[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 166
10 565
113
Ezeket eddig sem onnan vették, hanem Kínából meg az oroszoktól ( igazából ilyesmikre szerintem ki sem terjednek a szankciók).
Az amerikaiak biztosan veszik az orosz titánt.
Ja, veszik amíg kapják.
A világ lítium termelésének a 90%-a pedig abból a Kínából érkezik, akivel az USA épp nagyobb léptékű gazdasági háborúra készül.
Vicces lesz.

Még egy adalék emlékeztetőül, hogy kik is a Nyugat deklarált ellenfelei:
Kína csak 2000-2017 között kábé 10x annyi acélt, vasbetont és alumíniumot gyártott, mint az USA az egész XX. században mindösszesen, beleértve két világháborút és egy hidegháborút is. Ez elképesztő gyártási kapacitáskülönbség!
Az oroszok akkora energiahordozó és nyersanyagbázison ücsörögnek, hogy a jelenlegi felhasználási trend mellett is laza 1000 évig kényelmesen elműködnének belőle, értsd: szén, acél, gáz, olaj, urán ésatöbbi.
Ehhez képest Európa nem rendelkezik a töredékével sem azoknak a nyersanyagoknak és energiahordozóknak, ami a mostani napi életéhez kell.
Az USA ugyan rendelkezik tartalékokkal (akkorával nem, mint a ruszkik, de jelentőssel), de az ipari gyártó kapacitása eleve jelentősen lecsökkent még önmagához képest is, Kínával meg lassan össze sem hasonlítható.

Itt jó esetben várható egy lassított seggreülés, ami csak azért lesz lassítva, mert a világon senkinek sem érdeke egy USA összeomlás, így is rendesen recseg-ropog az egész amerikai társadalom belülről is.
Rendkívül veszélyes a helyzet világszinten, egyik nagy birodalom elitje sem fog szó nélkül a történelem szemétdombjára vonulni, kivéve, ha bármelyik oldalnak elmegy a maradék agya. Erre is van esély.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 430
84 339
113
Ja, veszik amíg kapják.
A világ lítium termelésének a 90%-a pedig abból a Kínából érkezik, akivel az USA épp nagyobb léptékű gazdasági háborúra készül.
Vicces lesz.

Még egy adalék emlékeztetőül, hogy kik is a Nyugat deklarált ellenfelei:
Kína csak 2000-2017 között kábé 10x annyi acélt, vasbetont és alumíniumot gyártott, mint az USA az egész XX. században mindösszesen, beleértve két világháborút és egy hidegháborút is. Ez elképesztő gyártási kapacitáskülönbség!
Az oroszok akkora energiahordozó és nyersanyagbázison ücsörögnek, hogy a jelenlegi felhasználási trend mellett is laza 1000 évig kényelmesen elműködnének belőle, értsd: szén, acél, gáz, olaj, urán ésatöbbi.
Ehhez képest Európa nem rendelkezik a töredékével sem azoknak a nyersanyagoknak és energiahordozóknak, ami a mostani napi életéhez kell.
Az USA ugyan rendelkezik tartalékokkal (akkorával nem, mint a ruszkik, de jelentőssel), de az ipari gyártó kapacitása eleve jelentősen lecsökkent még önmagához képest is, Kínával meg lassan össze sem hasonlítható.

Itt jó esetben várható egy lassított seggreülés, ami csak azért lesz lassítva, mert a világon senkinek sem érdeke egy USA összeomlás, így is rendesen recseg-ropog az egész amerikai társadalom belülről is.
Rendkívül veszélyes a helyzet világszinten, egyik nagy birodalom elitje sem fog szó nélkül a történelem szemétdombjára vonulni, kivéve, ha bármelyik oldalnak elmegy a maradék agya. Erre is van esély
Igen Oroszország gazdag nyersanyagokban, de valahogy Európaban vagy Amerikában (sőt szerintem mar Kínában sem) versenyképes késztermékük nincs. Ezen tessék nagyon komolyan elgondolkozni. Mire megy hosszútávon az az ország ami csak nyersanyagot képes exportálni?

