[BIZTPOL] Szíriai helyzet

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 248
113
En SZU-17/22 gepekrol beszelek.
Az jó, de akkor a matekkal van problémád, amire reagáltál az a hsz Szu-24-es szállításról szólt, de ennyi erővel Lagg-3-ra is gondolhattál volna, mi meg nem vagyunk gondolatolvasók.;)

Arab források információi szerint egy 2009-es szerződés értelmében Oroszország nemrégiben 10 darab modernizált Szu-24M2 típusú vadászbombázót szállított le a Szír Légierő számára.
A modernizáció során javítottak a gépek csapásmérő képességein, illetve ezen példányok új, nagy pontosságú irányított rakétákat is kaptak. Továbbá új navigációs rendszert is installáltak a gépekre, mely képes a GPS és GLONASSZ globális helymeghatározó rendszerekkel kommunikálni. A navigációs rendszerek adatai pedig a gépek HUD kijelzőin jelennek meg. A szerződés értelmében a szír pilóták és a kiszolgáló személyzet képzése Oroszországban történik.
Az Interfax információi szerint Szíria összesen 22 darab Szu-24 vadászbombázóval rendelkezik, ám nem ismert, hogy ezek új szállítások részeként vagy a régebbi gépek modernizációjaként kerültek Szíriába.
Külön megemlítendő, hogy az rendelkezésre álló információk alapján utoljára 2016 júliusában kapott a Szír Légierő használt Szu-24M2 példányokat Oroszországtól így kérdéses, hogy tényleg kaptak-e most modernizált Szuhojokat a szír pilóták. Viszont a Shayrat légibázisra mért amerikai rakétacsapás után Oroszország a szír légvédelem és légierő megerősítését helyezte kilátásba, amely koncepcióba ezen szállítás teljes mértékben illeszkedne.

Majdnem kizartnak tartom hogy ezek a gepek orosz gepek lennenek. 20 eve vontak ki oket es kizart hogy 20 evig lekonzervalva alltak volna. De ha megis akkor viszont a kikonzervalashoz es nagyjavitashoz meg 24 oras melo melett is legalabb 1-2 honap kene gepenkent. Raadasul osszekapni egy gardat aki ert hozza sem egyszeru.
Szerintem valakitol megboltoltak cserebe valamiert. Pl Vietnamtol vagy Libiatol.
En arra szamitottam hogy mas tipussal potoljak pl MIG-29 el mas nem leven. Az hogy megs SZUHOJT kapnak jelzi hogy az oroszok nem kivannak a szirek helyett harcolni, nem kuldenek pilotat es muszakit nekik.

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Itt a video es tartom hogy ez egy SZU-22 es nem 24 es. Az orranal lehet nagyon latni hogy ott a beomlo nyilas.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 385
10 744
113
:eek: Lataminah Hama közelében

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 248
113
C9jPTrdXcAAN-sS.jpg

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 385
10 744
113
:eek: Lataminah Hama közelében

Még egy

• Tetszik
Reactions: gioo and antigonosz

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 073
15 029
113
Itt a video es tartom hogy ez egy SZU-22 es nem 24 es. Az orranal lehet nagyon latni hogy ott a beomlo nyilas.

Csakhogy ennek a videónak semmi köze a linkben leírt dologhoz, a címe is másról szól (magyarán sem képben sem szövegben szó sincs benne a szétlőtt gépek pótlásáról). A link is egy Szu-24 szállításról szóló cikkre mutat, és erre a linkre válaszoltál te úgy, hogy 20 éve kivont gépekről van szó. Szóval megkeverted egy kicsit magadat, és próbáltál ezzel bennünket is (lehet hogy nem tudsz oroszul, azért nem értetted a videó címét sem?!)

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 248
113
Csakhogy ennek a videónak semmi köze a linkben leírt dologhoz, a címe is másról szól (magyarán sem képben sem szövegben szó sincs benne a szétlőtt gépek pótlásáról). A link is egy Szu-24 szállításról szóló cikkre mutat, és erre a linkre válaszoltál te úgy, hogy 20 éve kivont gépekről van szó. Szóval megkeverted egy kicsit magadat, és próbáltál ezzel bennünket is (lehet hogy nem tudsz oroszul, azért nem értetted a videó címét sem?!)
Kösz, én már nem akartam meddő vitába szállni, a végén még kiderült vlna hogy valójában egy Lagg-3-ra gondolt.

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Ezek szerint elneztem a dolgot. En erre a videora gondoltam mert a link ide vitt. Megneztem lattam a SZU-22 es irtam amit irtam.

De szerintem tul nagy feneket keritunk ennek a dolognak.

Roviden szerintem esely sincs ara hogy SZU-22 kapjanak a szirek az oroszoktol. Tul regen vontak ki oket es azok azota mar csak muzeumi de nem harcipeldanynak jok.

Valamit viszont szerintem kapniuk kell a szireknek de ehez idore van szukseguk a pilotak es a muszakiak kepzesehez. Serintem hasznalt MIG-29 lesz belole de csak tippelek. Ugy cca az eve masodik feleben szeptember oktobertol varhato a megjelenesuk.

De ahogy mondtam csak tippelgetek.

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 073
15 029
113
Nem kell tippelgetni, a cikk szerint Szu-24M2 szintre modernizált gépeket kaptak - így, múlt időben, tehát már megtörtént. A személyzet kiképzése Oroszországban történt, ami nem lehetett túl problémás, lévén már eddig is voltak nekik Szu-24MK gépeik, tehát inkább csak átképzésről kellett gondoskodni, nem 0-ról kezdtek.

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Nem kell tippelgetni, a cikk szerint Szu-24M2 szintre modernizált gépeket kaptak - így, múlt időben, tehát már megtörtént. A személyzet kiképzése Oroszországban történt, ami nem lehetett túl problémás, lévén már eddig is voltak nekik Szu-24MK gépeik, tehát inkább csak átképzésről kellett gondoskodni, nem 0-ról kezdtek.
Ha valoban megkapjak az M@ verziokat tartok tole hogy hamar valami baj eri majd oket. De majd meglatjuk.

Viszont elektronikailag a ket 24 es kozott eg es fold a kulonbseg. Orosz segitseg szemelyzet nelkul nem fog menni.