[BIZTPOL] Románia

https://mandiner.hu/cikk/20190622_megalapozatlannak_tartjak_a_romanok_hogy_2020_a_nemzeti_osszetartozas_eve_lesz
"Megalapozatlannak tartják a románok, hogy 2020 a nemzeti összetartozás éve lesz
az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében a bukaresti külügyi tárca leszögezi: elfogadhatatlannak tart minden olyan próbálkozást, amely „a történelem átírására és revizionista álláspontok hangoztatására irányul”, mivel ezek ellentmondanak a 21. századi európai valóságnak és annak az együttműködésnek, amelyről a stratégiai partnerségi dokumentumban, illetve a Románia és a Magyar Köztársaság között 1996. szeptember 16-án Temesváron megkötött alapszerződésben állapodott meg a két NATO, illetve európai uniós tagállam."...
Már megint provokálni kell a románokat. Miért kell pont a 100 éves évfordulóra szervezni ezt? Komolyan az az érzésem hogy a kormány direkt akar háborút szítani a románokkal hogy leplezze a hazai tragikus állapotokat. De mégis miben reménykednek? Én biztos nem fogom ilyen erkölcsű emberek parancsait követve az életemet adni.
Most rombolják le az MTA-t és a magyar tudományt. Holnap a sírba teszik az egész országot a provokációikkal. Elegem van.

"Több helyen is találkozhatunk azzal az állítással, hogy szemben a magyar történetírás érdektelenségével, az Egyesült Államok West Point Katonai Akadémiáján (USMA) a pozsonyi csata kötelezŒ tananyag és a kadétok vizsgáján is szerepel. Egy kiállítás kapcsán a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hadtörténelem tanszékét is megkeresték érdeklŒdŒk, hogy mi ebbŒl az igazság. 2013 júniusában elektronikus levélben fordultam a West Point Katonai Akadémia történelem tanszékéhez, azzal a kérdéssel, hogy a hadtörténelem-oktatásban szerepelnek-e magyar hadtörténelmi események. Szándékosan nem kérdeztem rá a pozsonyi csatára, mivel nem akartam befolyásolni a kollégákat. Winne M. Beers Œrnagytól jött a válasz, mely szerint a középkori hadtörténet kurzusban a pozsonyi csata szerepel a konzultációs témák között. Ezenkívül az elsŒ világháború idŒszakából a szerbiai hadjáratot, a Kárpátokban vívott harcokat, Przemys´l ostromát, az olasz hadszíntér harcait, valamint esetenként a német–magyar szövetségesi viszonyt mint az ilyen kapcsolatok komplexitásának példáját tárgyalják az órákon. A következŒ levelemben rákérdeztem, hogy konkrétan mit oktatnak a pozsonyi csatáról. Erre a középkori történet tanára adott választ, mely szerint alkalmanként a csata példaként fordul elŒ a könnyılovasság manŒvereire, de a tankönyvben nem szerepel, tehát nem része a törzsanyagnak. A hír tehát részben igaz, az amerikai tisztképzésben szerepel mint hadtörténelmi példa, ami önmagában is büszkeségre adhat okot, azonban azt is látnunk kell, hogy csak egy a több száz csata közül, amely az elŒadásokon vagy a szemináriumokon említésre kerü"

http://epa.oszk.hu/03100/03122/00012/pdf/EPA03122_rubicon_2016-7_036-037.pdf
Köszönöm szépen az igazolást.

Annyira szeretem amikor valaki hangot ad abbéli meggyőződésének,hogy nem hisz a halszagú finn rokonságban,egyből feltűnik egy véresszájú finnugorista aki megcáfolhatatlan bizonyítékokat hozz fel a finnugor eredet igazolására.
Én abbéli meggyőződésen vagyok egyébként, hogy a magyarság, sztyeppei törzsszövetség révén többgyökerű, mivel befogadott idegen népekre (pl. kabarok) van példa nem olyan nehéz belegondolni, hogy korábban is történhetett ilyen a sztyeppei vándorlások folyamán. Szóval én befogadó vagyok a finn-ugor és türk eredetre is.

