[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 007
113
Vagy nem ők tették...csak ők vállaták, hogy elviszik a balhét számukra "rengetegpízér" egyszerűen nem kiképzett módon mozognak, a nyakvágás indokolatlan, sétafikálnak komótosan. Felszerelésük....hát...egy hillybilly farmján is komolyabb van...se mellény se maszk. Meg a menekülésük is amatőr...
patikamérlegen mérték ezt ki nagy tudású médiaprofik
ezek pont annyira látszanak alkaloidás tenoristának amennyire ahhoz szükség van hogy ezt megetessék a fejlettnyugat lakosságával
a cnn az első percben a címlapon hozta hogy az isis volt, és még mindig ott van a mostani megemlékezős posztnál is hogy de az isis
a címlapon, ez a kulcsszó amit sulykolnak
és a mainstream sulykolni azt nagyon tud
de nem tolták túl nem kaptak olyan instrukciót hogy allahuakbározzanak nem volt a végén elbarikádozás és száz huri, hogy azért az oroszok nehogy félrértsék valahogy az üzenetet
a projekt láthatóan sikeres volt, a nyugat népe is tudja amit tudnia kell, és az oroszok is tudják, értik
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 385
24 818
113
Tegnap este átfutottam a topikot és láttam ezt a képet:
miWR2pNn9wQ.jpg



A zászlós fotón a terroristák felemelték ujjaikat Allahot dicsérve, de ezt a bal kezükkel teszik.
Ez valamiféle abszurditás, az iszlámban a bal kezet „piszkosnak” tartják.A bal kézzzel nem szabad Allahra mutatni, csak a jobbal..


Ezeknek az embereknek semmi közük a radikális iszlámhoz vagy az ISIS-hez.
Szerintem így történt:
1. A terrortámadás szervezői felkérték az előadókat, hogy filmezzék le a tartalmat.
2. A zászló fényképeit és a kivégzésről készült videót kiszivárogtatták az AMAK-nak, az ISIS hírügynökségének.
Szerintem ez egy szelfi kép lehet és oldal felcserélten jelenik meg. A háttérben levő arab írás is nem fordított? Tehát jobb kézzel készítette a szelfit. Általában az emberek jobb kezesek, azzal jobban tudnak kattingatni is.

Megjegyezném, hogy én sem támogatom az ISIS vonalat. Különbenis kitakart arcú emberekről bármit lehet mondani.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 542
113
Mi értelme terrorizálni a lakosságot? Semmi, nulla, zéró. Ha az orosz lakosságra akarnak hatni, akkor tovább támadják az üzemanyag finomító és tároló kapacitást ami mégjobban megnöveli a már így is dráguló orosz üzemanyag árakat.
Dudi, az ukránok nem így gondolkodnak, nem úgy ahogy te.
Rogyasig vannak magukat felsőbbrendű árjanak kepzelokkel akik minden alsóbbrendű ork oroszt el akarnak pusztitani. Ennyi. Te mit néztél eddig az évek alatt? Ne mondd hogy nem láttad kikből áll az ukrán sereg és a zsoldosaik. Agymosott elmebeteg banda. Úgy fogják fel minél több oroszt pusztitanak el nekik annál jobb, csakhogy ez nem kizárólag a katonakra vonatkozik náluk. A civilek is éppolyan jók. És a civilekkel nem kell babralni, míg egy orosz katonát fel kell deríteni, lövész árokban megtámadni, meg még vissza is lő, addig nem egyszerűbb bemenni egy plázába és válogatás nélkül kitarazni a civilekre vagy minden nap beloni valami forgalmas városi utcát, lakótelepen, buszmegálló, piacot? Pár gránát nem oszt, nem szoroz, de ott tuti hal meg valaki, aki nem meg csak még unja és elkoltozik.

Üzemanyag ár meg... Tudod az neked drágul, mert sikeresen feltoltak ezzel a "hadművelettel" Zelenszkijék a nemzetközi olajarakat. Az arab olaj meg még a húszik miatti kerulovel úgyis drágábban jön most. Szóval ez neked drágult. Oroszországban most 219ft ma 1 liter 95-os.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 385
23 123
113
Szerintem ez egy szelfi kép lehet és oldal felcserélten jelenik meg. A háttérben levő arab írás is nem fordított? Tehát jobb kézzel készítette a szelfit. Általában az emberek jobb kezesek, azzal jobban tudnak kattingatni is.

