Egyesült Államok áldásával. Itt meglepő, hogy az ISIS csak néhány órával a mészárlás után sietett magára vállalni a felelősséget, amikor is hasonló támadásokban egész 24 órát kellett eltölteni.

Az ISIS csúcspontján több mint 35 000 harcosból állt Irakban – közülük 25 000 meghalt, míg több mint 10 000 egyszerűen „eltűnt”.
Egy iraki hírszerző tiszt elmeséli: „Az ISIS harcosainak százai menekültek Törökországba és Szíriába 2017 végén.

Abdullah Qardash ISIS vezetőjének 2019-es kinevezését követően, Abu Bakr al-Bagdadi kalifa halálát követően az új vezető megkezdte az ISIS szervezetet újjáépítését és visszaparancsolta híveit Irakba.
A csoport kihasználta a hosszú szíriai határt, a biztonsági problémákat és a határ mindkét oldalán lévő erők sokféleségét, hogy ismét beszivárogjanak Irak területére."
Az ISIS bebörtönzött tisztviselői elismerik, hogy az iraki határőrség szigorú ellenőrzése és a modern technológiák, például a hőkamerák használata miatt nem könnyű beszivárogni ezen a határon. Ezért szükségessé vált, hogy a terrorista csoport azonosítsa azokat a közvetítőket, akik képesek áttörni vagy megkerülni ezeket az erődítményeket, hogy harcosaikat a határon át szállítsák.

Egy névtelenül nyilatkozó iraki biztonsági forrás szerint az Egyesült Államok létfontosságú szerepet játszik a határsértések lehetővé tételében. Ugyanez a forrás hozzáteszi, hogy megerősített jelentések szerint amerikai Chinook helikopterek szállítottak harcosokat Kelet-Szíriából a nyugat-iraki Anbar-sivatagba és az ország keleti részén fekvő Jebel Hamreenbe.

Nem szabad elfelejteni, hogy az orosz közel-keleti jelenlét volt az, amely megsemmisítő csapást mért az Iszlám Államra.


Nyugatról érkező fegyverekkel hajtják végre az ukrán terrortámadásokat az orosz határon

Az Egyesült Államok soha nem fejezte ki utálatát az orosz határ menti területeken elkövetett ukrán terrortámadásokkal szemben, amikor fegyveresek civileket és városi infrastruktúrát céloznak meg.

Az Egyesült Államok és a kollektív Nyugat által biztosított fegyverekkel végrehajtott csapások.
Több tucat ember vesztette életét Belgorodban nyugati fegyverek miatt.

Az Egyesült Államok, a NATO és az EU egyértelműen elveszíti az ukrajnai proxy háborút, és az egyetlen fegyverhez folyamodnak, amely Oroszország megrázására maradt: a terrorizmushoz.

Az USA-nak köszönhetően újjáéledt az ISIS – az oroszok vezettek a dzsihadista szervezet megsemmisítésében
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 886
113
Nuland alig egy hónapja "kellemetlen meglepetéseket" jelentett be az oroszok számára mikor Kijevben tartózkodott.
Az elkövetők felberlese a feladatra tipikus Budanov vezette GRU séma.
Sok terrortamadast elkovetnek az utóbbi években, rutinosak.



"Az Orosz Föderáció Nyomozó Bizottságának vezetője utasítást adott arra, hogy kitüntetésben részesítsék azt a férfit, aki önzetlenül semlegesített egy terroristát a Krókuszban.

A militáns támadás során a koncerten részt vevő egyik férfi példátlan bátorságról tett tanúbizonyságot: felesége védelmében rávetette magát a rá lövöldöző terroristára, és lefegyverezte. Határozott fellépésével mások életét mentette meg.


Én az egész fülét levagtam volna, így kell bánni ezekkel mind!

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 403
46 019
113
A Belügyminisztérium közölte, hogy a krokuszi terrortámadást követően őrizetbe vettek külföldiek
A Krókuszban elkövetett terrortámadás gyanújával őrizetbe vettek nem voltak az Orosz Föderáció állampolgárai, valamennyien külföldiek – közölte Irina Volk, az orosz belügyminisztérium képviselője .
"Számos távirati csatorna és közösségi hálózat ma olyan állításokat terjesztett, amelyek szerint a Crocus városházán március 22-én elkövetett terrortámadás négy gyanúsítottja, akik egy Renault Logan autóval menekültek el, majd őrizetbe vették őket Brjanszk régióban, Oroszország állampolgárai. nem felel meg a valóságnak. Mindannyian külföldi állampolgárok" - írta a Telegram csatornáján.
...


