Szerinted...
Látod, hogy sem az égési sérülésről nincs fogalmad (főleg az ilyen súlyos-életveszélyesről), sem arról, hogy a magyar eü. milyen állapotban van. Maradjunk annyiban, hogy egy kárhelyen ennyi sérült ellátására a - legnagyobb- budapesti mentés is azonnal letérdelne.. persze lenne ott azonnal sok mentő, mert ez közterületen van, van híre és sok a kamera, ugyanúgy ahogy az ilyen rendezvények mint most az atletikai volt . ( Csak éppen azt nem látjátok, hogy hány ember látja kárát.. meg hány más helyről vannak felrángatva emberek).
De tudom, itthon mindent megoldunk mert minden fasza, biztos ezért járnak fel szinte napi szinten pl. Nyíregyházáról a budapesti mentésbe segíteni "önkéntes alapon". Ahogy az ügyeleti rendszert sem tudják megoldani abban a pár megyében... akkor miről beszélünk?
Lehet verni a melled, hogy magyar vagy a román meg szar, ahogy itt sokan arcoskodnak, csak amikor valóban tenni kell, akkor oda kevés az ilyen tévhit. Ismerem a magyar és a román rendszert is.. hát nem a román rendszer fullad meg létszám és eszközhiányban. (Még ha sok régi eszközük sz*r is, de ott legalább van elég és igen sokmindenben felülmúlnak minket.) Na most lehet a "nagy magyarok szisszenthetik a Borsodit és románozhatnak engem, ahogy szokták, majd az ugráló szemükre lehúzhatják azt a pálinkát, hogy "híjja de megmondtam neki!") Attól még a helyzet ugyan az marad. Mellesleg ajánlom figyelmed pl. a János kórházba vezető és a benti utak minőségét is, ami egy traumás kórház.. hogy az épületek állapotáról és felszereléséről ne is beszéljünk).
De ott vannak a hírhedt "szuperkórházak" is, őőőőő hol is? Azóta hány stadion, lombkoronasétány és hasonló épült?
Lehet előbb itthon kéne söprögetni. Meg kinyitni a szemedet és utána írogatni..