Minden tisztelettel, de egy elég vén nyelvtan tanár ismerősöm szerint ok-okozati összefüggés van a fellelt hun nyelvi emlékek és a magyar nyelv között, ő speciel ezt meggyőződéssel vallja, pedig elég avítt gondolkodású. Plusz hasonló véleményen van a restaurátor ismerősöm is csak ő az ornamentikából indult ki. Mert mihelyst homlokegyenes más, egymáshoz nem hasonló, eredeztethető ábrázolások kerülnek elő, majd akkor lehet nagy kérdőjeleket rakni, illetve vakargatni a kobakunk. De amíg egy bodrogközi és agy doni és egy belső ázsiai sírból hasonló ornamentikák kerülnek elő legyen szó bármilyen tárgyról, addig én hiszem hogy van rokonság bőven. Addig amíg az ilyen leleteken fellelt írások sem okoznak megoldhatatlan problémát addig nem kérdés a rokonság.
(a Shakespearei angolt a mai angol nem érti, mégis rokona a mainak)
Ha nem feltétlen egyenesági ük-ük unokai, akkor másodunokatestvéri, de van.
Aztán hallgattam pl elég Pap Gábort is, és láttam a magyar népművészet jelrendszeréről is eleget, hogy osszam a véleményét.
Mint ahogy az is tény, hogy mondjuk egy nemzetközi népdal fesztiválon egy holland kb 12 holland népdallal letudja, egy finn kb 20-al, egy német kb 30-al, míg egy magyar két és fél órán keresztül énekelhet ismétlés nélkül, és akkor még korántsem ért a végére.
Bolgárok?
Akár lehetnek hunok is. (de az ő hunságukat még annyi sem támasztja alá mint a miénket)
Csak túl nagy volt ott nyomás és az átjáróház a törökök részéről, kutyafülét sem őriztek meg a hunságukból.
De a témában lásd még Wass Albert Hagyaték c. könyvét.
• Bolgár nemzet és állam kialakulása
Bolgár nemzet és állam kialakulása - "Mert van az igazságba bújtatott hazugság, és van a hazugságba bújtatott igazság"
tortenelem-hu.hupont.hu