Neki viszont a nato feljebbvalói adják a parancsot és van egy olyan érzésem, (ne legyen igazam) itt az lesz az egyik cél, hogy összeugrasszanak minket a szerbekkel.
20 éve kellett volna bevonulni a Délvidékre, de ezt a sanszot is elszalasztották.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Neki viszont a nato feljebbvalói adják a parancsot és van egy olyan érzésem, (ne legyen igazam) itt az lesz az egyik cél, hogy összeugrasszanak minket a szerbekkel.
Spec én jártam.Mindegyikben,Koszovóban is.El kéne már felejteni a régi román dolgokat.Qrvasokat fejlődtek.Már messze nem az a romhalmaz,ami volkt-bár még vannak bőven kudarcos részek.Szerbia Nistől délre meg már nem Europa.Koszovo meg a gödör fenekén a luk.Maga Albánia viszont fejlődik,a szaudiak pénzén....Te jártál már Szerbiában? Csak mondanám, h Szerbia legszegényebb régiója (Kursumlija) köröket ver a román átlagnál jobbnak számító Orsvára és környékére. Ezt a bezzegromániát el lehet adni olyanoknak, akik még Erdélyben sem jártak, pláne nem a Békás szoroson túl, de a valóság picit másképp fest. Belgrád nincs olyan messze, nézd meg, mielőtt meg debil amcsi barátaid megint letarolják, irigységből, mert nekik nincs se Kalemegdanjuk, se pelinkovacuk, se történelmük.
Elég sokszor.Te jártál már Szerbiában?
Az tény, hogy minél délebbre mész, annál szegényebbek. Nis környéke nem olyan rossz, de azért nem laknék ott. Orsován nem voltam még.Csak mondanám, h Szerbia legszegényebb régiója (Kursumlija) köröket ver a román átlagnál jobbnak számító Orsvára és környékére. Ezt a bezzegromániát el lehet adni olyanoknak, akik még Erdélyben sem jártak, pláne nem a Békás szoroson túl, de a valóság picit másképp fest.
Azért Belgrád egy beton dzsungel, elég ronda. Egyébként nem tarolták le az amik. Az amerikaiaknak is van történelmük, csak 500 évvel rövidebb....Belgrád nincs olyan messze, nézd meg, mielőtt meg debil amcsi barátaid megint letarolják, irigységből, mert nekik nincs se Kalemegdanjuk, se pelinkovacuk, se történelmük.
Hat nem igy nez ki hogy Putyin volt.Ez tutira Putyin vót! Hiszen Putyin irányítja az albánokat, ő mondta nekik, hogy ne fogadják el a szerb okmányokat, iratokat, ő küldte ki az albán katonákat a határhoz és ő záratta le a határt is.
A funkcionális analfabétizmus téged is érint, nem is kicsit.Azt tudod, hogy ki a KFOR parancsnoka?
Azt tudod kikboől áll a KFOR gyors reagálású tartalék zászlóalja?
Magyarázd már el, egy NATO alarendeltsegű magyar békefenntartó haderő, magyar katonáit (KTRBN) hogyan is kell a Koszovót lerohanó szolnoki katonáknak megsemmisiteni a KTBRN-t?
Te teljesen hülye vagy?
Érted egyáltalán miket irkálsz ide?
A magyar katonák öljék meg a magyar katonákat?
Nagy a baj veled.
Te mit nézel? Időjárás jelentést?A hírekben sehol semmi Koszovóról.
Valaki pánikot akart kelteni szerintem.
Tutti a NATO volt.
Elég furi, hogy csak a ruszki propaganda okádja a szennyet megint...
Vajon miért?
Én voltam mindkét helyen. Romániában aki tud külföldiül, az már külföldön van. Irgalmatlan kosz, ahhoz képest Belgrádban enni lehet a járdáról. (Oké, ebben lassan Budapestet is verik.) Azért Belgrádban szecessziós építészet is van, a betonon kívül. Na meg a rakpart szeretne úgy kinézni, mint a Száva part. Amúgy ja, Balkán, annak minden jó és rossz tulajdonságával.Elég sokszor.
Az tény, hogy minél délebbre mész, annál szegényebbek. Nis környéke nem olyan rossz, de azért nem laknék ott. Orsován nem voltam még.
Azért Belgrád egy beton dzsungel, elég ronda. Egyébként nem tarolták le az amik. Az amerikaiaknak is van történelmük, csak 500 évvel rövidebb....
Nem utolsósorban a pelinkovac horvát ürmös. A narancsos a legjobb.
Covid előtt voltam, hát lássuk csak: az éttermek konyhájából a páraelszívót a vendégekre engedik. Még gúgli translate étlap sincs idegen nyelven, aki külföldiül beszél, már külföldön van. És nem a világ végén voltam, hanem ugye turisztikailag kiemelt helyen. A köztisztátalansági állapotokat hagyjuk. Az út nyomokban tartalmaz aszfaltot, pont úgy vezetnek, ahogy nálunk szoktak. Tömegközlekedés gyk nem létezik, a hajó a Vaskapuhoz egy rozsdás teknő volt, de legalább a társaságok agresszíven csapnak le a gyanútlan turistára, és ha nem állsz ellen, már fel is tuszkoltak egyre, akár összeverekednek egymással a kuncsaftért. A magyarázó szöveg kétnyelvű, szalagról, de kb minden 5. szót érteni. Jó, hát a táj az csodaszép.El kéne már felejteni a régi román dolgokat.Qrvasokat fejlődtek.
