1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Folyamat indul:

   
  fishbed likes this.
 2. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Itt a felső képen két Typhoon látható. Na azok már nem mennek sehova.
   
 3. jani22

  jani22 Well-Known Member

 4. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Igen, sajnos a rendszer bedobta, ezzel nem tudtam mit kezdeni, de nem ezek a lényegek, ugye tudjuk. :)
   
  fishbed and ghostface like this.
 5. vendeg2

  vendeg2 Well-Known Member

  Minden vezetőt a saját korában kell megítélni és ha így tesszük akkor 2000-óta biztosan nem tudsz olyan vezetőt felhozni az egész világot nézve aki felérne Putyinhoz, és majd egyszer ha visszanéznek a történészek erre a 20 évre akkor az őt megillető helyre fog kerülni a valaha volt legnagyobbak közé. Azért azt sem kellene elfelejteni, hogy mekkora országot igazgat mennyi nemzetiséggel, konfliktusokkal úgy, hogy az amerikai héják folyamatosan köröznek és még egy atomrakétát sem engedett az útjára, sokan megtették volna már ha a helyében vannak...
   
 6. melampo

  melampo Well-Known Member

  Meg ha az írott történelmet vesszük alapul akkor sem volt méretét és népességét tekintve sok ekkora birodalom a földön. Néhány ezer évre visszamenőleg esetleg kettőt lehetne összehasonlítani a mostani Oroszországgal.
  Nem is beszélve arról, hogy a változások mértékéhez képest azok halálos áldozatainak száma a helyi, polgárháborús, terrortámadásos áldozatokkal együtt is mondhatni elenyésző.
   
  vendeg2 likes this.
 7. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  A napokban a török erők által lelőtt kurd drónok:

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 8. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Trumpnak nem érdeke egy erős Kurd államlehetőség. Ezt a hibát 1917ben már elkövette Németország, hogy egy széteső cári birodalomra ráengedte a megerősödő szocialistákat, akik végül egy kommunista Szovjetuniót hoztak létre. Izraelnek se érdeke egy full balos Kurd Köztársaság. Csak mert a legvége nem egy sima kurd autonómia (a románok és a szlovákok is ezt akarták a Monarchián belül, az autonómiát), hanem egy Kurd Szocialista Köztársaság/Népköztársaság lett volna. A győzelem, plusz olaj, plusz az amerikai támogatás mindenkivel szemben ezt idézhette volna elő. Azt viszont az USA nem engedhette meg magának, hogy - bármilyen is JELENLEG Törökország - elveszítse a legfontosabb demokratikus szövetségesét a térségben. Mindegy mit mondanak a törökökről, lényegtelen, a média azt mond és ír, amit akar. A kérdés, hogy Törökország államérdeke vagy a történelem során folyamatosan a kukából kikandikáló Kurdisztán fontosabb-e az USAnak. Ha a demokraták nem ennyire balosak lennének, akkor kb. leszarnák a kurdokat. Csak azért ügy jelenleg ez a nép, mert üthetik Trumpot. És kész. Ahogy Palesztinát dobták, most dobták a kurdokat is. Hogy Palesztina megérte-e? Nincs sok értelme miatta Izraellel fasírtban lenni, az tény. 1991ben is leszarták a kurdokat (Irak), és most is. De ezek nem tanulnak. A nyugathoz akartak kötődni, balosként, erre most, hogy az amik "szakítottak velük", ismét jó lenne egy új segg, de a ruszki már foglalt. Köszönhetően Asszadnak. Egy nép aki az önállóságért küzd, válasszon jó szövetségest! Ezt mi tudjuk a legjobban (1703, 1848, 1956, stb.) Még a zászlónk is hasonló. Mégis, túlélik ezt is, ahogy eddig mindent. Szapora nép, előbb-utóbb ők is felülnek majd a jó lóra.

  Hogy Trumpnak ez 2020ban miként jön majd? Nos, neki Amerika az első, nem Kurdisztán. Nem hinném, hogy a külpolitikája lesz a fő téma a kampányban.
   
  gergo55, dragonette and Littlejohn like this.
 9. Python

  Python Well-Known Member

 10. rejsz felügyelő

  rejsz felügyelő Well-Known Member

  EW-vel szedték le őket?
   
 11. plushun

  plushun Well-Known Member

  Az két tengo biztos, hogy nincs Tartus-ban. Azok Typhon osztályú SSBN-ek amiket már kivontak a szolgálatból.
   
  jani22 likes this.
 12. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Nincs róla információm, de lövésre utaló külsérelmi nyomot nem látok.
   
 13. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Igen, ls. :
  #73024
  :)
   
 14. jani22

  jani22 Well-Known Member

  fip7, antigonosz and Littlejohn like this.
 15. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  A kurd állammal kapcsolatos közkeletű álomtörténetben azt a részt szeretem a legjobban, amikor a békés, gazdag és egységes Irak, Szíria meg Törökország közösen lemondanak területeik és természeti erőforrásaik (olaj!) egy tetemes részéről, hogy azokat a kurdoknak adják. A nagyhatalmak is boldogan kivonulnak a térségből, az ENSz dollármilliárdokat osztogat, és pufók kurd gyerekek szaladnak kacagva a napfényes, dús füvű mezőkön. Mindig elmorzsolok egy könnyet, amikor ez a rész jön. /szarkazmus off
   
  borisz, fishbed, silversisko and 6 others like this.
 16. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

 17. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

 18. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

  törökök


  kurdok
   
  fishbed likes this.
 19. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

  Latakia

   
  fishbed likes this.
 20. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

Ezen oldal megosztása