Már megint provokálni kell a románokat. Miért kell pont a 100 éves évfordulóra szervezni ezt? Komolyan az az érzésem hogy a kormány direkt akar háborút szítani a románokkal hogy leplezze a hazai tragikus állapotokat. De mégis miben reménykednek? Én biztos nem fogom ilyen erkölcsű emberek parancsait követve az életemet adni.
Most rombolják le az MTA-t és a magyar tudományt. Holnap a sírba teszik az egész országot a provokációikkal. Elegem van.
Nyiss kávézót Bécsben!

Ha háborúban megtagadod a szolgálatot, akkor parancsmegtagadó, hazaárulóként remélem megkapod a magad tetted méltó jussát.
Kiss szerencsével, mint Nato tagállam ki is adnak jogsegély keretében.

ui: Vidd magaddal Ulioppót felszolgálni, mosogatni, vagy bánom is minek!

...Szóval én befogadó vagyok a finn-ugor és türk eredetre is.
RlbJlzzWHW.gif

Vicces amúgy, hogy a románokon kívül az összes többi szomszéd ország meg tudja érteni, hogy mekkora trauma érte a magyarságot akkor, az emlékév miatt a románokon kívül senki sem vernyogott...

Nyiss kávézót Bécsben!

Ha háborúban megtagadod a szolgálatot, akkor parancsmegtagadó, hazaárulóként remélem megkapod a magad tetted méltó jussát.
Kiss szerencsével, mint Nato tagállam ki is adnak jogsegély keretében.

ui: Vidd magaddal Ulioppót felszolgálni, mosogatni, vagy bánom is minek!

Nyiss kávézót Bécsben!

Ha háborúban megtagadod a szolgálatot, akkor parancsmegtagadó, hazaárulóként remélem megkapod a tetted méltó jussát.
Kis szerencsével, mint Nato tagállam ki is adnak jogsegély keretében.

ui: Vidd magaddal Ulippót felszolgálni, mosogatni, vagy bánom is minek!

ui-ui: helyesírás javítással... Nem akarok akadémikus provokátor barátunknak támadási felületet adni!

Vicces amúgy, hogy a románokon kívül az összes többi szomszéd ország meg tudja érteni, hogy mekkora trauma érte a magyarságot akkor, az emlékév miatt a románokon kívül senki sem vernyogott...
Azok társ népek voltak századokon át (szkovák, horvát, ruszin, stb). Talán a szerbek az egyetlen kivétel..., viszont ők átélték ugyanazt a traumát, mint mi (igen friss az élményük).
A román nem volt társ nép. Csupán egy részük volt itt, de valójában folyamatosan vándoroltak be, különösen az elmúlt 100 évben.
Ráadásul kemény eredet mítosszal mossák az agyukat évtizedek óta...

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg

Mi közük egy magyar eseményhez ? Már ha nem a lelkiismeretük nem piszkos megint és így védekeznek ? A hazai, általad tragikusnak ítélt állapotokról meg beszédesek a választási eredmények, valamint a KSH adatok. Mozgósítás esetén meg nem te döntöd el, hogy akasz, vagy sem katona lenni.

• Tetszik
Reactions: fip7
Nem szeretnék abban a világban élni,amit Te szépnek nevezel.Ez a világ is már éppen eléggé szar,ne rontsuk tovább.....

Igen éljen Rák..... Ja nem egy kommunista volt 1956 meg nem cserkészünnep volt. Tudod önkényuralmi jellképek. (horogkereszt igen, vörös csillag nem, [pedig a vörös zászló alatt több magyar öltek több ideg mint a németek hitler alatt])
Kicsit érdemes gondolkodni.

