W
Wilson
Guest
Szíved joga ezt hinni.
Én nem mondom, hogy ne hidd!
Nem erre gondoltam hanem például arra.hogy a magyaroknak vajon miért nem voltak sohasem gyarmatai
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szíved joga ezt hinni.
Én nem mondom, hogy ne hidd!
Szervusz mindenkinek,
En fele Magyar fele Roman vagyok, Erdelybe lakok es Romania hazafi vagyok; itt szulettem es szeretem az orszagomat, ha kel erte fogok halni.
Ugyanakkor, fele Magyar vagyok, sok Magyar csaladom van es sok Magyar baratom. Szeretem Budapestet es ott volt meg a legenybucsum is.
,
Sebestyen
Talán mert csak azoknak volt akik valamennyire jók voltak a tengeren is, nem gondolod? Mint ahogy a múltbéli példákból ez kiderül.Nem erre gondoltam hanem például arra.hogy a magyaroknak vajon miért nem voltak sohasem gyarmatai
Ilyen "néplelkes" akármit nehogy ide hozz! Habár ahhoz is jogod van.
Talán mert csak azoknak volt akik valamennyire jók voltak a tengeren is, nem gondolod? Mint ahogy a múltbéli példákból ez kiderül.
Az olyat én szoktam.
Upsz!Ne aggódj nem hiszek semmilyen táltos ősmagyar szíriuszi kiválasztott marhaságban.Csupán csak arra céloztam,hogy a magyar néptől távol állt más népek rabszolgasorba kényszerítése és kizsákmányolása.
Upsz!
Nem azért írom, de ebben nem lehetünk biztosak.
Ha a hunok felmenőik, rokonaink, de akkor még rabszolgát is tartottunk anno.
Aztán, hogy sok száz évig nem volt független és önálló Magyarország, pláne nem Magyar királlyal, akár apostoli Magyar királlyal, így ebben sem lehetünk biztosak.
Minden jó uralkodó igyekszik gyarapítani az országát. Aztán, hogy mi arra vetemedtünk volna, hogy gyarmat.. ja talán nem. Talán igen. Felesleges ezen agyalni.
Engem jobban izgat, hogy a kebabos "dzsippeket" akkor is nehéznek gondolom ide, és abból is el bírnék képzelni egy itteni gyárat, úgy cakompakk! Aztán a drónokról még nem is beszéltünk.
És majd csak ezek után tervezem a gyarmatosítást. :-DDD
Nem tudom, hogy ez jó e, vagy nem jó e, pláne nem hogy így lenne e, jár érte vállveregetés, és ha igen kitől jár.Hát pedig a magyar népre nagyon is jellemző az élni és élni hagyni elve.De majd milagro erre jár és jól megszakérti ezt a jelenséget én őszintén kíváncsi lennék a véleményére.
Talán mert csak azoknak volt akik valamennyire jók voltak a tengeren is, nem gondolod? Mint ahogy a múltbéli példákból ez kiderül.
Nem tudom, hogy ez jó e, vagy nem jó e, pláne nem hogy így lenne e, jár érte vállveregetés, és ha igen kitől jár.
Az viszont tudom, ahogy te is tudod, minden uralkodónk igyekezett növelni és gazdagítani az országot.
De a növelés az mindig is csak más "rovására" történhetett, mert nem a tengertől kanyarítottunk ki plusz földeket ugyebár. Aztán, hogy mennyire gyilkolásztuk szadiztuk az alattvalókat, már amikor volt, az más kérdés, és az is hogy ezek a dolgok néha kicsit összecsúsznak vagy kuszálódnak, és ez jó kis vitákat eredményezhet.
Ami azt illeti az Osztrákok úgy építették ki a gyarmat birodalmukat, hogy hajóra sem kellett szállniuk. Nemcsak mi, hanem a környező országok is mind Osztrák gyarmatok voltak, vagyis: erőforrás és nyersanyag elszipkázás és felvevő piac a termékekre, ment a pénzszivattyú rendesen az "örökös tartományokba"....
Igen ez is igaz.Azért ez sem teljesen igaz mivel a Horvátokkal 800 évig nagy spanok voltunk tehát valamit a magyarok jól csináltak.
Na az a kemény amikor a kib@************** autópályát lopják , imádom esküszöm
No ne már, Magyarországnak ma is van Gyarmata: https://hu.wikipedia.org/wiki/Gyarmat_(település)Szóval ha már történelemórát tartasz, nekünk miért is nem voltak gyarmataink?
de-centralizált adó visszatérítés román módraNa az a kemény amikor a kib@************** autópályát lopják , imádom esküszöm
A Ferenc József-földdel tisztában voltam. Csak azzal nem, hogy mint anno csatolt állam, ahhoz nekünk Magyaroknak közünk lenne.No ne már, Magyarországnak ma is van Gyarmata: https://hu.wikipedia.org/wiki/Gyarmat_(település)
És egy kicsit komolyabban: https://tudas.hu/on-tudta-hogy-magyarorszagnak-is-voltak-gyarmatai-igaz-sokra-nem-mentunk-veluk/