[BIZTPOL] Szíriai helyzet

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 340
5 040
113
Ez nem vàlasz, hanem süket duma.Nem arról van szó, hogy tàmogatjàk e egyes orszàgok a barbàrokat. Az kóztudott.
Erről az àllitàsról van szó:
"Boki: Ebben a tàmadàsban a terroristâkat tàmogató orszagok adtàk meg a koordinàtâkat (az biztos)."
Tudod, hogy támogatják őket, de szerinted Aladdin admirális-generális adta meg a koordinátákat... Miért is ne hülyézzelek le? :D
maxresdefault.jpg

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 809
86 030
113
aquarell
Volt itt a topikban korábban hír és linkek:
1. Az amerikai CIA képviselo nyíltan kijelentette, hogy gyilkolni kell az oroszokat Szíriában, hogy koporsóban kuldjék oket haza
2. A szaudiak,(azoknak az usa) torokok hírszerzési információkat adnak át a terroristáknak, koztuk a Nusrának.

Ezek mind tények, mint ahogy az is mely országok vannak az orosz beavatkozás ellen Szíriában .

• Tetszik
Reactions: lgabo

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 904
61 818
113
Boki, kösz a vàlaszt.
Én ugy ertettem a kommentedet, hogy van konkrét informàció arról, hogy CIA stb. mèrte be a kórhazat, mintha a terroristàk erre nem lennènek képesek. ( elég lett volna egy "szerintem") :)

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 809
86 030
113
Boki, kösz a vàlaszt.
Én ugy ertettem a kommentedet, hogy van konkrét informàció arról, hogy CIA stb. mèrte be a kórhazat, mintha a terroristàk erre nem lennènek képesek. ( elég lett volna egy "szerintem") :)

Az oroszok tobbet tudnak , Konosenkov megnevezte a feleloseket is.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 322
3 315
113
A kórházba szinte a megnyitás pillanatában tüzet nyitottak. Az első gránát félre ment, a második korrigállás után eltalálta a sátrat, ahol a tábort vezető főorvos tartózkodott. Másfél órával később amikor az újságírók és a mentesitő személyzet és több orosz tiszt is ahelyszenen tartózkodott ismét támadás érte a tábor környékét. Másodjára 11 gránátot lőtték ki, de ezek egyike sem talált célba. Erre van szak kifejezés is amit sajnos nem tudok. Az a lényeg, h kaotikus találatokkal leplezzék a pontos célzást. Ezt azonnal kellett volna, csak valakik megzavarták a lövészeket.
Úgy tudom, h a környéken mobil, és internet hálózat sem működik, így a korrekciót térképpel és rádióval lehet megoldani csak. A rádióknak vannak frekvenciái, ezek vagy NATO vagy Orosz. Könnyen kideríthető.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
7 958
22 843
113
A terroroisták be vannak kerítve, direkt rálátás nincs a kórházra a zöld területektől az épület miatt és nem valószínű, hogy azelőtt hózták volna fel az oroszok a kórházat mielőtt az SAA átvette volna ott az ellenőrzést. Szóval valakinek meg kellett adni akoordinátákat. Hogy kinek és hogy erről milyen infója van az oroszoknak azt nem tudom.
A palmirai harcokrol volt korabban egy jo elemzes a sputnikon. Ott emlitettek, hogy az egyik problema a kollaboransok jelenlete volt. Tobbszor is elofordult, hogy kiadtak a csapatok helyzetet es igy az ISIS elonybe kerult. Lehetseges most is, hogy meg csak egy dronra sem volt szukseguk a pontos koordinatakhoz. Vagyis szerintem tok lenyegtelen kerdes, hogy szereztek meg azokat. (Hacsak nincs konkret bizonyitek.) Ami szamonra furcsa, az a talalatok pontossaga, mert korabban azert nem operaltak ilyen szinten a zoldek.

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 322
3 315
113
A palmirai harcokrol volt korabban egy jo elemzes a sputnikon. Ott emlitettek, hogy az egyik problema a kollaboransok jelenlete volt. Tobbszor is elofordult, hogy kiadtak a csapatok helyzetet es igy az ISIS elonybe kerult. Lehetseges most is, hogy meg csak egy dronra sem volt szukseguk a pontos koordinatakhoz. Vagyis szerintem tok lenyegtelen kerdes, hogy szereztek meg azokat. (Hacsak nincs konkret bizonyitek.) Ami szamonra furcsa, az a talalatok pontossaga, mert korabban azert nem operaltak ilyen szinten a zoldek.
Minden bizonnyal itt is vannak belső informátorok. De a tábornak nem volt stratégiai jelentősége. Ezért kár kockáztatni a lebukás.

• Tetszik

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 755
22 702
113
Ő itt Abu Rofiq, egy Uzbek/Russian iszlamista. Azt mondja magáról, hogy szolgált az orosz elit erőknél, Airborne Troops (VDV).
(A VDV, ha jól emlékszem, tengerészgyalogság, az meg azért nem annyira légi szállítású.)
A Malhama Tactical nevű csoport vezetője.
Cy7SPvvUQAAkmKR.jpg:large

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 126
86 030
113
Ő itt Abu Rofiq, egy Uzbek/Russian iszlamista. Azt mondja magáról, hogy szolgált az orosz elit erőknél, Airborne Troops (VDV).
(A VDV, ha jól emlékszem, tengerészgyalogság, az meg azért nem annyira légi szállítású.)
A Malhama Tactical nevű csoport vezetője.
Cy7SPvvUQAAkmKR.jpg:large
A VDV nem a tengerészgyalogság hanem az ejtőernyősök.

• Tetszik
Reactions: cinikus

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 755
22 702
113
Ezeket a felvételeket az SAA csinálta Aleppoban, az állítólagos Nemzeti Kórházban.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.