Annyira szeretem amikor valaki hangot ad abbéli meggyőződésének,hogy nem hisz a halszagú finn rokonságban,egyből feltűnik egy véresszájú finnugorista aki megcáfolhatatlan bizonyítékokat hozz fel a finnugor eredet igazolására.

Manapság Nokia szagú az a hal, a nagyobb probléma, hogy "nyelvrokonaink" címen tárgyalja a témát minden törikönyv, csak a toutube-előadásokon másképp hangzik el!

• Tetszik
Reactions: wolfram

Volt miniszterelnököt idézve (őt biztos kedvelted): "El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!" -Gyurcsány Ferenc 2006

Pont akkor kezdődtek a magyar fél részéről a bomlasztás a provokció, a felhergelt kisebbség románoknak hajtása amikor felszínre került hogy már románia is jobb életkörülményeket tud biztosítani a sajátjai számára mint a nyugati szomszédja. Egy kis nacionalizmussal minden gazdasági és népegészségügyi problémát tompítani lehet a megtéveszthető állampolgár szemében. Attól tartok ahogy gyorsulunk a lejtőn úgy fognak egyre merészebb eszközökhöz folyamodni a valakik által állítólag megválasztott (én általam biztos nem) vezetőink.
Jó vicc, ajánlon a regátot meglátogatni jobb életkörülmények keresése közben, igaz lassú lesz mert bukaresten kívül nem sok az aszfaltos út arra.

Mi közük egy magyar eseményhez ? Már ha nem a lelkiismeretük nem piszkos megint és így védekeznek ? A hazai, általad tragikusnak ítélt állapotokról meg beszédesek a választási eredmények, valamint a KSH adatok. Mozgósítás esetén meg nem te döntöd el, hogy akasz, vagy sem katona lenni.
Menj el! Menj oda, ahol jobban érzed magad! Nem fogsz hiányozni. :)

• Tetszik
Reactions: svajcibeka
Pont akkor kezdődtek a magyar fél részéről a bomlasztás, a provokció, a felhergelt kisebbség románoknak hajtása amikor felszínre került hogy már Románia is jobb életkörülményeket tud biztosítani a sajátjai számára mint a nyugati szomszédja. Egy kis nacionalizmussal minden gazdasági és népegészségügyi problémát tompítani lehet a megtéveszthető állampolgár szemében. Attól tartok ahogy gyorsulunk a lejtőn úgy fognak egyre merészebb eszközökhöz folyamodni a valakik által állítólag megválasztott (én általam biztos nem) vezetőink.
Istenem, ennyire sötétnek lenni ekkora súlytalanság mellett, ellentmond a fizika törvényeinek. :)

Guglizd ki magadnak ha erdekel.
(1, 2, 3 stb...)
De ez itt nagyon off.

Az idecitált irományokból kiderül, a ceu-n van gender tanszék. Az MTA 5000 (azaz betűvel ötezer) fős kutatógárdájából 8 (azaz betűvel nyolc) kutató gender-témát választott kutatási területként, ebben az lmbtq-megatöbbibetű is benne van. Kész erkölcsi fertő, beszántani az egészet!

• Tetszik
Reactions: Robur

Szerintem is egy..... ez a kormány!!! Nemzeti összetartozás éve???? B@ssza meg trianon 100 évfordulója van !!!!
Ismeritek a nemzetközi jogot??? Tudjátok mi az az elbitorlás fogalma????
Segítek, ha egy ország elfoglalja egy másik területét (az tök mindegy, hogy jogos vagy jogtalan!) és a másik ország 100 év elteltével nem jelzi igényét a megszállt területre, akkor a nemzetközi jog szerint a területet elbitorolták, jogosan került a másik országhoz, és semmi módon nem lehet jogot formálni rá!!!
Tehát a minimum, hogy jelezzük területi igényeinket, mert elenkező esetben jogilag buktuk a dolgot!
Szóvel szerinted még mindig provokál a kormányunk ezzel az ártatlan nemzeti összetartozás évével???
De tudom nem szabad területi követelésekkel előálni, mert az nem szép.... vagyis Kurill-szigetek?

