[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 114
82 857
113
Kár érte..

COQtpLiwwMc.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Az oroszok kifogytak a pénzből, a felszerelésből, és az emberből is. Úgy látszik, erősen túlvállalták magukat. Akárcsak a Szovjetunió.
https://vpk.name/news/207674_popyitka_byistro_obnovit_staryie_sovetskie_korabli_provalilas.html
A cikk arról szól, hogy az egész orosz hajóipar képtelen ellátni a flottát, és ebben mindenki hibás. Minden hajóval négy év késésben vannak, még úgy is, hogy egyre vágják a programokat. Mire kikerül egy hajó a nagyjavításból, már el is avul. A javítások rendre tovább tartanak, mint ameddig a hajó építése tartott.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Eléggé megtévesztő amit írtál...
Pedig én pont úgy látom, hogy épp most másznak bele abba a gödörbe, amibe már a SzU is belefulladt. Fel kéne állítani a prioritásokat. Hagyni kéne az egész óceáni felszini flottát a csába, mert úgy sincs rá pénzük, és nem is lessz soha. Kuznyecovot a bontóba, és az egész anyahajó dolgot örökre elfelejteni. Ha az olaj ára (gyarmati gazdaság) föl is menne 500$ra, és építenének egy fasza flottát, az is elrohadna a következő évtizedben, ahogy eddig az összes. Nincs is rá szükségük. Tu160asok szintén egy fölösleges pénznyelő.
Stratégiai atomrakéták
Szárazföldi haderő
Űrhadviselés
500 Szu57es, de azonnal
Tengeralattjárók
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 114
82 857
113
1. Rossz Tervezés
2. Kapacitás hiánya
3. Szakképzett munkaerő , kompetencia hiánya
4. Modern tegynológiák hiánya
5. Nem folymatos finanszírozás

Az orosz hajógyártás fő problémái,
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
1. Rossz Tervezés
2. Kapacitás hiánya
3. Szakképzett munkaerő , kompetencia hiánya
4. Modern tegynológiák hiánya
5. Nem folymatos finanszírozás

Az orosz hajógyártás fő problémái,
Pont ezt írtam én is a linkelt cikk nyomán. + sima csalás. Olyan munkákat vállaltak el, amiről nyilvánvaló volt, hogy nem tudják megcsinálni. Mellesleg Dél-Korea simán megcsinálná 50milió emberrel.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
Nincs is rá szükségük. Tu160asok szintén egy fölösleges pénznyelő.

Így van ezzel egyetértek.
Ide sorolhatjuk a szu-34 gépeket is amit az megcsinál arra képes egy modernizált szu-30sm1 vagy egy szu-35 is és pontosabban a t-220-al ha lesz nekik

Mire kikerül egy hajó a nagyjavításból, már el is avul

Sajnos annyira zavarodottság van az orosz légerőnél az már borzalom.

Elkezdték gyártani a szu-30sm gépeket multirole cím szó alatt erre mikor komoly db lenne belőle már el is avult és modernizációra szorul
Annak is jövőre indul a modernizációja gondolom évi 8 db géppel:confused:

Nem képesek észre venni hogy vége már a tu-160 szerű bombázásoknak + Az európai országok akkor miértnem vásárolnak be az a-10 vagy a B-1 gépekből vagy példásul Izrael?
Meg minek pakda meg mig-41? Vegyenek 300 pakfa gépet oszt jól járnak ők is meg mi forumozók is:D:D
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 899
56 761
113
Dél-Korea a vilàg majdnem összes orszàgàt zsebrerakja hajòépités terén, beleértve Nemetorszagot, Franciaorszägot, Nagybritanniàt, az USA-t stb. Kivetel talán Kina.
Ezert nem éppen jò referencia egy "olasz gdp nagysàgù orszàg"-gal valò összehasonlitàsra.
Ettöl függetlenül néha az az érzésem, hogy Oroszorszàgot csak Putyin akaratereje hajtja. És nem lehet mindenütt...:)
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
Putyin mai szokásos évi beszédében orosz felső házhoz haditechnikával kapcsolatban elhangzott pár érdekes dolog.... Nem tudom, hogy mennyire igaz, vagy csak a nyugatnak szól, de röviden ezek a hírek: Oo már rendelkezik hiperszonikus rakétával és Kinzsal névre hallgato hiperszonikus repülővel , nukleáris hajtóművel rendelkező szárnyas robot repülővel és robot tengeralattjárókkal, amik nagy mélységben , kontinentális távolságokra tudnak haladni hagyományos tengeralattjáró vagy torpedo néhány szeresével meghaladó sebességgel. Szó eset új Avangard névre hallgató sztrategiai rendszerről ... hogy ez már készen van .... nem volt időm utána nézni, hogy mi az ....