[BIZTPOL] Románia

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 800
14 902
113
Finoman jelezném szeretett román barátainknak, hogy a Fekete Tengeren 2 hordozó harccsoportra legalább szükségük van e nagyszerű tengeralattjárók mellé. Ezek olyan taktikai rugalmasságot biztosítanának, mely megkérdőjelezhetetlen uralmat biztosítana számukra a csóresz ruszkik meg a rongyfejű törökökkel szemben!
Az irány jó! A flottafejlesztés Románia jövője!
Tengerre, román!

A Battlefield 2042-ben is az egyik játszható karakter az pont román haditengerész Xd
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 322
37 356
113
Amerikai Egyesült Államok és Románia együttműködése a kis moduláris reaktorokkal kapcsolatban (adatlap)

Az Egyesült Államok Romániában építi meg első kis moduláris atomreaktorát
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 751
32 460
113
Amerikai Egyesült Államok és Románia együttműködése a kis moduláris reaktorokkal kapcsolatban (adatlap)

Az Egyesült Államok Romániában építi meg első kis moduláris atomreaktorát
Olyanok mint egy kutyika, egy buksisimiért maguk alá is pisálnak...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113

Románia megint átállt: ellenzik az EU-tagsággal járó vétójogot​

Támogatják a románok, hogy külpolitikai és biztonságpolitikai kérdésekben egyhangúság helyett minősített többséggel hozhassanak döntéseket.
Hétfőn tíz uniós tagállam külügyminisztere különmegbeszélést tart Brüsszelben, hogy előmozdítsa a németek azon javaslatát, miszerint a külpolitikai és biztonságpolitikai kérdésekben

egyhangúság helyett minősített többséggel hozzanak döntéseket.
A kezdeményezést Németországon kívül Spanyolország, Belgium, Szlovénia, Finnország, Luxemburg, Hollandia, Franciaország és Olaszország mellett Románia is támogatja.

A Maszol szerint a kormány úgy változtatott korábbi álláspontján, hogy semmiféle tájékoztatás nem hangzott el arra vonatkozóan, miért csatlakozik egy olyan törekvéshez, amely csökkenti egy tagállam szavazatának értékét. Idézik Bogdan Aurescu külügyminiszter 2022 decemberi interjúját, amelyben úgy fogalmazott: „korábban az egyhangon hozott döntések mellett voltunk, mert úgy gondoltuk, a kis államok számára fontos ha élni tudnak a ezzel lehetőséggel egy, az érdeküket sértő döntés esetén”. Emellett Victor Ponta volt kormányfőt idézik, aki szerint Klaus Iohannis államfő kényszerítette ki ezt a lépést, hogy a jövő évi leköszönése után egy fontos nemzetközi pozíciót biztosítson magának.
 
K

kamm

Guest
A penzugyorseg akciot inditott hogy osszeszamlalja, hanyan dolgoznak a videochat iparban. Az eredmeny sokkolo, tobben mint az egesz tanugyben, a szamlalas mar 400.000 folott jar.
Jezus, meg mindig ilyen nepszeruek a roman prostik? Egesz Europa tele volt veluk meg ukran qrvakkal mar 30 evel ezelott is, azt hittem, mostanra mar rajuk untak...
 

nizdam

Well-Known Member
2021. december 14.
226
801
93
A politikai stabilitás érdekében.
Vilagszenzacio !!! Megsem mondott le.
 