Nem, mert ha átállunk szerb oldalra (kevésbé drasztikusan: megvédjük a mitrovicai szerbeket), akkor kvázi eldöntjük a konfliktust és nincs semmilyen más opciónk a gázellátásunk miatt.
A magyar kontingensnek fel kell készülnie a Mitrovicába bevonulásra, az oda bepofátlankodó albán különlegesek lefegyverzésére, különben megfagyunk télen.
A Száva part tényleg nagyon klassz hely, jók a kajáldák is. Viszont azt ne feledd, hogy a budapesti Duna és a belgrádi Száva adottságai nem ugyanazok. Nálunk nem lehet megcsinálni.Én voltam mindkét helyen. Romániában aki tud külföldiül, az már külföldön van. Irgalmatlan kosz, ahhoz képest Belgrádban enni lehet a járdáról. (Oké, ebben lassan Budapestet is verik.) Azért Belgrádban szecessziós építészet is van, a betonon kívül. Na meg a rakpart szeretne úgy kinézni, mint a Száva part. Amúgy ja, Balkán, annak minden jó és rossz tulajdonságával.
Tény, h minél délebbre mész, annál szegényebbek. De Románia EU tag, és hát finoman szólva szarabb állapotban vannak, mint Szerbia, a lesajnált EU-n kívüli szegényház. Mert ugye az oroszbarátságtól szegényednek el országok.
48 | Románia | 250 076 |
57 | Magyarország | 160 957 |
88 | Szerbia | 51 409 |
Skodrában és környékén voltam négy éve. Montenegróhoz (~Ulcinj, ott is a többség már albán) képest (kicsit) lepukkantabb, de már voltak európai színvonalú kajáldák. Az emberek tök kedvesek voltak, segítőkészek. A vallás meg szerintem törzsfüggő náluk.Albániában is covid előtt voltam, na az fejlődik, a románnál jóval nagyobb kosz, mondjuk a tömegturizmussal nem képes tartani az ütemet az infrastruktúra. Ja, és jóval kevesebb fejkendős nőt látni Tiranában, mint Bécsben.
... Mi iparfejlesztünk, úgyhogy tutira nem lesz háború 2030-ig. 2025-ben már lesz 44 modern harckocsink ha nem késik nyersanyaghiány miatt. De késsen nyugodtan, hiszen attól, hogy tudtuk előre, hogy most lesz világháború, mi 2030-ra készen is állunk az iparral.
Koszovót elkerüli a gázvezeték.
'96ban voltam először, meg covid előtt. Hát a fővárosból meg a közepes város Durresből lett egy gyk egybefüggő vízfej, 20-30 emeletes apartmanházakkal. Olaszország jelentős része nyárra átköltözik oda, mert olcsóbb, 1-2 óra hajóval. Durresben nagyon jó kajáldák vannak, jó borokkal. A gasztronómia tényleg hasít náluk. Viszont tömegközlekedés nincs. Az utak is hááát.. Teleportálj a turisztikailag kiemelt helyekre, és ne akarj mászkálni. Amúgy Krujában még magyarul is beszélnek, és Hunyadinak komoly kultusza van. De tényleg ne akarj biciklizni, túrázni, evezni, sétálni is csak a bazársoron. Mondjuk legalább nem gagyi kínai műanyag szarokat árulnak, hanem valódi kézműves termékeket.A Száva part tényleg nagyon klassz hely, jók a kajáldák is. Viszont azt ne feledd, hogy a budapesti Duna és a belgrádi Száva adottságai nem ugyanazok. Nálunk nem lehet megcsinálni.
Én csak az Erdélyből származó barátomtól tudok annyit, hogy a Romániáról itt zengedezett sztereotípiákat lassan el lehet felejteni. Ma este úgyis szokásos kangyűlésen leszünk, rákérdezek, mi a helyzet. Két hete jöttek vissza. Románia nominális GDP-je (2021, millió USD) kb. az ötszöröse a szerbekének. Persze, lehet elővenni a PPP-t, de abban is jobban állnak szerintem.
48 Románia 250 076
57 Magyarország 160 957
88 Szerbia 51 409
Skodrában és környékén voltam négy éve. Montenegróhoz (~Ulcinj, ott is a többség már albán) képest (kicsit) lepukkantabb, de már voltak európai színvonalú kajáldák. Az emberek tök kedvesek voltak, segítőkészek. A vallás meg szerintem törzsfüggő náluk.
KFOR Nato parancsnokság alatt van!ENSZ biztonsági tanácsának 1244. számú határozta alapján jött létre.Ha szerbek megtámadnák a KFOR erőket szintebiztos hogy azonnali légi támogatást kapnának a KFOR erők!
És lám saját csapdádba lépsz kissé ormótlanul. A Krím elcsatolása pont ezen alapul, hogy ha Koszovót lehetett, akkor lehet a Krímet is. Ha nem lehet Koszovót, akkor vonuljon ki szépen Oroszország a Krímről... azért tőled nem számítottam erre.
Ettől még nagyon messze vagyunk. Egyelőre a magyarok vezette KFOR lezárta Mitrovicában a szerb és albán részeket elválasztó hidat. Tehát pacifikálja helyzetet.Ne játszd már a hülyét. Ha Szerbia beavatkozik Koszovóban, akkor a NATO megbombázza Belgrádot. És akkor annyi a gázvezetékünknek.