Megjegyezném, hogy én sem támogatom az ISIS vonalat. Különbenis kitakart arcú emberekről bármit lehet mondani.
Nem, nem fordított!

c3690c682d8c276b21d50a03ddb23d1b.png




De az is lehet így akartak jelezni, hogy ők nem azok akiknek ki kell adniuk magukat. :confused:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 542
113
A szemes annyira elfáradt hogy nem tud önállóan mozogni. Katetert is kapott. Hát nezegetheti a videókat amit csinált.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 542
113
Fogd már fel, hogy ez nem így megy. No meg amúgy sem ezt mondják az ukránok, csak ti képzelitek ezt bele, mert képtelenek vagytik egy pillanatig is józanul gondolkozni. Vagy ti tényleg elhiszitek/ szó szerint ertitek azt a sok hülyeséget amivel Putyin elsőszámú pincsikutyája Medvegyev heti rendszerességgel szórakoztatja a világot?
Dudi ezek elmebetegek ott Ukrajnában, te meg azt fogd fel.
Természetesen nem mindenki, de most azok szabadultak el nagyon akik nem normálisak, és most övék az irányítás.

Nézd meg ennek a kijevi étteremnek az etlapjat légyszíves.
"Darja Dugina disznó hús roston."
Meg ilyenek.
Te is láthatod.
Elmebetegek.
Nem úgy gondolkodnak ahogy mi, aránylag normális magyar emberek.


A teljes étlap.

 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 048
10 876
113
Mi értelme terrorizálni a lakosságot? Semmi, nulla, zéró. Ha az orosz lakosságra akarnak hatni, akkor tovább támadják az üzemanyag finomító és tároló kapacitást ami mégjobban megnöveli a már így is dráguló orosz üzemanyag árakat.
Miért van az, hogy ahol megjelensz, ott rövid időn belül konfliktus támad?
Most végigkövettem az ámokfutásod ezen a pároldalon és azt hiszem rájöttem az okára.

Mert azt akarod beadni itt a népnek, hogy a hó piros és nem fehér.

Azt javaslom, hogy fejezd be az emberek hülyének nézését.(láthatóan nem ők azok)
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 048
10 876
113
A szemes annyira elfáradt hogy nem tud önállóan mozogni. Katetert is kapott. Hát nezegetheti a videókat amit csinált.
Érdekes, hogy ilyenkor nem háborog az ember lelke, amikor a bűnössel úgy bánnak, ahogy megérdemli, sőt, simogatják a kis lelkem ezek a képkockák.
Meg az is, amikor levágták a fülét a másiknak.

Az emberben, legalábbis a kulturált emberben bevan oltva az igazság iránti vágy. Törvények nélkül is érzi az ember nagyjából,hogy mi jogos, igazságos és mi nem.

Ez a néhány ember bizonyíthatóan megölt 130+ embert. Miért tették ezt ? Mit ártott az 130+ ennek a néhánynak ? Semmit.

Az a minimum, hogy nem emberként bánnak velük, mert nem is azok. Lemondtak emberi jogaikról,amikor elkövették ezt a mészárlást.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Fogd már fel, hogy ez nem így megy. No meg amúgy sem ezt mondják az ukránok, csak ti képzelitek ezt bele, mert képtelenek vagytik egy pillanatig is józanul gondolkozni. Vagy ti tényleg elhiszitek/ szó szerint ertitek azt a sok hülyeséget amivel Putyin elsőszámú pincsikutyája Medvegyev heti rendszerességgel szórakoztatja a világot?
Ezerszer láttuk már ezt a kamu relativizálást, jóemberkedést és legfőképp terelést.