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 166
10 565
113
Igen Oroszország gazdag nyersanyagokban, de valahogy Európaban vagy Amerikában (sőt szerintem mar Kínában sem) versenyképes késztermékük nincs. Ezen tessék nagyon komolyan elgondolkozni. Mire megy hosszútávon az az ország ami csak nyersanyagot képes exportálni?
Mire megy hosszútávon az az ország, aki nem kap vagy csak brutál felárasan kap energiahordozót és nyersanyagot?
Melyiket könnyebb összehozni: elég energiát és nyersanyagot vagy saját fejlettebb ipari bázist?
Megoldás: lásd Kína.
Kicsit korai itt még bármelyik nagy temetése...

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 210
57 527
113

Így első blikkre kb utoléri,majd megelőzi a mostani, vezető nyugati országokat életszínvonalban,legyárt magának mindent amit akar,bevonza az el iszlamizálódó nyugatró menekült lakosság javát,vezető élelmiszer exportőr lesz,megmarad a hagyományos családmodell,jelentéktelen marad az államadósság, kiemelkedő az aranytartalék,boldogan,jólétben,egészségben élnek a lakói a dodó,swift egyéb nyugati szopathatóságok nélkül,bármit importálnak a világ 4/5-ét kitevő szövetségi rendszer országaiból,ezekbe az országokba nyaralhatnak,telelhetnek,szafarizhatnak,exportálhatnak hadtechet,atomerőműveket, minden földi jót,amit akarnak,angolszász interferencia nélkül.
Igény szerint behetnek a sarki boltba,ahol megvesznek mindent amit éppen nem gyártanak,de importálnak,mi is vehettünk coca colát,golf 2-t,stb a szockóban.
Nem látom a problémát.

Mike

Well-Known Member
2011. március 14.
806
2 050
93
Így első blikkre kb utoléri,majd megelőzi a mostani, vezető nyugati országokat életszínvonalban,legyárt magának mindent amit akar,bevonza az el iszlamizálódó nyugatró menekült lakosság javát,vezető élelmiszer exportőr lesz,megmarad a hagyományos családmodell,jelentéktelen marad az államadósság, kiemelkedő az aranytartalék,boldogan,jólétben,egészségben élnek a lakói a dodó,swift egyéb nyugati szopathatóságok nélkül,bármit importálnak a világ 4/5-ét kitevő szövetségi rendszer országaiból,ezekbe az országokba nyaralhatnak,telelhetnek,szafarizhatnak,exportálhatnak hadtechet,atomerőműveket, minden földi jót,amit akarnak,angolszász interferencia nélkül.
Igény szerint behetnek a sarki boltba,ahol megvesznek mindent amit éppen nem gyártanak,de importálnak,mi is vehettünk coca colát,golf 2-t,stb a szockóban.
Nem látom a problémát.
Ez olyan gyönyörű hogy Putyin is sírva fakadna, kinyomtatva kirakom a Sztálin kép mellé.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 549
18 883
113
Gazdasági befektetési értékről van szó. Ha egy gyárat építedz az befektetés, ha egy kutatólabort építesz az befektetés, ha az oktatasra köktesz az befektetés. Ezek mind megtérülő dolgok. Az, hogy tankot veszel meg bombát nem egy megtérülő befektetes. Szükség van rá (főleg egy háborúban), de nem megtérülő befektetés.

