Nem csak. Azért kérdeztem meg.Csak szerzetesként lehet ott letelepedni? Mert akkor a wiki hazudott nekem![]()

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem csak. Azért kérdeztem meg.Csak szerzetesként lehet ott letelepedni? Mert akkor a wiki hazudott nekem![]()
A wikipedia szerint is csak ők:Csak szerzetesként lehet ott letelepedni? Mert akkor a wiki hazudott nekem![]()
Szerintem letelepedni nem nagyon lehet ott nem ortodoxként, turistaként is csak napi 10-15 nem ortodox hívőt engednek be.Szerintem nem kell ahhoz ortodoxnak lenni. Bármely magyarországi keresztény felekezet tagja jól tudja ott (mármint a halkidiki félszigeten) magát érezni. A görög az kedves nép. Az időjárás sem tér el teljesen az ittenitől.
Ez igazNem csak. Azért kérdeztem meg.De szerzetesként nem kell pénz hozzá.
![]()
Úgy tudom fent északon, még pár éve megemlékezhettek vagy az SS Wiking-ről vagy az SS Nordland-ról a talán a finneknélUkránoknál buli van... Csak ezért senki nem ordít nyugaton, hogy "félelemkeltően masíroznak"...
https://karpathir.com/2021/04/28/zelenszkij-a-vatikanban-talalkozna-putyinnal/
"ZELENSZKIJ A VATIKÁNBAN TALÁLKOZNA PUTYINNAL
Az ukrán elnök a Donyec-medencei fegyveres konfliktusról és válsághelyzetről tárgyalna az orosz államfővel a pápai miniállamban – írja az UNIAN hírügynökség.
Zelenszkij a La Repubblica című olasz lapnak elárulta a helyet és az országot, ahol tárgyalóasztalhoz ülne az orosz elnökkel. Az ukrán elnök a Vatikánban találkozna Vlagyimir Putyinnal.
“A SZENTSZÉK IDEÁLIS HELY LEHET A DONBÁSZRÓL SZÓLÓ BESZÉLGETÉSHEZ” – fogalmazott Zelenszkij."
Kamu az egész Zelenszkij részéről. Belső közénségnek-választóknak szól ez a komédia. Azt akarja mutatni a Putyinnal való találkozással-tárgyalással, hogy ő elhivatott a K-Ukrajnában zajló polgárháború befejezésére. Közben ez nem igaz.
Nagy játékosok Európában mint Németország és mások sem utasítanak ki orosz diplomatákat, mert érdekük a konfrontáció. A haszontalan, semmirekellő országok amelyek a jenkik irányítása alatt állnak utasítanak ki orosz diplomatákat. Ez alól kivétel Magyaroroszág- nagyon helyesen.Magyarország nem tervezi orosz diplomaták kiutasítását, egyelőre maradunk a közös nyilatkozat szintjén. Plusz átvállaljuk a csehek jekatyerinburgi felügyeletét.
![]()
Szijjártó: Magyarország nem tervezi orosz diplomaták kiutasítását
A miniszter szerint már kifejeztük szolidaritásunkat Csehország felé, egyéb lépést nem tervez a cseh diplomaták kiutasítása miatt.hvg.hu
Nem tudom, csak találgathatnék. A Vatikán alapvetően a "spirituális ellenoldal" képviselője, szemben a bizánci gyökerű ortodox keresztény egyházakkal. Bár ez az "ellenoldal" sem teljesen igaz, hiszen - elvileg és hivatalosan - a Vatikán is keresztény, így nem is biztos, hogy az ellenoldal lenne itt a jó kifejezés. A helyválasztás nekem egyfajta fricskának tűnik, hiszen az ortodox kereszténység relatíve erősnek tekinthető mind Ukrajnában, mind Oroszországban, ugyanakkor a két állam ortodox egyházai között mostanában akad némi "probléma". A Vatikán nyilván az ukrán vonalat támogatja, hiszen azzal, hogy megosztja, egyben gyengíti is a pravoszláv egyház imázsát. De lehet, hogy valami tök más áll a választás hátterében.
Nem tudom, csak találgathatnék. A Vatikán alapvetően a "spirituális ellenoldal" képviselője, szemben a bizánci gyökerű ortodox keresztény egyházakkal. Bár ez az "ellenoldal" sem teljesen igaz, hiszen - elvileg és hivatalosan - a Vatikán is keresztény, így nem is biztos, hogy az ellenoldal lenne itt a jó kifejezés. A helyválasztás nekem egyfajta fricskának tűnik, hiszen az ortodox kereszténység relatíve erősnek tekinthető mind Ukrajnában, mind Oroszországban, ugyanakkor a két állam ortodox egyházai között mostanában akad némi "probléma". A Vatikán nyilván az ukrán vonalat támogatja, hiszen azzal, hogy megosztja, egyben gyengíti is a pravoszláv egyház imázsát. De lehet, hogy valami tök más áll a választás hátterében.
Hm, mi van a Zelenszkij bizalma mar csak a vatikanban van? Eu/Nato kihatralt mogule, nem bizik senkiben mar. A szentszek meg folyton kavar es ott van a szervezeteivel, tamogatasaival, embereivel ahol kell, es Ukrajnaban nem csak ortodoxok laknak. Tovabba egy fricska Putyinnak, mert nem a keleti egyhaz, hanem lasd a nyugati, mi oda tartozonak tekintjuk magunkat, oda kivanunk jutni. Zelenszkij tanacstalan, otletel, magara maradt es legures terbe kerult.Nem tudom, csak találgathatnék. A Vatikán alapvetően a "spirituális ellenoldal" képviselője, szemben a bizánci gyökerű ortodox keresztény egyházakkal. Bár ez az "ellenoldal" sem teljesen igaz, hiszen - elvileg és hivatalosan - a Vatikán is keresztény, így nem is biztos, hogy az ellenoldal lenne itt a jó kifejezés. A helyválasztás nekem egyfajta fricskának tűnik, hiszen az ortodox kereszténység relatíve erősnek tekinthető mind Ukrajnában, mind Oroszországban, ugyanakkor a két állam ortodox egyházai között mostanában akad némi "probléma". A Vatikán nyilván az ukrán vonalat támogatja, hiszen azzal, hogy megosztja, egyben gyengíti is a pravoszláv egyház imázsát. De lehet, hogy valami tök más áll a választás hátterében.
Mi a francért van a cseheknek konzulátusuk Jakatyerinburgban?Magyarország nem tervezi orosz diplomaták kiutasítását, egyelőre maradunk a közös nyilatkozat szintjén. Plusz átvállaljuk a csehek jekatyerinburgi felügyeletét.
![]()
Szijjártó: Magyarország nem tervezi orosz diplomaták kiutasítását
A miniszter szerint már kifejeztük szolidaritásunkat Csehország felé, egyéb lépést nem tervez a cseh diplomaták kiutasítása miatt.hvg.hu
Esetleg összefüghet azzal, Szijjártóék miért jelentkeztek azonnal segíteni....Mi a francért van a cseheknek konzulátusuk Jakatyerinburgban?
Az már az Ural túloldala. Földrajzilag Szibéria.
Oroszország harmadik gazdasági központja, másfél milliós város Európa, a távol-kelet és közép-ázsia metszéspontjában. Nekünk is van ott főkonzulátusunk.Mi a francért van a cseheknek konzulátusuk Jakatyerinburgban?
Az már az Ural túloldala. Földrajzilag Szibéria.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..