Tádzsikisztán cáfolta a Krókuszban történt terrortámadás állítólagos résztvevőiről szóló információkat
Tádzsikisztán két állampolgára, akik a sajtó által terjesztett rendőrségi információkban szerepeltek, nem vettek részt a terrortámadásban – áll az ország belügyminisztériumának hivatalos közleményében .
"Két tádzsikisztáni állampolgár, akik rendőri irányításban voltak... nem érintettek a terrortámadásban. Legalább kettőnek - Rivojdin Ismonovnak és Makhmadraszul Naszriddinovnak - semmi köze az esethez, hiszen még 2023 novemberében tértek vissza Oroszországból. és azóta Tádzsikisztánban tartózkodnak, és a lakóhelyükön élnek” – írja a bűnüldöző hivatal hivatalos honlapján.
Az utalásban szereplő harmadik személy Tádzsikisztán állampolgára, Rusztam Nazarov, aki a Belügyminisztérium tájékoztatása szerint jelenleg taxisofőrként dolgozik, és Szamarában él.
„A Crocus városházán történt terrortámadás idején Szamara városában tartózkodott, és semmi köze ehhez a bűncselekményhez” – jegyzi meg Tádzsik Belügyminisztérium.
...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 886
113
Az egyik néző, akinek sikerült elvennie egy géppisztolyt egy terroristától a Krókuszban:

- Látta a terroristát, aki nem messze volt Öntől. Mi történt?

"Észrevettem, hogy három ember sétált végig a félemeleten, és a negyedik személy, akit láttam, csak a földszintről jött ki. És láttam őt ennek a válaszfalnak a közelében. Éppen előtte hidegvérrel lőtt le embereket. Ránéztem a feleségemre, és láttam a vad rémületet a szemében, és tudtam, hogy tennem kell valamit. Abban a pillanatban, ahogy közel ért hozzánk, elkezdte újratölteni a fegyverét. Volt egy másodperc gondolkodási időm, ellöktem a feleségemet, és balra körbefutottam, bal kezemmel megragadtam az automata puskát, és lehúztam, jobb kezemmel pedig elkezdtem Ütni a fejét. Elkezdett a földre esni, bal kezemmel megragadtam a nyakát, jobb kezemmel pedig tovább ütöttem. És ebben a pillanatban egy másik férfi futott felém, és segített nekem néhány erőteljes ütéssel. És kiütöttük őt."


- Felfogta, hogy több tucat embert mentett meg a tetteivel, érezte ezt?

"Igen. Később, amikor már elmentünk, rájöttem, hogy rajtam és a feleségemen kívül valószínűleg néhány száz embert megmentettünk."


 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 886
113
Az RT főszerkesztőjétől, Margarita Simonyantól

"Már tudjuk az elkövetők nevét. Láttuk az arcukat, és tudjuk, mit mondanak a kihallgatások során. (Nem tesszük közzé, hogy ne zavarjuk a nyomozást.)

És rögtön világossá válik, hogy tegnap az amerikai média miért kiabálta egybehangzóan, hogy az ISIS volt.

Mert ez nem az ISIS. Az elkövetőket egyszerűen azért választották ki, hogy meggyőzzék a hiszékeny világközvéleményt, hogy ez az ISIS.

Ez egy egyszerű bűvészmutatvány. Az utcasarki mutatvány szintje.

Szóval a következő a helyzet. Ez egyáltalán nem az ISIS. Hanem ukránok. És az a tény, hogy még a letartóztatások előtt, mielőtt az elkövetők arca és neve ismert lett volna, a nyugati hírszerző ügynökségek elkezdték meggyőzni a lakosságot, hogy ez az ISIS - ez gyújtotta meg a tüzet a tolvaj kalapja alatt.
Ez nem az ISIS.

