1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. comandante

  comandante Active Member

  NEM AZÉRT DE EZEK A RAKÉTÁK ELÉG PONTOSNAK TŰNNEK.!!!!
   
  aquarell and vendég3 like this.
 2. Loken

  Loken Active Member

  Az izraeli védelmi miniszter most biztosan be is rettyintett....;)
   
  antigonosz likes this.
 3. Loken

  Loken Active Member

  Komolyra fordítva a szót...Vajon az izraeli és amerikai hírszerzésnek most vajon mennyire lehet fontos, hogy mintákat szerezzenek a becsapódott rakéták roncsaiból.
  Mondjuk ahhoz az US koalíciónak kellene elfoglalni a várost, hogy nyugodtan vizsgálódhassanak. Nem hivatalosan meg jó pénzt fizetni az IÁ-nak, hogy adják át a roncsokat. Ez utóbbi szerintem a könnyebb mivel az izraeliek nincsenek haragban velük...sőt.
   
 4. ornagy

  ornagy Well-Known Member

  itt az elso tweetek Rasaka bevetelerol   
  fishbed and antigonosz like this.
 5. ornagy

  ornagy Well-Known Member

  A negyedik irani raketa celpontja egy communication center volt Al-Mayaden-ben.

  [​IMG]
   
  fishbed likes this.
 6. Python

  Python Well-Known Member

 7. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Iráni rakéta: a valós üzenet, hogy a térség középhatalma hajszálpontosan mért ballisztikus rakétával csapást, miközben annak hatását is vélhetően saját drón ellenőrizte. Khm... nem rossz.

  SU-22: mindegy mit akart ezzel az USA. Az tény, hogy az ISIS-CIA proxy. Most próbálják "vállalható" mezbe öltöztetni őket, ezért "várják" a "sajtóképes" haverok délen őket. Ebbe belepiszkált a SAA. Cowboyosan lekapták, felhatalmazás nélkül egy állam saját légtérben tevékenykedő gépét. Nem minősítem, de ne legyenek meglepettek, ha "véletlenül" lepiszkálják őket legközelebb. Nem az oroszok...majd egy-két eltévedt és SAA kezekbe került korszerű légó-üteg...

  Persze laikus lüke vagyok és ez csak agymenés :(
   
  misinator, rudi, szegcsab and 7 others like this.
 8. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  ad3: Az ISISnek van repülőgép hordozós kapacitása a jelek szerint :)
   
  tindalos, szegcsab, gacsat and 2 others like this.
 9. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Vàrom a revancsot...
   
 10. plushun

  plushun Well-Known Member

  Az nem hiszem, hogy lesz. Támadás már volt egy - kettő az USA részéről (szárazföldi és most légi is) és a szavakon kívül más cselekmény nem következett be. Mivel az USA a világ legnagyobb katonai hatalma így nem fognak visszavágni mert tudják az háborút jelent. Ezt az USA is tudja és ezt a fegyvertényt ki is használja.
   
 11. tomippo

  tomippo Well-Known Member

  szegcsab, fishbed, minszk2 and 3 others like this.
 12. nyugger

  nyugger Well-Known Member

 13. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Mondjuk szívem szerint én Putyin helyében a sivatagba telepített Sz-300 üteg mellett megajándékoznám az SAA-t (természetesen a terrorizmus elleni harc jegyében :D) néhány Tor és Buk üteggel, hogy a front közelében is ijesztgethessék a jenkiket.
   
  szegcsab, svajcibeka, fishbed and 5 others like this.
 14. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Egészen pontosan 1,3km-re van a szír kormánycsapatok vonalától az általad betett kép alapján a lezuhanás helye. A település ahol állítólag bombázott lezuhant, vagyis ahol jelölve van egészen pontosan 81mx45m alapterületű úgyhogy kb egy tanya. Ettől van DK-re Suwayhan 4km-re és attól D-re szintén annyira a fontosabb kereszteződés Resefa. Hogy mit bombázott,kit és hol, arról jó volna látni egy videót,vagy fotót, mert én speciel ugyanannyira hiszek az Usa hivatalos verziónak mint az szír hivatalos verziónak.
  Viszont, bárkit is bombázott akarva akaratlan az jogosítja fel a USA kormányt hogy a saját országában lelőjje hadiállapot nélkül egy másik szuverén ország katonai repülőgépét. Abban az országban hivatalosan egyenlőre még csak a szír és az orosz légierő repülhet. Ez egy újabb nemzetközi jogsértés amit természetesen Washington lexar, mert ők minden és mindenki felett állnak, míg más kormány a saját országában sem tehet amit akar az ő szemszögükből.
  Egy válasz létezik ere a lelövésre, kitiltani az USA és koalíciója gépeit a Szír állam légteréből, és amennyiben ennek nem tesznek eleget erőt alkalmazni ellenük úgy a szír mint az orosz légierőnek.
   
  szegcsab likes this.
 15. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ez így is nemzetközi incidens.
   
 16. ornagy

  ornagy Well-Known Member

  legujabb del-rakkai terkep

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  antigonosz likes this.
 17. ornagy

  ornagy Well-Known Member

  A lelott gep pilotajat kimetettek a Tigrisek:  Palmiranal megvan vegre a T-3 (ez most nem eliras :D)

   
 18. plushun

  plushun Well-Known Member

  Azt kellene tenni. Csak abból meg nyílt háború lesz. Képzeld el mi lenne a reakció ha a szír légvédelem vagy ne adj isten az orosz légierő leszed egy amerikai madarat.
   
 19. ehnaton

  ehnaton Active Member

  Ezt màr nem igazàn értem,szàmomra fura hogy az oroszok mindent elnéznek az amiknak,biztos lesz valami szuper kemény nyilatkozat a lelőtt gép miatt,legalább lenne valami visszavàgàs valamilyen téren akár csak egy véletlenűl lelőtt tengerészgyalagos vagy legalább lőnék szét egy ami bàzis kerti budijàt mert ha az amik még bátrabbak lesznek,akkor kb putyinék csomagolhatnak hazafelé,mert ez így nem lesz valami szuper.
   
  antigonosz likes this.
 20. blogen

  blogen Well-Known Member

  Mivel lőjenek vissza? Nincs semmilyük, amivel egy NATO vadászgépet megtámadhatnának a légvédelmi rakétákon kívül, de ha azt használják, akkor azok ki lesznek lőve és akkor ott lesznek, hogy már végképp nem lesz semmilyük és mehetnek haza védtelen a szíriai bázisaikról!
   

Ezen oldal megosztása