Ugyanaz a Gheorghe, aki irja a cikket - nem teljesen ertem az ovodas logikajat, de forditozva ugy tunik, szerinte az is bizonyitja a ruman legiero folenyet (sic!), hogy anno a magyar Gripent ugy tortek ossze, hogy fek helyett gazt adott, avagy mert mindossze 8 orat repult a pilota (wtf?), de mondjuk ezek az okorsegek lenyegtelenek.
Ami viszont sokat elarul, hogy ezek a rumanok meg a sajat, F-16 Block 20 MLU radaruk kepessegeivel sincsenek tisztaban, nemhogy a Gripenek Mark4 upgradejevel, szentul meg vannak gyozodve, hogy naluk jobb a radar. Jo az igy.
(Gripen peer-to-peer, networked warfare, automated avionics, EW stb, nem is hallottak semmi ilyesmirol, felejtsd el. Egyvalaki elkezdte volna sorolni, de azt sem ertettek, mirol beszel, valami balfek an egine erejevel valaszolt neki, fel is adta.)
Ja, es (gondolom, nem veletlenul) nem ezt a temat linkelte, hanem a general Romania temankat a kommentek kozott... erdekesek amugy a kommentek, azert kitunik beloluk, milyen szinten kajaljak a sajat propagandajukat. Valamelyik azt reszletezte, hogy 49 F-16 mar ugyanaz, amennyi a lengyeleknek van, naluk van meg MiG-29 is meg Szu is, de naluk meg van MiG-21 es ugye lassan egy szinten lesznek...
Nem akartam hinni a szememnek, ilyen szintu ostobasagra azert nem szamitottam. (Valaki probalta aztan finoman helyretenni, hogy egyresz a lengyeleke C/D, nem A/B - me ugy nem 40+ evesek -, masreszt ott a F-35 valtja a MiGeket, naluk meg az ABk, de ennyi.)
Szerintem biztos van normalis, ennel sokkal ertelmesebb ruman forum is, csak meg kellene talalni.