Ezek kik?
23:30 tól
megállapodtak, törökökkel, hogy dollárba fizetnek, aztán a végén lejbe fizettek.
Hát ez óriási
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezek kik?
megállapodtak, törökökkel, hogy dollárba fizetnek, aztán a végén lejbe fizettek.
Hát ez óriási
A bácsi vagy 4-5 ilyen műsor különböző szakértője, zs-ligás "szakember". Biztos volt attasé meg külföldi kiküldött de olyan általánosságokat ad elő szakértelemként ami sima újságolvasóként is nyilvánvalóan lejön. Nógrádi Gyuri bácsi is ilyen kamugép, de ő legalább stílusosan adja elő és élvezetes a mondanivalója ha mégoly felületes és általános is.Ezek kik?
Valójában nem lesz felesleg. Már Paks 3-at kellene előkészíteni, mert mire a 2 üzemel az 1-nek vége és az áramfelhasználás hála az eautóknak és a klímáknak folyamatosan nő.Magyarország építi az erőművét, jelentős áramfeleslege lesz
"Ceausescu egyik vágyálma sok közül az volt, hogy betörjenek a nehézfegyverek piacára is, hiszen egy szállítmány harckocsiért, vagy páncélozott járműért jóval többet lehetett kérni, mint például a Kalasnyikov román verziójáért. A román hírszerzésnek sikerült hozzájutni a Közel-Keletről egy működőképes, brit gyártmányú Centurion harckocsihoz (Pacepa visszaemlékezés szerint, amikor kicsomagolták, falain még ott volt egykori személyzetének rászáradt vére), ez azonban bár bevált és sikeres típus volt, a hetvenes években már nem számított korszerűnek. Sokkal jobbnak ígérkezett az NSZK – ban a Krauss-Maffei által gyártott Leopard 2, ami akkoriban abszolút újdonság volt. Mivel azonban 800 lóerős dízelmotorjának gyártási jogait a cég nem volt hajlandó eladni, hát megszereztek egy kiselejtezett, de még működőképes, a korábbi, Leopard 1 – hez készült hajtóművet a sebességváltóval és ezt próbálták meg lemásolni, hogy a jövendő román tank szíve legyen. A dolog nem igazán sikerült és a többéves tervezés eredményeként, 1978 - ra megszületett TR-580 leginkább a szovjet T-55 erősen átdolgozott másolatának tekinthető, amelyet külsőre leginkább az oldalankénti hat futógörgőjéről lehet megkülönböztetni az eredeti típustól. A gyártást kínai segítséggel (a T-55 erősen lebutított kínai másolata a Type 59 volt) indították be, de a kis számban épült, TR-77 jelzésű – az üggyel - bajjal lemásolt német motorral szerelt nullszéria -, katasztrofálisnak bizonyult. Nemcsak orrán – száján eresztette az olajat, hanem az öntött páncéltornyok is rendszeresen megrepedtek és utólag, hegesztéssel kellett őket megerősíteni… A végleges, sorozatban gyártott verzióba a T-55 lemásolt hajtóműve került. Ceausescu reményeivel ellentétben nem lett belőle exportsiker és a román hadseregen kívül csak Egyiptomra sikerült egy nagyobb tételt rásózni, de ezekkel is annyi baj volt, hogy továbbadták őket Iraknak, ahol az Iránnal vívott háború miatt a harckocsi fogyóeszköznek számított."Milyen egy olyan ember, aki egyszerre kommunista, román, és hatalma is van?
Erről beszéltem korábban, amikor itt egyesek a "roman hadiipart" emlegették - az égvilágon semmit nem kreáltak saját maguk, mindenféle licenszet bevasaroltak, majd képtelenek voltak epkezlab minőségben legyártani bármit."Ceausescu egyik vágyálma sok közül az volt, hogy betörjenek a nehézfegyverek piacára is, hiszen egy szállítmány harckocsiért, vagy páncélozott járműért jóval többet lehetett kérni, mint például a Kalasnyikov román verziójáért. A román hírszerzésnek sikerült hozzájutni a Közel-Keletről egy működőképes, brit gyártmányú Centurion harckocsihoz (Pacepa visszaemlékezés szerint, amikor kicsomagolták, falain még ott volt egykori személyzetének rászáradt vére), ez azonban bár bevált és sikeres típus volt, a hetvenes években már nem számított korszerűnek. Sokkal jobbnak ígérkezett az NSZK – ban a Krauss-Maffei által gyártott Leopard 2, ami akkoriban abszolút újdonság volt. Mivel azonban 800 lóerős dízelmotorjának gyártási jogait a cég nem volt hajlandó eladni, hát megszereztek egy kiselejtezett, de még működőképes, a korábbi, Leopard 1 – hez készült hajtóművet a sebességváltóval és ezt próbálták meg lemásolni, hogy a jövendő román tank szíve legyen. A dolog nem igazán sikerült és a többéves tervezés eredményeként, 1978 - ra megszületett TR-580 leginkább a szovjet T-55 erősen átdolgozott másolatának tekinthető, amelyet külsőre leginkább az oldalankénti hat futógörgőjéről lehet megkülönböztetni az eredeti típustól. A gyártást kínai segítséggel (a T-55 erősen lebutított kínai másolata a Type 59 volt) indították be, de a kis számban épült, TR-77 jelzésű – az üggyel - bajjal lemásolt német motorral szerelt nullszéria -, katasztrofálisnak bizonyult. Nemcsak orrán – száján eresztette az olajat, hanem az öntött páncéltornyok is rendszeresen megrepedtek és utólag, hegesztéssel kellett őket megerősíteni… A végleges, sorozatban gyártott verzióba a T-55 lemásolt hajtóműve került. Ceausescu reményeivel ellentétben nem lett belőle exportsiker és a román hadseregen kívül csak Egyiptomra sikerült egy nagyobb tételt rásózni, de ezekkel is annyi baj volt, hogy továbbadták őket Iraknak, ahol az Iránnal vívott háború miatt a harckocsi fogyóeszköznek számított."
