Mi a frászt akartok ezekből a nacionalista megnyilvánulásokból kihozni? Erdély és a többi elszakított rész belátható időn belül nem lesz Magyarország része. Legfeljebb stratégiai játékokban edződhettek erre. Szerintem ez a fórum nem agyament játéktér, mert a hozzászólók jelentős része ért a témához, aki pedig nem az irredenta beszólásaival rombolja a topikot. Senkinek nem kell velem egyetértenie, ez az én véleményem volt.
"Amit erő vagy hatalom elvesz, azt idő és szerencse visszaadhatják. De amiről a nemzet önként lemondott, annak visszaszerzése kétséges." - Deák Ferenc
Sajnos ellentétben a 80 évvel ezelőtti helyzettel, ma a "nemzet" többsége önként lemondott róla valóban, és az idő és a szerencse sem tűnik úgy, hogy egyhamar változik. Ettől még beletörődni gyalázat szerintem. Ami nem azt jelenti, hogy háborút kell indítani most érte, nyilván teljesen esélytelen jelenleg. Kérdés, hogy a németekhez és egyebekhez hasonló kiherélt nemzet lesz-e a magyar végleg, amellyel a saját leverését és önkéntes kipusztulását, lecserélését ünnepeltetik, vagy sem. Egy közösség önbecsülése egy olyan dolog, amit nem ad meg sem a pénz, sem a jólét. A szerbek ilyen téren jobban rendben vannak, mint a skandinávok, hogy egy példát hozzak. Bár megkapták a maguk kis "trianonját". De előbb fog meghalni az utolsó svéd, dán, norvég, mint az utolsó szerb, nagy valószínűséggel, még ha ők sem szaporodnak mostanság. Vagy meg lehet nézni melyek a legrégebbi fennmaradt kultúrák, amik jelenleg is léteznek, és milyen a hozzáállásuk. Volt amelyiknek az államalapítás is összejött 2 ezer év után, ugye.
De ezt nem azért mondom, mert optimista vagyok, vagy nagy esélyt látok mondjuk az én életemben valamilyen területek visszatérésére, csak úgy ténymegállapításnak szántam.