Főleg, ha egy hét múlva törmelékké alakul.
Putyin a háborúra félretett tartalékot éli fel, az áhított háborújában.
Hogy 2,3 vagy 4 évig bírják levegő nélkül, az majd kiderül.
Addig mehet a csodavárás, rufo propi teli szájjal.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 430
84 339
113
Mire megy hosszútávon az az ország, aki nem kap vagy csak brutál felárasan kap energiahordozót és nyersanyagot?
Melyiket könnyebb összehozni: elég energiát és nyersanyagot vagy saját fejlettebb ipari bázist?
Megoldás: lásd Kína.
Kicsit korai itt még bármelyik nagy temetése...
Nincs olyan dolog az oroszoknál ami világpiacon kizárólag náluk lrnne, így a világpiaci árak felé nem mehetnek jelentősen. A piac szabályozza az árakat amióta világ a világ. Érdekes módon azt elfelejted, hogy Kína hol állt 30 éve meg az oroszok...

• Vicces
Reactions: sidewinder12

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
4 341
20 921
113
Nincs olyan dolog az oroszoknál ami világpiacon kizárólag náluk lrnne, így a világpiaci árak felé nem mehetnek jelentősen. A piac szabályozza az árakat amióta világ a világ. Érdekes módon azt elfelejted, hogy Kína hol állt 30 éve meg az oroszok...
Ezt a sziporkát,hogy hol is állt Kína akkortájt,próbáld meg úgy értelmezni,mint Clinton kolosszális hibáját a WTO tagsággal,meg a legnagyobb kedvezmény elvével.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 430
84 339
113
Ezt a sziporkát,hogy hol is állt Kína akkortájt,próbáld meg úgy értelmezni,mint Clinton kolosszális hibáját a WTO tagsággal,meg a legnagyobb kedvezmény elvével.
Megint az van, hogy egy egyszerű tényt próbálsz kiforgatni csak azért, mert nem fér egybe a vagyálmoddal. Igen a kínai gazdaság és ipar 30 év alatt taknyosra sz...atta az orosz gazdasagot és ipart. Ezalatt a 30 év alatt Kína egyetlen reális kihívója lett a Nyugatnak, míg Oroszország egy futottak még kategóriás benzinkút ami épp egy Ukrajna kaliberű orszaggal sem bír el. Az egyetlen dolog ami miatt még mindenki tényezőként kezeli az oroszokat, az az 5000 atomfejük amivel a vilag legerősebb atomhatalma.

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
4 341
20 921
113
Megint az van, hogy egy egyszerű tényt próbálsz kiforgatni csak azért, mert nem fér egybe a vagyálmoddal. Igen a kínai gazdaság és ipar 30 év alatt taknyosra sz...atta az orosz gazdasagot és ipart. Ezalatt a 30 év alatt Kína egyetlen reális kihívója lett a Nyugatnak, míg Oroszország egy futottak még kategóriás benzinkút ami épp egy Ukrajna kaliberű orszaggal sem bír el. Az egyetlen dolog ami miatt még mindenki tényezőként kezeli az oroszokat, az az 5000 atomfejük amivel a vilag legerősebb atomhatalma.
Maradj a laktanyában. A lényeg nem a te vesszőparipád,hanem arról szól,hogy az USA,hogy emelte fel Kínát. Logikát nem adnak az egyenruha mellé? :D

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 430
84 339
113
Maradj a laktanyában. A lényeg nem a te vesszőparipád,hanem arról szól,hogy az USA,hogy emelte fel Kínát. Logikát nem adnak az egyenruha mellé? :D
Kína felemelkedett, az oroszok meg lecsúsztak a fenébe. Eszed nem eszed, ez történt az elmúlt 30 évben. Magyarázhatod ahogy es amivel akarod, hogy job legyen a lelkednek, de a tény még tény marad.