Telefostál több oldalt vele, legyél boldog és akadj már le erről.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 317
4 683
113
Van, amit én is így gondolok. Nem hiszem, hogy az ISIS volt. Nagyon profin volt előkészítve. Az elkövetők valóban elég bugyutának tűnnek, de az isztánok lakóinak többsége nem a magas iskolázottságáról híres. De akik megtervezik, azok profik ebben. A végrehajtóknak csak követniük kell az előre betanult lépéseket. Ők a saját kezükkel, de a profik utasítása alapján cselekedhettek. És ezt, a pusztítást látva, elvégezték.
Ha azt gondoljuk, hogy egy terv szerint cselekedtek, akkor a menekülés is meg volt tervezve. Nem tudjuk, hogy négyükün kívül, ki az a hét ember, akit még őrizetbe vettek. Azt gyanítom, hogy egyikük az autó volt tulajdonosa lehet, mert az autó átírása nem történt meg.
Az egyik vojenkor azt feltételezte, hogy valamilyen szerrel fel voltak tuningolva.
Castel: Az nem ítélkezés, ha valaki elmondja, milyen az arab mentalitás. Az irániakról ezen a téren mindig elismerően nyilatkozik. A titkosszolgálatok módszerei, szerintem, nagyon hasonló lehet minden ország titkosszolgálatainál. De ezt nem akarom ebben a topikban fejtegetni.
Még egy gondolat: Én ezekből a videókból nem tudom megítélni az elkövetők kvalitásait. Mondjuk a fára mászás nem villant túl sok észt, de mindössze 19 éves a szerencsétlen.


Ismeri valaki ezt a dalt és az előadóját?

Moszkva. Az emlékezés akciója


"Néha úgy tűnik számomra, hogy azok a katonák
, akik nem tértek vissza a véres mezőkről,
nem haltak meg a mi földünkön,
hanem fehér daruvá változtak.

Még mindig repülnek a távoli időkből ,
és hangjukat adják nekünk
ezért olyan szomorúan
hallgatunk el az égre nézve
?

⭐️Az ellenségnek, aki a népünk kiirtását tűzte ki feladatul, nem sikerült megtörnie akaratunkat. A civilek véres és szörnyű kivégzése csak egyesítette az embereket. Mi, hitben és nemzetiségben különbözőek, a közös bánat hátterében, csak hevesebben kezdtünk a Győzelemre törekedni. Nehéz háború folyik. Mindenki, aki bármilyen módon segíti a frontot, katona ebben a háborúban. Célpont az ellenség számára. Azok is célba kerülnek, akik nem gondolnak a fronton folyó nehéz napi csatákra.

Ezt a háborút csak együtt nyerhetjük meg.

Örök emlék az ártatlanul megölteknek.
A dal a "Zsuravli" (darvak), szerintem többen is elénekelték már.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 050
2 753
113
A NATO-ban levő országok katonáit minek neveznéd Ukrajnában, önkénteseknek?

Kis zöld emberkék, akik egy különleges utazási műveleten vesznek részt.

Akkor minek neveznéd az ukrán kormányt, demokratikusnak? Nincs ellenzék

A legutóbbi elnökválasztáson putyin komájának a pártja is indított jelöltet, (annyi százalékot kapott mint nálunk kb a dobrevék, nem is csoda)

, nincs választás

A magyar alkotmány (alaptörvény) kifejezetten tiltja h háború/háborús veszélyhelyzet esetén választásokat tartsunk, olyankor a képviselők/polgik mandátuma hosszabbodik, de nekik ezzel kéne szórakozni.

terrorizálja a kényszersorozással a saját népét

Ha megtámadnak egy országot ilyesmik bizony előfordulhatnak.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 454
113
További friss infók a terroristákrol.
Gyakorlatilag 3-4 hét alatt
Én már senkinek nem hiszek el semmit...annyira esetleges az egész történet és pitiáner is, hogy akár így is történhetett...attól még az áldozatok számára ez tragikus. Sajnos nálunk is élnek hasonló elmerottyantak...cigiért, nézésért, vagy csak úgy, brahiból szúrnak.
Vélhetően valami drog hatása alatt álhattak...vagy valóban ennyire sötétek...nekem úgy tűnik, fel sem fogták mi vár rájuk.