[BIZTPOL] Szíriai helyzet

szerintem amikor Putyin letiltotta pár napra a török gépeket,akkor hordát fel a MANPAD.-okat :)
vagy eddig is ott volt - lásd elfekvő szír készletek - a technika, csak kezelők maradtak az északkeleti részen, így eltarthatott az átcsempészésük. akárhogy is, valószínűleg Erdogan újabb lángtengeres beszédet fog tartani. :)

• Tetszik
Reactions: gioo
lassan nem tudom követni hány gépet szedtek le a "kurdok" azért raktam idézőbe mert gondlom nem csak nekem tűnt fel,hogy az orosz gép lelövése óta indult be a potyogás és Aszad most már nyíltan támogatja az Afrini kurdokat márpedig az offenzíva kezdete óta repülnek a törökök és most kerűlt elő valahonnan a "kurd" légvédelem.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ezek pont olyan bator traekt el repkednek mint anno a Szovjetek Avganisztanban :D Ugy erzem ennek is meglesz a bojtje...
;)

lassan nem tudom követni hány gépet szedtek le a "kurdok" azért raktam idézőbe mert gondlom nem csak nekem tűnt fel,hogy az orosz gép lelövése óta indult be a potyogás és Aszad most már nyíltan támogatja az Afrini kurdokat márpedig az offenzíva kezdete óta repülnek a törökök és most kerűlt elő valahonnan a "kurd" légvédelem.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Török légió Jamiliya-ban, É-Afrin.
DVwNAUxXcAACCHo.jpg

DVwNAUyWAAE15I5.jpg

DVwNAUwWAAYVPTd.jpg
Lehet, hogy biztonságban pihi, de olyan nézelődő turistáknak látszanak.

2018 elejére négy fronton lángoltak fel a harcok, melyek egyre kevésbé szólnak Szíriáról. Izrael és Libanon is kezd belecsúszni az egyre kezelhetetlenebb polgárháborúba.
A szíriai polgárháborúra már az első pillanattól fogva jellemző volt, hogy meghatározó szerepet játszottak alakulásában a különféle frakciók külföldi szponzorai. Az Aszad-rezsim orosz és iráni – néha egy kis észak-koreai vagy kínai - segítséggel vészelte át a válságos időket, a különböző ellenzéki frakciók pedig kezdetektől fogva rá voltak szorulva a külföldi pénzre és hadianyagra.
Azonban 2018-ra a helyzet már odáig fajult, hogy Szíria nem sokkal tűnik többnek egy felvonulási terepnél, ahol a nagy- és középhatalmak lejátszhatják a nézeteltéréseiket. A konfliktus ráadásul elkezdte fekete lyukként beszippantani azokat a szomszédos országokat, melyek eddig legalább állami szinten képesek voltak távol tartani magukat a háború sűrűjétől.
Az is bebizonyosodott, hogy az orosz-iráni-török trojka is ugyanúgy belebukott a rendezésbe, csakúgy mint a vele párhuzamosan futó, az ENSZ és több nyugati hatalom által szponzorált genfi békekonferencia-sorozat. A tulajdonképpeni polgárháború lángját az ott közvetlenül érdekelt hatalmak csak arra az időre vették takarékra, amíg az iráni-orosz támogatással harcoló szír kormányerők, illetve az amerikaiakat szigorúan projektalapon maguk mögött tudó kurdok össze nem roppantották az anomáliaként kezelt Iszlám Állam kelet-szíriai törzsterületeit.
De azóta nincs megállás; röpke egy hónap leforgása alatt négy fő gócban izzottak fel a konfliktusok:
Szíria kezdi lángba borítani az egész Közel-Keletet

• Tetszik
rárakom a 18+ bár gyakorlatilag nincs benne brutalitás de valahogy mégis ez a rendje szerintem.

Hát én ezt ismerem ! Hát ez a Lakatos Roméró a szomszéd utcából !!!

valóban? hiszen ezek a srácok hivatalosan ott sem voltak....
papíron zsoldosok...

te meg amerikai egységek bombázását vizionálod....

kicsit kevesebb ZS kat akciófilmet kéne nézni....

link az elesett oroszok adataira.

2018 elejére négy fronton lángoltak fel a harcok, melyek egyre kevésbé szólnak Szíriáról. Izrael és Libanon is kezd belecsúszni az egyre kezelhetetlenebb polgárháborúba.
A szíriai polgárháborúra már az első pillanattól fogva jellemző volt, hogy meghatározó szerepet játszottak alakulásában a különféle frakciók külföldi szponzorai. Az Aszad-rezsim orosz és iráni – néha egy kis észak-koreai vagy kínai - segítséggel vészelte át a válságos időket, a különböző ellenzéki frakciók pedig kezdetektől fogva rá voltak szorulva a külföldi pénzre és hadianyagra.
Azonban 2018-ra a helyzet már odáig fajult, hogy Szíria nem sokkal tűnik többnek egy felvonulási terepnél, ahol a nagy- és középhatalmak lejátszhatják a nézeteltéréseiket. A konfliktus ráadásul elkezdte fekete lyukként beszippantani azokat a szomszédos országokat, melyek eddig legalább állami szinten képesek voltak távol tartani magukat a háború sűrűjétől.
Az is bebizonyosodott, hogy az orosz-iráni-török trojka is ugyanúgy belebukott a rendezésbe, csakúgy mint a vele párhuzamosan futó, az ENSZ és több nyugati hatalom által szponzorált genfi békekonferencia-sorozat. A tulajdonképpeni polgárháború lángját az ott közvetlenül érdekelt hatalmak csak arra az időre vették takarékra, amíg az iráni-orosz támogatással harcoló szír kormányerők, illetve az amerikaiakat szigorúan projektalapon maguk mögött tudó kurdok össze nem roppantották az anomáliaként kezelt Iszlám Állam kelet-szíriai törzsterületeit.
De azóta nincs megállás; röpke egy hónap leforgása alatt négy fő gócban izzottak fel a konfliktusok:
Szíria kezdi lángba borítani az egész Közel-Keletet

Az b+ Szíria.

Nem a 10+ idegen hatalom aki ki akarja használni a káoszt.

Szíria is ki akarta....
hosszú ideje...
többek között szerinte Libanon szír tartomány és most is ebből a kottából játszik, plusz azokat az idegen hatalmak jó részével leboltolt, behívta őket etc... ahogy épp fordult a politikai szél.
Nincs olaj, szén, szinte semmi, mezőgazdaság.
Inkáb presztizs-harcnak tartom (Irán, Izrael, Szaud-Arábia), meg fegyver-üzletnek, de keményen!!!

U.i: Izraelnek csurran-cseppen; VÍZ!

Vallást, szunnita-siita, törzsi ellentéteket, ill a térség feletti dominancia vágyát (k legyen a legfőbb muszlim ország -most törökök is bejelentkeztek erre posztra, )ki ne felejtsd. (

olaj még van, mezőgazdaság is volt, csak épp csökken a csapadékmenyiség és nő a lélekszám.... öntözése gazdlodás meg csak néhány helyen.

11 SDF-es került bajba ma a szír-iraki határon az IÁ-val történt összetűzésben. Irak felé vonultak vissza. A túloldalon lévő iraki erők segítettek az IÁ elkergetésében.

• Tetszik
Ha igaz akkor a Hamaból menekült IÁ-soknak jóformán vége. Egyik oldalról a HTS, másikról az SAA. Sokan elestek, jó pár fogságban.

• Tetszik
Deir Ezzor Military Council. Ezek 2-3 hónapja még gondolom IÁ-sok voltak.

• Tetszik
Reactions: fishbed and gioo