Ezen a frontszakaszon a Sivatagi Sólymok, Tigrisek, az oroszok által kiképzett ISIS Vadászok harcolnak mindig az épp aktuális csatákhoz átvezényelve, feltöltve. (Igaz a feltöltés inkább élelmiszert, muníciót és technikát jelent mintsem emberanyagot.) A többi hadszíntéren az önkéntes milíciák, másod és harmadvonalbeli kormányegységek állomásoznak és harcolgatnak. Kivéve Damaszkusz, ahol még a Köztársasági Gárda is ott domborít, de közel sem annyira sikeresek mint a fönti erők. Mondjuk ezek legalább annyit tudnak, hogy nem futnak el az első harcérintkezéseknél.
Továbbá a Hezbollah és az Iráni Forradalmi Gárda egységei is harcolnak az ISIS, ex. Al-Nuszra, stb erői ellen, ugyan úgy, egységesen mozgatva és bevetve a fönti szíriai elit erőkkel.
A többi szír erő nagy része a videók alapján is a futottak még kategóriában található...!
Mégis előre nyomulnak. Én még emlékszem a donyecki repteres videókra. Ott is volt, hogy azt se tudták hol vannak, sőt, sült egy AK is véletlenül, mégis sikeresek voltak.
Ezek is azok, nyomulnak előre, még ha úgy is látszik, hogy sehol sincsenek harcászatilag. De kérem tisztelettel, ezt a fajta polgárháborús harcászatot hol is lehet tanulni? K-Ukrajnában is egy nem is tudom milyen állapot van, nem polgárháború. Szíriában pedig kb. mindenki mindenkinek az ellensége. Hiába USA fanok a kurdok és NATO szövik a törökök, egymást ölik, a többi szír erő dettó. Nem lehet úgy harcászatot tanítani, hogy mindenki kb. ugyanúgy néz ki, és nincs konkrét frontvonal.
Tanítsatok harcászatot utcai harc kapcsán egy olyan országban, ami mindig, mindenhol lutri volt.
Nem is tudom, hogy hányszor vették be a britek Moszult 1991 óta? Most az irakiak is beveszik, és lefogadom, hogy más volt az első két-három alkalommal, és más volt most is.
Az utcai harcnál nagyobb szopás nincs. Sosincs rá kimondott minta, különösen nem egy alig felszerelt hadseregnél, és mindig, minden időben tele van buktatókkal.
Pl. nem tudni, hogy a tanknak volt-e még lőszere? Nem volt kötszerük? Szerintem meg csak hirtelen kellett megoldani, nem lehetett megvárni a segítséget vagy hátravinni. Be is krepált a szerencsétlen.
Az a legdurvább, hogy 10 éve ezek a fazonok még élték a maguk életét, és eszükbe se jutott, hogy a balfasz politikusok egymásnak ugrasztják őket a sajátjaikkal.
Focit néztek, moziba jártak, csajoztak, számítógépeztek, tévéztek. Aztán pár degenerált állat és az őket az Öbölből támogató egyéb idióták miatt ilyen pocsék helyen halnak meg.
Valószínűleg lettek volna sorkatonák, átesnek az alapkiképzésen, stb, de ez már nem az a szír hadsereg, amely az arab-izraeli háborúkon edződött, és túlerőben volt minden arab-izraeli háborúban. Ellenben Izrael többet költ fegyverekre, mint valaha.