(idézet a cikkből)
Lásd, Erdély.Erről beszéltem korábban, amikor itt egyesek a "roman hadiipart" emlegették - az égvilágon semmit nem kreáltak saját maguk, mindenféle licenszet bevasaroltak, majd képtelenek voltak epkezlab minőségben legyártani bármit.
Amihez nyultak, az borzasztóan sikerült, a románok kezében az arany is szarrá változott/változik.
Ki ez a két totál idióta? Kinek kell az ilyen szintű gyezinformacija?
Hát ez óriási
2:50-ig bírtam röhögés nélkül...
Hát ez óriási
Moldova lakossaganak tobbsege semmit nem akar Romaniaval, nemhogy kozos orszagot. Akit csak ismertem moldavot, mind oroszul beszeltek egymas kozott (fulre legalabbis biztosan az volt, ahhoz tul gyorsan beszelnek, hogy szavakon kivul tobbet megertettem volna.)Nem tudom, hogy még mindig fenn áll-e ez a helyzet, de a szakadár terület, a Dnyeszter Menti Köztársaság régen híres volt arról, hogy nem közvetlenül orosz testvéreiktől vásárolták a gázt, hanem Moldova beszerző cégétől... és arról is híresek voltak, hogy nem fizettek egy kannyit sem.
Nem tudom mi most a helyzet, megszüntették-e, de gyanítom tárgyalási alap lesz. Moldovának nem célja kiélezni a konfliktust háborús helyzetté, hiszen akkor kénytelen lenne behívni a román sereget is, ami az ország függetlenségének elvesztésével járna.
Moldova lakossaganak tobbsege semmit nem akar Romaniaval, nemhogy kozos orszagot. Akit csak ismertem moldavot, mind oroszul beszeltek egymas kozott (fulre legalabbis biztosan az volt, ahhoz tul gyorsan beszelnek, hogy szavakon kivul tobbet megertettem volna.)
A romanok maniaja ez az egyesules, de a moldavok, egy politikailag a roman titkosszolgalat altal manipulalt-fizetett szuk csoportot kiveve, egyaltalan nem akarjak, ugy tudom.
@Vogon kommentjeit nem látom, de @kamm válaszával egyet értek (mert igaz), a moldovai politikai elit nagyon diszkrét de elutasító az egyesüléssel kapcsolatban a leggyakoribb megjegyzésük a "nem időszerű". Moldova lakosságának elitje, a gazdasági elitje még inkább orosz-ukrán nyelvű, így a támogatottság az üzleti vonalon sem egyértelmű. A társadalom sem kiált fel egy hangon, hogy irány Románia, a médiában és a néphez is közelebb áll a román Moldva hangja mint Bukaresté, az előbbi viszont nem túl elégedett a bukaresti "bojárok" által diktált közösködéssel. Moldvának nem jutott még autópálya, pedig arányait tekintve is hatalmas területről van szó és az ország legnagyobb tranzitútvonala és a Bukarest - Jászvásár útvonal. Moldva elfeledve és kisemmizve érzi magát és ezt a Dnyeszter partján is látják. Moldova nem akar Románia egyik megyéje lenni, sokkal inkább akar önálló ország maradni.Moldova lakossaganak tobbsege semmit nem akar Romaniaval, nemhogy kozos orszagot. Akit csak ismertem moldavot, mind oroszul beszeltek egymas kozott (fulre legalabbis biztosan az volt, ahhoz tul gyorsan beszelnek, hogy szavakon kivul tobbet megertettem volna.)
A romanok maniaja ez az egyesules, de a moldavok, egy politikailag a roman titkosszolgalat altal manipulalt-fizetett szuk csoportot kiveve, egyaltalan nem akarjak, ugy tudom.
Logikusan végig gondolva melyik az a vezető, aki lemondana az önállóságról? Ha Románia bekebelezné Moldovát, ezek a moldáv politikusok csak helyi tényezők lennének, a fejük felett egy állami ellenőrző szervezettel. Mindenki független és önálló akar lenni, hogy ne szóljanak bele mások a döntéseikbe, ha pedig ez már megvan, akkor ki akarna erről önként lemondani?