Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ahogy en olvasom a hirt.Oroszország bármikor kész légvédelmi rendszereket szállítani Szíria számára.
https://biztpol.hungarianforum.net/t80p775-biztpol-sziria-es-irak-5#8126
Totál zsoldosoknak tűnik így a felsorolásból ítélve.
Az általuk használt nemzetiségi elnevezések semmi nem jelentenek. Konkrét példa az Abu Omar al-Shishani, magyarul a Csecsen becenevű figura aki nemrég halt meg Mosul ostrománál egy grúz aki Tbilisziben született keresztény családban. Az ott harcolók szinte kizárólag zsoldosok.
Hidd el,utálom is magamat érte..Szegények mindent elkövetnek, hogy elhitessék a világgal, hogy csak az igaz hitért gyilkolnak, ti meg ilyen könnyedén lezsoldosozzátok őket?
Eddig se vetett be gázt, úgyhogy ez a szempont kiesett. A különbség az, hogy az amerikaiaknak ezután közvetlenül az oroszokat kellene megbombázni.Ha nem vet be Asszat gazt akkor minden rendben lesz. De ha beveti akkor orosz legvedelem ide vagy oda de "gaz lesz" neki.
Az az orosz legvedelem ami ott van egy olyan tomeges csapasbol amilyen az utolso volt maximum es igen jo esetben 10-15% os lelovesre kepes.
Hehe..Megtoszták őket.
És ki fizeti ki?Oroszország bármikor kész légvédelmi rendszereket szállítani Szíria számára.
https://biztpol.hungarianforum.net/t80p775-biztpol-sziria-es-irak-5#8126
Ahogy en olvasom a hirt.
A 59 CM utan Asszad azonnal kovetelte az orosz vedelmet amit ertelem szeruen nem kapott meg. Rovidtavu megoldaskent a repuloit odaviheti az orosz legvedelem ala. Viszont ez nagyban korlatozza a bevethetoseget es azt sem szeretne ha az oroszok mindenrol tudnanak. Igy hat elkezdett kuncsorogni lerak rendszerekert. A kormanykozi megallapodas azert van folyamatban mert az oroszok csak ugy nem akarnak szallitani ( ertheto modon ) hanem ellenszolgaltatast varnak. Penz az nincs igy hat jovoben koncessziok es egyebb hasonlo dolgok lehetnek az ellentetelezesben es errol megy az egyeztetes ezert van szukseg idore.
Az hogy az oroszok azonnal szallitananak azt jelenti hogy meglevo valoszinuleg a toluk kivont technikat szallitanak ugy mint az S-300 Pancsir Thor esetleg meg regebbi pl OSZA. Kerdes hogy ezekhez majd rovid tavon ki adja a szemelyzetet mert mar lovesz katonaval is igen hijjan van Asszad nem hogy szakkepzett legvedelmissel radarkezelokkel technikusokkal stb stb.
Igazabol addig ameddig nem tud egy kozpontilag vezetett vertikalisan es horizontalisan tobbszorosen atfedett lerak rendszert letrehozni addig ezek csak toldozgatasok es penzkidobas.
Roviden csak az oroszoknak jo az uzlet.
Még a 80as évek szállításait se fizették ki. Nagy üzlet mondhatom. Mi pl egy repülőszázadot adtunk nekik ajándékba.
Megszabadul a kivont technikatol, cserebe kap valamit.
Az egyik korabbi esetnel volt, hogy kulfoldrol vittek be az orszagba. Libiabol erkezett, Toroko-n keresztul. Nevek, pontos idopontok ismertek voltak az ENSZ elott is. Lathatod a kepeken az altaluk hasznalt fegyvereket. Sok helyen meg most sincsenek elszigetelve a kulfoldi tamogatoiktol...Nem tudom, mennyire legyarthato az ottani iszlamistak altal "hazi" laborban, de valahogy nem all ossze a kep.
Az egyik korabbi esetnel volt, hogy kulfoldrol vittek be az orszagba. Libiabol erkezett, Toroko-n keresztul. Nevek, pontos idopontok ismertek voltak az ENSZ elott is. Lathatod a kepeken az altaluk hasznalt fegyvereket. Sok helyen meg most sincsenek elszigetelve a kulfoldi tamogatoiktol...
Osszeallt a kep?
Több helyen is azt írják, hogy a Nusra (Jabhat al...) védelme összeomlott Hama-ban miután sikertelen ellentámadást indítottak az SAA ellen
Taybat Al-Imam-nál .
Nem erre gondoltam (az elejetol false flag-nak tunt), hanem arra, hogy miert pont szarin, ha mar vegyi fegyver (ami eleg valoszinutlennek tunik szamomra, de nem vagyok szaki).
Mert nincs mas. A klor nyilt terepen nem hasznalhato. Probalkoztak vele, de nem mukodott még az aleppoi utcakon sem. (Abbol allitolag valami 200 tonna(?) lopas volt a harcok kezdeten, de nem mennek vele semmire.)Nem erre gondoltam (az elejetol false flag-nak tunt), hanem arra, hogy miert pont szarin, ha mar vegyi fegyver (ami eleg valoszinutlennek tunik szamomra, de nem vagyok szaki).
Az US pénznyomda. Bocs nem tudtam kihagyni.És ki fizeti ki?
Nem erre gondoltam (az elejetol false flag-nak tunt), hanem arra, hogy miert pont szarin, ha mar vegyi fegyver (ami eleg valoszinutlennek tunik szamomra, de nem vagyok szaki).