Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
(Irak) Ha nem az index írná, el se hinném:
"2300 páncélozott Humvee terepjárót zsákmányolt az Iszlám Állam, amikor elfoglalta Moszult – mondta a Guardian szerint Haider al-Abadi iraki miniszterelnök. Ramádihoz hasonlóan az iraki katonák akkor is az amerikaiaktól kapott fegyvereiket és járműveiket hátrahagyva menekültek el.
..."
Ez döbbenet, de véletlenül a magyarázat is bekerült a cikkbe:
"A szunnita katonák kiképzése nem halad elég gyorsan, a Fehér Ház a stratégia alakítását ígéri.
..."
Nekem úgy tűnik a szunnita katonák kiképzése nagyon is jól halad, csak a síitáké nem.
Magyar eredetű, az iraki haderőtől zsákmányolt ISIS T-72-es Szíriában:
<blockquote rel="Fennek">Ezt sose ertettem. Ha en menekulnek Hummerrel menekulnek es nem hagynam hatra. Szerintem szimplan megjott az utanpotlas.
Blogen, jah és a "Szaddam alatt volt" katonák meg katonatisztek elpárologtak az univerzumban? Vagy hova lettek? Nyilván egy részük zsoldért, vagy elszántságból az IS-t erősíti, egy része inaktív, de jelentős része azért csak ott van a hadseregben.
<blockquote rel="blogen">Magyar eredetű, az iraki haderőtől zsákmányolt ISIS T-72-es Szíriában:
Hagyjuk mar a kikepzest. Vezetni sem tudnak, vagy gyalogosan gyorsabban menekulnek, mint egy Humvee-val? Legalabb vinnek magukkal a fegyverzetet is. Szerintem az iraki kormany jobban tenne, ha az osszes szunnita katonat leszerelne es csak siitakat toboroznanak. A szunnitak csak arra jok, hogy ataljanak, vagy atjatszak a kormany fegyvereit a terroristaknak.
<blockquote rel="blitzkrieg">Hagyjuk mar a kikepzest. Vezetni sem tudnak, vagy gyalogosan gyorsabban menekulnek, mint egy Humvee-val? Legalabb vinnek magukkal a fegyverzetet is. Szerintem az iraki kormany jobban tenne, ha az osszes szunnita katonat leszerelne es csak siitakat toboroznanak. A szunnitak csak arra jok, hogy ataljanak, vagy atjatszak a kormany fegyvereit a terroristaknak.
Hat akkor meg nem ertem. Epp ennyire beszariak, hogy hatalmas tuleroben vannak es megis elmenekulnek? Raadasul ugy, hogy elobb utobb az o szulovarosukat is elfoglalja az ISIS es a csaladjaikat is leolik. Raadasul miert van az, hogy a terroristak talalnak ezrevel fanatikusokat, akik utolso csepp verukig harcolnak, mig a kormany nem talal csak beszariakat, pedig joval nagyobb nepesseg felett rendelkeznek?
És ez még hatványozottabban igaz a keresztyén és más, nem muszlim kisközösségekre, milíciákra.
Egyszerűen nem tudom megmagyarázni, hogy mit jelent pontosan az a kifejezés, hogy "fellah". A "született szolga" nem írja le az emberi hitványságot, a gyávaság és szervezetlenség netovábbját, ami az ilyen keleti csürhét jellemzi.
Így zajlik egy peshmerga támadás:
https://www.youtube.com/watch?v=9JXbnColeIo
Katar a főáramú médiát is beveti Assad ellen az al-Nusra Frontot reklámozva
2015.06.02.
A katari kormány úgy ábrázolta az al-Nusra Front nevű terrorista csoportot, mint egy mérsékelt erőt, amely támogatást nyerhet a szunnita szövetségeseitől annak érdekében, hogy elűzzék a szíriai Bashar Assad elnököt, állították szakértők a Sputniknak.
http://persianews.vcp.ir/0-%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86-%D9%85%D9%88%D8%B6%D9%88%D8%B9/1383183-Katar-Sz%C3%ADria-Terrorizmus.html
És másik:
http://persianews.vcp.ir/0-%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86-%D9%85%D9%88%D8%B6%D9%88%D8%B9/1383629-Geopolitika.html