Amúgy te mit csinálnál? Csak jelzem most szünt meg a magyarnyelvű orvoképzés a marosvásárhelyi egyetemen, úz völgye megvolt?
Tudom szar ország, szar kormány, de mi lenne ha mondjuk Segesváron, Zimonyban, Huszton vagy Zsolnán születtél volna???
Minden nap megvertek volna a többségi osztálytársaid, csak azért mert magyar vagy, a szórakózóhelyeken csak poénból verne el a többség, mindenhol éreztetnék veled hogy csak egy szar magyar vagy, a nyelved nem használhatnád szabadon és mindezt amiatt, mert egyszer tényleg volt egy balfasz magyar kormány amely abból a helyzetből hogy magyar megszállócsapatok voltak Bukarestben! elérte, hogy harc nélkül feladjuk az ország 2/3-át és még azokat a területeket sem tudtuk megtartani amelyek maradni akartak (Kárpátalja, Muraköz, Burgenland).

Igen éljen Rák..... Ja nem egy kommunista volt 1956 meg nem cserkészünnep volt. Tudod önkényuralmi jellképek. (horogkereszt igen, vörös csillag nem, [pedig a vörös zászló alatt több magyar öltek több ideg mint a németek hitler alatt])
Kicsit érdemes gondolkodni.
Gondolkodnod neked sem ártana. A németek csatlósai voltunk. Persze, hogy nem ölték meg a csatlósaikat. Ugyanakkor, nem hiányzott ez nekünk. Gondolom, nem akarsz ezen a fórumon karlengetve felvonulni és a nácizmus bűneit relativizálni, mert még egy-két személy eléri, hogy bezárják az egész HTKA-t és helyette nyissanak egy új fórumot; Előre a dicsőséges USA-ukrán-román világmegváltó tengely mentén. :)

Szerintem is egy..... ez a kormány!!! Nemzeti összetartozás éve???? B@ssza meg trianon 100 évfordulója van !!!!
Ismeritek a nemzetközi jogot??? Tudjátok mi az az elbitorlás fogalma????
Segítek, ha egy ország elfoglalja egy másik területét (az tök mindegy, hogy jogos vagy jogtalan!) és a másik ország 100 év elteltével nem jelzi igényét a megszállt területre, akkor a nemzetközi jog szerint a területet elbitorolták, jogosan került a másik országhoz, és semmi módon nem lehet jogot formálni rá!!!
Tehát a minimum, hogy jelezzük területi igényeinket, mert elenkező esetben jogilag buktuk a dolgot!
Szóvel szerinted még mindig provokál a kormányunk ezzel az ártatlan nemzeti összetartozás évével???
De tudom nem szabad területi követelésekkel előálni, mert az nem szép.... vagyis Kurill-szigetek?

Amúgy te mit csinálnál? Csak jelzem most szünt meg a magyarnyelvű orvoképzés a marosvásárhelyi egyetemen, úz völgye megvolt?
Tudom szar ország, szar kormány, de mi lenne ha mondjuk Segesváron, Zimonyban, Huszton vagy Zsolnán születtél volna???
Minden nap megvertek volna a többségi osztálytársaid, csak azért mert magyar vagy, a szórakózóhelyeken csak poénból verne el a többség, mindenhol éreztetnék veled hogy csak egy szar magyar vagy, a nyelved nem használhatnád szabadon és mindezt amiatt, mert egyszer tényleg volt egy balfasz magyar kormány amely abból a helyzetből hogy magyar megszállócsapatok voltak Bukarestben! elérte, hogy harc nélkül feladjuk az ország 2/3-át és még azokat a területeket sem tudtuk megtartani amelyek maradni akartak (Kárpátalja, Muraköz, Burgenland).

Formáltunk rá jogot. 1947-ig Tehát a jelenlegi érvényes szerződés a Párizsi béke 2047-ig lehet igényt bejelenteni.