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
4 341
20 921
113
Kína felemelkedett, az oroszok meg lecsúsztak a fenébe. Eszed nem eszed, ez történt az elmúlt 30 évben. Magyarázhatod ahogy es amivel akarod, hogy job legyen a lelkednek, de a tény még tény marad.
Nem sikerült megugranod a lécet,mert úgy néz ki nem is érted,hogy mire írtam. Képtelen vagy összefüggésekben gondolkodni. Mondjuk nekem nem fáj.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 430
84 339
113
Nem sikerült megugranod a lécet,mert úgy néz ki nem is érted,hogy mire írtam. Képtelen vagy összefüggésekben gondolkodni. Mondjuk nekem nem fáj.
Te magyarázod a bizonyítványt én meg bemutatom azt. Én leírtam, hogy mi a helyzet, te meg leírtad az egyik okot, mert képtelen vagy szó nélkül elmenni bármi mellett ami az oroszokat nem szuperlatívuszokban említi.

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
4 341
20 921
113
Te magyarázod a bizonyítványt én meg bemutatom azt. Én leírtam, hogy mi a helyzet, te meg leírtad az egyik okot, mert képtelen vagy szó nélkül elmenni bármi mellett ami az oroszokat nem szuperlatívuszokban említi.
Ki a fasz beszél itt az oroszokról,te nagyon okos? Kína felemelkedésének az okáról írtam te kúpagyú,és rögtön az orosz fóbiád jött elő.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 094
6 493
113
nem magyaráztál te el semmit
azt az egyszerű tényt sem tudod felfogni, hogy a termelési kapacitás/képesség semmit sem ér NYERSANYAG és PIAC nélkül
most meg épp e kettőt veszíti el egyre inkább a "nyugat"
persze termelhet raktárra
aztán szétszedheti a raktárkészletet, és csinálhat belőle mást
tök mindegy, ha előbb/utóbb sikerül elérniük azt, hogy a termékeiket már nem veszik meg, akkor minek?

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 430
84 339
113
nem magyaráztál te el semmit
azt az egyszerű tényt sem tudod felfogni, hogy a termelési kapacitás/képesség semmit sem ér NYERSANYAG és PIAC nélkül
most meg épp e kettőt veszíti el egyre inkább a "nyugat"
persze termelhet raktárra
aztán szétszedheti a raktárkészletet, és csinálhat belőle mást
tök mindegy, ha előbb/utóbb sikerül elérniük azt, hogy a termékeiket már nem veszik meg, akkor minek?
Sehol sem írtam, hogy magyaráztam bármit is. Azt az egyszerű tényt közöltem, hogy Oroszország lecsúszott Kína meg felemelkedett. Aki itt magyarázkodik az @Flamand kolléga.

A nyugat nem veszítette el a piacait (már eleve önmagában is a világ egyik legjelentősebb piaca az amit nyugatnak nevezünk) és köszöni szépen de a nyersanyagait sem.

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
4 341
20 921
113
Sehol sem írtam, hogy magyaráztam bármit is. Azt az egyszerű tényt közöltem, hogy Oroszország lecsúszott Kína meg felemelkedett. Aki itt magyarázkodik az @Flamand kolléga.

A nyugat nem veszítette el a piacait (már eleve önmagában is a világ egyik legjelentősebb piaca az amit nyugatnak nevezünk) és köszöni szépen de a nyersanyagait sem.
Ilyenkor bizonyosodok meg veled kapcsolatban,arról a tényről,hogy agyhalál után is van élet.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 430
84 339
113
Ki a fasz beszél itt az oroszokról,te nagyon okos? Kína felemelkedésének az okáról írtam te kúpagyú,és rögtön az orosz fóbiád jött elő.
Én meg Kína felemelkedéséről és az oroszok lecsúszásáról így egyben, minden egyes kommentemben ezzel kapcsolatban. Minek beszélsz bele valamibe, amit nem vagy képes egyben felfogni?

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 094
6 493
113

Oroszország lecsúszott?
mihez képest?
valahogy ők ezt nem így érzékelik. köszönik, de élnek szépen, nyugodtan a maguk kis diktatúrájában.

a nyugat meg bizony vesztett a piacából, nem is keveset.
mondjuk az oroszokat ez sem érdekli :)