Ez egy jól összehangolt csapat több más, szintén széles körben ismert rövidítésű szervezetből".

@DDGeopolitics
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 403
46 019
113
"A prédikátor asszisztense" Mit lehet tudni a Crocus-mészárlás miatt fogvatartottakról?

A Crocus városházán történt terrortámadás gyanúsítottjai beszéltek a „prédikátor asszisztenséről”, aki Telegramon keresztül megígérte, hogy fizet a tömeggyilkosságért, és fegyvereket biztosított, valamint egy észak-moszkvai szálló életéről – de koherens kép arról, ami történt, ebből még nem derült ki.
...
Nehéz pontosabban megmondani, hiszen a videón látható fogvatartottak mindegyike rendkívül rosszul beszél oroszul (vagy úgy tesz, mintha gyengén beszélne), és egyikük tolmácson keresztül kommunikál a tádzsik nyelven dolgozókkal.
Fariddun Shamsutdin kihallgatása alapján a terrortámadást „pénzért” követték el: egy „név- és vezetéknév nélküli” férfi táviraton kereste meg őt, magát, „prédikátorsegédnek” nevezve, és felajánlotta, hogy félmillió rubelért gyilkosságot kövessenek el. Fariddun szerint az összeg felét a kártyájára utalták. Máshol azonban Fariddun úgy említi a teljes összeget, hogy „valahol egymillió körül van”.
...
Türkiye-t említik, ahonnan 2,5 héttel a terrortámadás előtt Oroszországba repült. Nem világos, hogy a „prédikátorral” vagy az embereivel találkozott-e ott – a fogvatartott azt állítja, hogy „dokumentumok kedvéért repült ebbe az országba.
...
A „segédprédikátor” a terrortámadás helyszínének koordinátáit is maga biztosította, és fegyvereket is biztosított.
...
A többi fogvatartott kihallgatása során a „segédprédikátor” és a Telegram kurátorai már nem jelennek meg, de kiderül, hogy a csoport tagjai a terrorista támadás előtt „15-20 napig, körülbelül egy hónapig” éltek együtt egy észak-moszkvai hostelben.
Aligha voltak régi barátok: ahogy az egyik kihallgatott elmondta, „10-12 napja” a Telegramon ismerkedtek meg Abdullóval. Ugyanakkor azonosította Abdullót egy fényképről, amelyet a kérdező mutatott neki, és a fordító szavaiból kiderült: Abdullo „velük volt” (a terrortámadás elkövetői).
...
Az autót - valószínűleg ugyanazt a fehér Renault-t, amellyel a terroristák a Crocushoz érkeztek, majd az ukrán határon próbáltak elmenekülni - az egyik vádlott szerint Abdullo rokonaitól vásárolták.
...
A fogvatartottak kihallgatásának töredékeiből nem derül ki egységes kép: nem világos, hogy pontosan mi kötötte össze ezeket az embereket, és milyen indítékok vezérelték a nyomozás szerint Oroszország történetének egyik legvéresebb terrortámadását.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 011
41 683
113
⚡️⚡️⚡️Russian banks will write off all debts of victims of the terrorist attack

⏺ Sberbank's loans to people killed and injured as a result of the Crocus terrorist attack will be paid off, the bank reported

⏺ Tinkoff will cancel all debts and loans for Crocus victims, a bank representative said

⏺ Uralsib will write off loans to those killed and grant vacations to those affected by the terrorist attack in Crocus town hall, the bank reported

⏺ Alfa Bank will cancel all loans of Crocus victims and their families, the bank said

⏺ "Russian Standard" will cancel loans to the people killed and consequently pay off the debt of the victims
terrorist attack in Crocus town hall, the bank reported⚡️⚡️⚡️
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 011
41 683
113
"A feleségemre néztem, és... vad rémületet láttam a szemében, és rájöttem, hogy tennem kell valamit."

Alekszandr Bastrikin elrendelte, hogy jutalom fejében mutassák be azt a férfit, aki hatástalanította az egyik terroristát a Crocus városházán.

A támadás idején a feleségével bent volt. Amikor a terrorista a közelben volt, és elkezdte újratölteni a fegyverét, a srác ellökte a feleségét, megkerülte a fegyverest, megragadta a gépfegyvert, lerántotta és a fején kezdte ütni.