Deidonicus

Well-Known Member
2021. július 2.
483
3 115
93
Valami update esetleg a roman gazdasagi helyzetrol, kilatasokrol...?
Az infláció megmentette 2022-üket, elinflálta a tartozások egy részét is, főleg a lakosság jár ilyenkor rosszul, de 2023 hozza azt amit 2022-re jósoltam, az államadósság ugrik, mivel választási év közeleg kizártak a megszorítások majd, így ha bedőlés nem is lesz, de az államháztartás olyan fogóba kerül ami lehetetlenné tesz bármilyen mozgásteret. A román GDP-ben az állami láb gyengébb mint az európai átlag, ha ők 2-2,5%-ot akarnak a hadseregre költeni, az az állami lábon belül sokkal nagyobb arány mint pl nálunk, vagy a nagy EU átlagban, ezért minden hitelre megy, már az EU támogatott beruházások önereje is.
Romániának kb 5 éve van, illetve lenne rendezni a helyzetét, de a konjunktúra esésével a lehetőségek is esnek, az odaáti ratkó gyerekek kb öt év múlva elkezdenek nyugdíjba szállingózni és az arányuk a populáción belül olyan magas, hogy bedönti nem csak a nyugdíj rendszert, hanem a munkaerő piacot is. A magas hozzáadott értékű iparágak - amik kiválthatnák a nagy munkaerő igényt - nemhogy nem honosodnak meg de koncepció sincsen az országprojektre ami kiutat jelenthetne. Egyetlen koncepció van, költeni az EU-s pénzeket, az általam elnevezett "ibéria modell" módján, azaz nagy értékű infrastrukturális beruházások, kétes használati értékkel (kolozsvári metró, nagyváradi reptér, hidrogén üzemű vonatok stb). Ennek a kifutása 5-10 év kb, akkor már nem lehet több reptér szükségességét eladni az EU-nak - az 5,5 milliós Erdélyben 5 nemzetközi - már nem fog több autópálya kelleni és akkor kellene ezeknek termőre fordulniuk, de nem fognak, már jelenleg is egy két kivétellel veszteségesek. Az autópályák sem tartják el önmagukat, bárki is hiszi az ellenkezőjét, Románia nem tranzit ország, onnan nem megy sehova semmi, nem fizetnek tranzit díjat az idegen kamionok, a korábban épített pályák pusztulnak is rendesen. Az ország kijelöli magának a másod, de inkább harmad vonalas gazdasági utat ami jellemző a keleti félholdra ami valahol Horvátország környékén kezdődik, volt jugo államok, Bulgária, Románia, Moldova, Ukrajnak, Belarusz és teszölegesen ér véget valahol a baltikumban, ezek az országok, menthetetlenül kiürülnek, a gazdaságuk hosszabb távon is csökkenő, az egyetlen értékül a terület marad amin még valami megterem.
A korábbi hozzászólással annyiban vitatkoznék, hogy Romániában nem túlzott és nem nagy az államapparátus, enyhén az EU átlag alatt van a létszám, viszont amennyit költenek rá az átlag feletti, a különböző bérezések, pótlékok rendszere magasabb bért jelent még mindig, minden EU-nak tett fogadkozás ellenére mint a verseny szféra átlagbérei, ez teszi drágává a fenntartását, nem a létszámuk. A kölönnyugdíjak rendszere, amiben az állam kuriózum az EU-ban szintén óriási gond, nem vagy nehezen leépíthető, politikai hajlandóság sincsen rá, a katonák különnyugdíja pedig a honvédelmibe van büdzsézve, tehát attól a 2,5%-os GDP arányos honvédelmi ráfordítástól sem kell annyira megijedni, nincs olyan nagy mozgástér az új eszközök beszerzésére sem. Jó példa és már már a humor kategóriája, hogy a majdnem lemondó miniszterelnök konzultációt kezdeményezett az EU-van, hogy léci ne számítson be a honvédelemre és az EU alapok lehívása miatt felvett hitelek mennyiége az államháztartási egyenleg elszámolásakor, mert akkor tarthatatlanok a költségvetés EU-nak igért számai, legyen inkább ez fiktív tartozás ... hagyok időt gondolkodni ...
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 093
33 209
113
Az infláció megmentette 2022-üket, elinflálta a tartozások egy részét is, főleg a lakosság jár ilyenkor rosszul, de 2023 hozza azt amit 2022-re jósoltam, az államadósság ugrik, mivel választási év közeleg kizártak a megszorítások majd, így ha bedőlés nem is lesz, de az államháztartás olyan fogóba kerül ami lehetetlenné tesz bármilyen mozgásteret. A román GDP-ben az állami láb gyengébb mint az európai átlag, ha ők 2-2,5%-ot akarnak a hadseregre költeni, az az állami lábon belül sokkal nagyobb arány mint pl nálunk, vagy a nagy EU átlagban, ezért minden hitelre megy, már az EU támogatott beruházások önereje is.
