Közben én is megírtam...Raktam be egy előzetest az ukrán topikba, hogy miről lehetett szó
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Közben én is megírtam...Raktam be egy előzetest az ukrán topikba, hogy miről lehetett szó
Tekintve, hogy a büdös életbe elfoglalni nem fogják sem Herszon sem Zaporizzsja megye teljes területét katonai erővel persze, hogy nemet mondtak. Igazából az is nagy szám lenne, ha Donyeck megyét el tudnák foglalni erővel (Luhanszk esetében nincs miről beszélni, alig 1% nem oszt nem szoroz senkinek). Bár felfoghatjuk ezt az orosz feltételt amolyan trumpi tárgyalástechnikanak (mondjunk calami oltári blődséget és abból lehet alkudozni), már ha valóban így történt.Ukrán média szerint: Oroszok azt követelték, hogy Ukrajna vonuljon ki az orosz alkotmány szerint már Oroszországhoz tartozó 4 megye, tehát Luganszk, Donyeck, Herszon és Zaporozsie azon területeiről amit még nem ellenőriz az orosz hadsereg.
Megj. : Oroszország jelenleg az LNR 99,3%-át, DNR kb.70%-át, Herszon kb. 78%-át és Zaporozsie kb 70%-át ellenőrzi. Tehát a maradík területekről kéne kivonulniuk az ukránoknak. Akkor létrejöhet a tartós tüzszünet. Ezt az ukránok elutasították mire az oroszok feláltak és azt mondták legközelebb már 5 megye lesz.
Mégegyszer hansúlyozom az ukrán média szerint.
Második verzióra tippelek!Hát vagy nagyon egyetértettek mindenben, vagy két órai ordibálás és egymás édesanyjának a mindennek is való elmondása után felálltak az asztaltól.
Ez milyen ótvar baromság már megint?
Irigyellek...A templom után a II. vh. 1418 napos szovjet részvételének emléket állító 1418 lépés (ez inkább 14-15000 lépés volt) elnevezésű múzeumkomplexum következett, a nyugati szövetségeseknek is emléket állító teremmel :
![]()
![]()
Majd az 1-es számú múzeum, ami alig 30 perces gyaloglással elérhető. Itt igazi kuriózumok voltak, csak egy minimális kóstolót adok :
![]()
![]()
![]()
Emil mögött az a magyar szakasz? Nimrodot látom , mögötte Turán?A templom után a II. vh. 1418 napos szovjet részvételének emléket állító 1418 lépés (ez inkább 14-15000 lépés volt) elnevezésű múzeumkomplexum következett, a nyugati szövetségeseknek is emléket állító teremmel :
![]()
![]()
Majd az 1-es számú múzeum, ami alig 30 perces gyaloglással elérhető. Itt igazi kuriózumok voltak, csak egy minimális kóstolót adok :
![]()
![]()
![]()
Azt azért tudod, hogy a Nimródot leszámítva ezek mind tragikusan elavult harcjárművek voltak ugye? Szóval én nem nagyon szeretném azt, hogy ilyen unikiális harcjárművekkek kelljen valaha is magyar katonának harcolnia.Büszkeség és hála !
Ez a két érzés fogott el a (nagyrészt) magyar fejlesztésű és gyártású páncélosok láttán. Bárcsak megélném, hogy a magyar hadiipar olyan egyedi fegyvereket gyárt, mint amilyeneket a vh. időszakában. Nem tudtunk lépést tartani az óriásokkal, de szégyellnivalónk semmiképp sem lehet, szerintem minőségben simán hoztuk az olasz, vagy japán szintet.
Másodsorban hálás vagyok, hogy Oroszország és elődje "Irénkét" (Zrínyi II) és a többi a járművet (Nimród, Toldi I/II, Turán II) ilyen remek állapotban megőrízte az utókornak. Mondom ezt akkor is, ha ezzel az állagmegőrzés célja feltehetően csak részben volt azonos a miénkkel.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.
Ne higyje senki, hogy Volgográddal befejeztem és ezzel megúszta.
Moszkvából vonattal és busszal elérhető a Patriot Park, ami 1 nap alatt nem bejárható, de ha csak ennyi van, ennyi van.
A buszról leszállva a Vörös Hadsereg oldalán harcolt egykori szövetségesek előtt tisztelgő szoborcsoportokba ütközhetünk (franciába is !)
![]()
![]()
Ezt követően megtekinthető az Orosz Fegyveres Erők temploma (le se tagadhatná, hogy az).
Sztálin "elvtárs" egy egykori filmhíradóban szerepelt, szándékosan készült így a fotó...
![]()
![]()
![]()
Azt azért tudod, hogy a Nimródot leszámítva ezek mind tragikusan elavult harcjárművek voltak ugye? Szóval én nem nagyon szeretném azt, hogy ilyen unikiális harcjárművekkek kelljen valaha is magyar katonának harcolnia.
Az állagmegőrzés célja, nemhogy nyomokban nem volt azonos a mi céljainkkal, hanem egyenesen annak tökéletes ellentéte volt és ma is az. A szovjetek/oroszok célja (és ez mindenkire igaz) a legyőzött fél fegyvereinek megőrzésével/közszemlére tételével a legyőzött fél feletti felsőbbrendűségük és "gúnyuk" reprezentálása (erről szól napjainkban is a nyugati fegyverek körbehurcolása Oroszországban vagy az amit az ukránok csinálnak/csináltak a kilőtt orosz technikával). Ne legyenek illúzióid, a technikatörténeti indíttatás a legyőzött ellenségek technikája esetében ezredleges szempont a világon mindenhol.
Az esetleg eszedbe jutott, hogy a szovjetek által a nyakunkba ültetett "magyar" (és ez egy nagyon erős idézőjel) komcsiknak köszönhető, hogy egy szem Nimródon kívül semmilyen páncélos technika nem maradt meg nekünk azok közül amiket volt szerencséd élőben megnézni (itt köszönném meg a képeket, köszi!) Kubinkában?
Kiscsoportos, de igen.Ez egy csoportos, önszervezett turista utazás volt?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..