Ekkor egy másik férfi rohant oda hozzá, és ki tudták ütni a támadót. Ezzel legalább 30 ember életét mentették meg.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
A moszkvai mészárlás miatt letartóztatott négy személy nem orosz állampolgár

Oroszország bejelentette, hogy letartóztatta mind a négy fegyverest, akiket a mészárlás elkövetésével gyanúsítanak
Az orosz belügyminisztérium szombaton jelentette be, hogy az a négy fegyveres, akik állítólag tüzet nyitottak egy Moszkva melletti koncertterem elleni halálos támadás során, mind külföldi állampolgárok.

Oroszország bejelentette, hogy letartóztatta a gyanúsított négy fegyverest.

Megpróbáltak elrejtőzni és Ukrajna felé indultak, ahol az első információk szerint fogadóablak készült számukra az ukrán oldalról az államhatár átlépésére”

„A terrortámadás szervezői mutatós kivégzésre és véres megfélemlítésre készültek.
Az orosz különleges erőknek azonban kiadták, hogy minenkit élve kell elfogni.
Azok türtőztették is magukat (úgy-ahogy)

Az Orosz Föderáció azonosítja és megbünteti mindazokat, akik előkészítették a terrortámadást.

Az elkövetők ukránok, az ISIS-nek semmi köze hozzájuk, a Nyugat pedig dezinformációs műveletekhez folyamodott, hogy mindenkit meggyőzzön arról, hogy az ISIS állt a terrortámadás mögött a Moszkva melletti Crocus City koncerthelyszín-csarnokában – mondta Margarita Simonyan, a Rosszija Szegodnya főszerkesztője, hangsúlyozva, hogy a támadók nevét és arcát már ismerik a hatóságok, és a terroristák mindent megadtak a kihallgatás során.

"Azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy az amerikai média miért állítja egybehangzóan az ISIS-t" - mondta.
Simonyan kifejtette, hogy a támadókat úgy választották ki, hogy a támadást úgy hajtsák végre, hogy a Nyugat meg tudja győzni a nemzetközi közösséget arról, hogy az ISIS áll a támadás mögött.

A terroristák ukrán zsoldosok – Pénzért végeztek ki embereket

Elmondása szerint az egyik érintettség gyanújával letartóztatott férfi felfedte, hogy 500 000 rubel (5400 dollár) jutalmat ígértek neki a Telegram csatornáján közzétett videó szerint.

"Pénzért lőttem embereket a Crocusban; körülbelül 500 ezret ígértek nekem" - mondta.
A letartóztatott hozzátette, hogy a pénz felét a kártyájára utalták, a másik felét pedig azt ígérték neki, hogy később megkapja. A kártyát elvesztette, miközben megpróbált elmenekülni a rendőrség elől.

Vlagyimir Putyin orosz elnök megígérte, hogy azonosítja és megbünteti a támadás mögött állókat.

Az Interpol kész támogatni a Crocus koncerthelyszín elleni terrortámadás kivizsgálását – mondta Jurgen Stock, az Interpol főtitkára az X közösségi oldalon.
„Határozottan elítélem a támadást a Crocus koncerthelyszínen, ami szörnyű tett volt ártatlan civilek ellen.
Gondolataink az áldozatokkal, családjaikkal és barátaikkal vannak.
Az Interpol kész támogatni az orosz hatóságok által folyó nyomozást" – hangsúlyozta Jürgen Stock
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 051
113
GJXlew0WwAAi94-
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 420
8 659
113
Úgy jönnek ide,te IQ light,hogy te írtad,hogy le kellene mondania az illetékesnek. A hamburgi,a párizsi,a bécsi,és stb. eset után nyugaton senki nem mondott le.Minden alkalommal lehozták,hogy az adott merénylő ismert volt a szolgálatok számára. Mellesleg szinte minden muszlim fertőzött nyugati államban mindennapos a balhé. A célpont jellege,meg bevásárlóközpont volt. ez éppen nem egy pláza,hanem koncertterem.

Tehát szerinted számos nyugati ország vezetésének vélt vagy valós hibája menti Oo vezetésének hibáját?