Romániának kb 5 éve van, illetve lenne rendezni a helyzetét, de a konjunktúra esésével a lehetőségek is esnek, az odaáti ratkó gyerekek kb öt év múlva elkezdenek nyugdíjba szállingózni és az arányuk a populáción belül olyan magas, hogy bedönti nem csak a nyugdíj rendszert, hanem a munkaerő piacot is. A magas hozzáadott értékű iparágak - amik kiválthatnák a nagy munkaerő igényt - nemhogy nem honosodnak meg de koncepció sincsen az országprojektre ami kiutat jelenthetne. Egyetlen koncepció van, költeni az EU-s pénzeket, az általam elnevezett "ibéria modell" módján, azaz nagy értékű infrastrukturális beruházások, kétes használati értékkel (kolozsvári metró, nagyváradi reptér, hidrogén üzemű vonatok stb). Ennek a kifutása 5-10 év kb, akkor már nem lehet több reptér szükségességét eladni az EU-nak - az 5,5 milliós Erdélyben 5 nemzetközi - már nem fog több autópálya kelleni és akkor kellene ezeknek termőre fordulniuk, de nem fognak, már jelenleg is egy két kivétellel veszteségesek. Az autópályák sem tartják el önmagukat, bárki is hiszi az ellenkezőjét, Románia nem tranzit ország, onnan nem megy sehova semmi, nem fizetnek tranzit díjat az idegen kamionok, a korábban épített pályák pusztulnak is rendesen. Az ország kijelöli magának a másod, de inkább harmad vonalas gazdasági utat ami jellemző a keleti félholdra ami valahol Horvátország környékén kezdődik, volt jugo államok, Bulgária, Románia, Moldova, Ukrajnak, Belarusz és teszölegesen ér véget valahol a baltikumban, ezek az országok, menthetetlenül kiürülnek, a gazdaságuk hosszabb távon is csökkenő, az egyetlen értékül a terület marad amin még valami megterem.
A korábbi hozzászólással annyiban vitatkoznék, hogy Romániában nem túlzott és nem nagy az államapparátus, enyhén az EU átlag alatt van a létszám, viszont amennyit költenek rá az átlag feletti, a különböző bérezések, pótlékok rendszere magasabb bért jelent még mindig, minden EU-nak tett fogadkozás ellenére mint a verseny szféra átlagbérei, ez teszi drágává a fenntartását, nem a létszámuk. A kölönnyugdíjak rendszere, amiben az állam kuriózum az EU-ban szintén óriási gond, nem vagy nehezen leépíthető, politikai hajlandóság sincsen rá, a katonák különnyugdíja pedig a honvédelmibe van büdzsézve, tehát attól a 2,5%-os GDP arányos honvédelmi ráfordítástól sem kell annyira megijedni, nincs olyan nagy mozgástér az új eszközök beszerzésére sem. Jó példa és már már a humor kategóriája, hogy a majdnem lemondó miniszterelnök konzultációt kezdeményezett az EU-van, hogy léci ne számítson be a honvédelemre és az EU alapok lehívása miatt felvett hitelek mennyiége az államháztartási egyenleg elszámolásakor, mert akkor tarthatatlanok a költségvetés EU-nak igért számai, legyen inkább ez fiktív tartozás ... hagyok időt gondolkodni ...
Mi is ugyanebben a cipoben jarunk.Csak csereld fel a metrot kilátótra.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 800
14 902
113
Figyelj! A Columbo sorozatot is komoly sikerekkel lehozták egy nem is létező fontos mellékszereplővel (Columbo felesége)

A BF 2042-esnek nem román mellékszereplő a védjegye, hanem francia, de valóban, azt politikai indíttatásból csinálták olyanná, amilyenné.


És mi a skillje?! Ha elfogy a csapata, átáll a másik team-be, vagy csak ellop mindent a map-ról? Capture the flag helyett...
Allandoan kolcsonker es az egesz szakasznak tartozik, es allandoan az eppen megrendeles alatt allo uj fegyvereirol hadoval mindenkinek. :D

Ez is lehetett volna :D De ehelyett csak megelégedtek, hogy összevonták az EÜ-s katonák, meg a lőszer ellátmányost ...

Na de "komolyra" véve, a politikai vonalat nem a román haditengerész jelenti, hanem a francia karakter.

VlLMhiC.jpg


Szerintetek milyen nemű / identitású ez a Battlefield 2042 karakter ?
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby